Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy sluzba zdrowia mnie olewa

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, nie wiem co mi jest. Mam 32 lata, dwoje dzieci, z zajsciem w ciaze nie mialam problemow. Od 17 lat jestem pd kontrola endokrynologa, bo mam guzki na tarczycy. I od 10 lat czuje sie jakbym miala 100 lat, jestem ciagle zmeczona, mam tradzik!, miesiaczki mam nieregularne (chociaz po ciazach jest o wiele lepiej)-trwaja do 12 dni-3-7 dni intensywnego krwawienia a pozniej brudzenie (ale nie akzdy cykl tak wyglada), zasypiam na stojaco (z kawami i bez kaw), nie moge schudnac mimo roznego rodzaju diet, nie biore antykoncepcji hormonalnej Tsh mam w normie aTPO na gornej granicy 33 (norma 34)-nie pamietam jednostek Lekarz rodzinny, endokrynolog, ginekolog - wszsyycy twierdza, ze wymyslam- ale nikt nie robi mi zadnych badan... Macie jakies pomysly???? Ja przy bajblizszej okazji zbadam chyba sobie zelazo, moze cos jeszcze powinnam

Gość gość
Poszukaj dobrego dietetyka i zmień dietę. Nie chodzi o dietę odchudzającą tylko dobrze zbilansowaną. Wbrew pozorom jesteśmy tym co zjemy. Może pozywienie, którego dostarczasz powoduje u Ciebie te wszystkie objawy.

Gość gość
masz wiele objawów niedoczynności, być może masz źle dopasowaną dawkę hormonu zbadaj ft3 i ft4 i napisz tu razem z normami laboratoryjnymi

Gość gość
sama z wlasnej woli robilam f3 (nie wiem dlaczego nie f4)-bylo w normie. Biore letrox 50, a tsh mam w dolnej granicy normy

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak f3 i f4 jest albo T3 i T4, albo ft3 i ft4 badania T3 i T4 są niemiarodajne, nie powinno się ich własciwie wykonywać polecam zrobienie jednocześnie ft3 i ft4 (plus TSH) i wtedy możemy analizować, czy masz dobrą dawkę leku to jest pierwszy krok, gdy ktoś leczony na niedoczynność źle się czuje, dopiero potem można robić dalsze badania, bo źle dobrana dawka leku jest podstawową przyczyną problemów