Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttthhgy

pieniadze na dziecko

Polecane posty

Gość tttthhgy

Witam mam taki problem poklocilam sie z ojcem dziecka i nie dal mi w tym miesiacu pieniedzy na utrzymanie dziecka. Czy jest mozliwosc abym jakos je uzyskala? Dodam ze nie bylismy w sadzie tylko miedzy soba uzgodnilismy kwote jaka co miesciac bedzie mi dawal.

Gość gość
Bez wyroku dot. ustalenia alimentów to nijak. Możesz tylko prosić.

Gość tttthhgy
Czyli musialabym sie udac do sadu ale czy wtedy uzyskalabym pieniadze za zeszly miesiac?

Gość wesole miasteczko
moze wez z tego co juz ci dal?

Gość tttthhgy
Nie dal mi w tym miesiacu pieniedzy i nie ma takiego zamiaru

Gość gość
wystąp formalnie do sądu o alimenty bo przy każdej kłótni bedziesz za karę bez kasy. aktualnie nic nie możesz zrobić, no moze tylko go przeprosić i błagać o pieniądze.

Gość tttthhgy
Wczesniej nie bylo problemu placil zawsze regularnie. Myslalam ze jezeli pujde do sadu to nadplaci mi za zalegly miesiac za ktory nie posiada kwitka przelewu

Gość gość
Jak "pujdziesz" to napewno nic nie zalatwisz :P

Gość gość
a czy Twój facet dawał Ci ta kase do reki czy przelewał przez konto?? ma potwierdzenia ze dawał Ci ta kase???

Gość gość
Miesiąc zaległości i do sądu gnoja... wtedy go dopiero w******z :-)

Gość gość
Następna już kombinuje czy ma kwity, zaległe od urodzenia dziecka najlepiej zasądzić :-O

Gość gość
Przelewal, ma potwierdzenia.. ojciec dziecka pracuje za granica ma 300eur tyg na kontrakcie ale w rzeczywistosci dostaje duzo wiecej, ma zone i dwujke malych dzieci. Nasza corka ma 6lat i placi na nia 500zl czy jest szansa ze sad zmieni ta kwote na mniejsza lub wieksza?

Gość gość
...a co, nie ma potwierdzenia niech płaci drugi raz frajer 😠

Gość gość
no to te potwierdzenia dla Ciebie to dowód ze płaci alimenty, postrasz go ze jesli nie dostaniesz kasy w ciagu ilus tam dni to idziesz do sadu złozyc wniosek i podasz go do komornika. No i koniecznie załatw te alim,enty przez sad

Gość gość
Zawsze jest szansa, wasza umowa to żadna podstawa prawna :-)

Gość gość
No, jak do sadu "pujdziesz" i powiedz ze Twoj ex ma "dwujke" dzieci to napewno pieniadze dostaniesz :D Powodzenia matole :D :D :D :D :D

Gość gość
słuchaj mozesz wystapic teraz o alimenty do sadu i zażądac kase za 3 lata wstecz, takze postrasz go ze tak zrobisz jak Ci nie przeleje szybko tej kasy

Gość gość
Weź pod uwagę że on musi utrzymać siebie, żonę i dwójkę dzieci no to ile byś chciała? Ciebie utrzymywać nie musi :-)

Gość gość
A ojcostwo jest w ogóle ustalone? Bo niby czemu sąd miałby zasądzić mu alimenty płacone wcześniej dobrowolnie :-)

Gość gość
Ale on tez posiada kwitki ze placil mi regularnie na dziecko. Wiem ze musi ich takze utrzymac dlatego obawiam sie ze jezeli zloze wniosek do sadu, sad przyzna mi mniej niz otrzymuje od niego teraz.

Gość gość
to ze przelewa Ci kase nie znaczy ze to sa alimenty to po pierwsze, po drugie alimenty na 7 latka to 700 zł a to ze ona narobił wiecej dzieci to dla sadu zaden argument

Gość gość
Po urodzeniu uznal dziecko i dal mu swoje nazwisko

Gość gość
W tytule przelewu zawsze zaznacza ze to alimenty za dany miesiac i rok

Gość gość
Bredzisz, jakie 7 lat to 700 zł, sąd zrobi co zechce, inne dzieci nie są ważne tylko bachory bab rypiących się z cudzymi mężami.. ogarnij się kretynko :-)

Gość gość
mój znajomy ma kilkoro dzieci z róznymi kobietami, niedawno siedział w pudle za nie płacenie alimentów, sad kaze mu płacic 700 zł na dziecko powyzje 6 roku zycia i w d***e ma ze musi z********ac zeby wszystkie utrzymac

Gość tttthhgy
Dziekuje za rady

Niedojrzały gówniarz :o Nadąsał się i nie da kasy na dziecko , w głowie mi się to nie mieści ! Obyś nie miała więcej problemów to ja bym przedzwoniła do niego i jasno oraz stanowczo powiedziała że jeśli w ciągu 2-3 dni nie będziesz miała kasy pójdziesz z tym do sądu.

Gość gość
Jak facet jest za granica go mu zaden sad nic nis zrobi.kase mozesz dosfac jedynie z funduszu alimentacyjnego.za to jak zjawi sie w kraju,zglaszasz na policje i idzie siedziec.tyle mozesz zrobic.