Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobietaIdeał

Jak znaleźć kochającego mężczyznę

Polecane posty

Gość agagaga1
Problem polega na właściwym dopasowaniu się - dużą rolę odgrywa temperament, zainteresowania, rodzaj wykonywanej pracy, oczekiwania od życia i partnera, wychowanie, nawyki.....i wiele, wiele innych. Jest tu mnóstwo wypadkowych, które decydują, czy związek 2 osób będzie udany

I do tego dochodzi jeszcze jedna nielatwa rzecz - zdolnosc do madrych kompromisow, poniewaz dwie osoby zawsze i tak sie przeciez roznia. Ale roznice moga byc uzywane do laczenia lub do dzielenia.

Gość agagaga1
No masz rację. Związek nie zadziała bez umiejętności pójścia na kompromis

Gość gość
napisz mi maila i już znalazłaś :-)

Gość katka_d
najlepsza jest taka milosc gdzie od początku w powietrzu jest slodka magia i wszystko jasne:-)

Nie wiem za wiele o milosci. Ale czy nie wydaje Ci sie, ze mowisz o zauroczeniu? Takie zauroczenie jest jak ziarenko z ktorego moze wykielkowac milosc. Ale bez podlewania, odpowiedniej ziemi, skladnikow mineralnych uschnie albo wyrosnie poskrecana i ledwie sie trzymajaca.

Gość katka_d
oczywiście,takie ziarenka zmienia się w rosliny tylko w odpowiednich dłoniach

Gość Tristan345
"najlepsza jest taka milosc gdzie od początku w powietrzu jest slodka magia i wszystko jasne" Mówisz o zakochaniu, które zawsze trzyma się tylko określony czas.

Gość Tristan345
katka_d: Miłość to nie jest uczucie, bo uczuć nie można śłubować - a miłość tak.

Gość katka_d
braterstwo dusz -dla mnie to wszystko wyjasnia i to nawet cos więcej niż sluby w jakimkolwiek wyznaniu chociaż jestem ich zwolennikiem:-)

"Miłość to nie jest uczucie, bo uczuć nie można śłubować - a miłość tak." Nielogiczne. Szczególnie jeśli przyjąć: "Większość badaczy zgadza się co do rozróżnienia odmiennych zjawisk(...): uczucia – stany psychiczne wyrażające ustosunkowanie się człowieka do określonych zdarzeń, ludzi i innych elementów otaczającego świata, polegające na odzwierciedleniu stosunku człowieka do rzeczywistości. Czuje się coś do kogoś lub czegoś np. miłość. Uczucia stanowią świadomą interpretację emocji, dokonywaną na podstawie zakodowanych w pamięci człowieka wzorów kulturowych i doświadczeń oraz podyktowanej nimi oceny sytuacji."

Gość Tristan345
dreamer2006: Na ślubnym kobiercu nie ślubujesz wiecznej radości, wiecznej złości, wiecznych zachwytów. Miłość to nie uczucie, miłości TOWARZYSZĄ uczucia.

Jeśli przyjąć za większością badaczy, że "Uczucia stanowią świadomą interpretację emocji, dokonywaną na podstawie zakodowanych w pamięci człowieka wzorów kulturowych i doświadczeń oraz podyktowanej nimi oceny sytuacji" to należy powiedzieć: Miłość to uczucie, któremu towarzyszą emocje. A odchodząc od tego bajdurzenia pojęciowego - ludzie ślubować mogą sobie wszystko, inna sprawa czy rzeczywiście jest to jakiekolwiek ślubowanie, czy klepanie formułek o których szybko się zapomina. Myślę, że nieślubowanie + rzeczywiste dobre chęci obu stron są lepsze od formułkowego, odklepanego ślubowania. Masa ludzi 1 stycznia każdego roku ślubuje coś samemu sobie? I co z tego wynika?

Świetnie! Temat pięknie się rozwinął,piszecie same mądre rzeczy.Szczególnie podobało mi się porównanie z Don Kichote. Miłość bezgraniczna i wyidealizowana. (Czytałam,świetne !) Uważam, że nad każdym związkiem trzeba ciężko pracować ,i muszą to robić obie strony,bo jeżeli zaangażowana jest tylko jedna( jak było w moim przypadku) . To nic z tego nie będzie. Tak szczeże ,to szukam prawdziwego przyjaciela. Na dobre i na złe. Dzięki "Kafeterii" poznałam niesamowite kobiety ,z którymi mogę ZAWSZE porozmawiać i nie czuję się już tak samotna. Czytam teraz fascynującą ksiązkę,jak skończę to przyłączę się do konwersacji. Pozdrawiam serdecznie. gg 47781563

Gość Modelowa
Hej:) Tak czytam i szczerze ciężko znaleść odpowiedz gdzie można znaleść fajnego faceta. Miałam koleżankę, fajna dziewczyna, ładna, inteligentna, a jak zaczynała związki to trwały po rok, max 2lata i się kończyły. No ale to ja ja tak odbieralam. Mężczyźni mają swoje kryteria ha ha. Ale jedno jest pewne , w domu ciężko kogoś poznać.

Gość agagaga1
Halo, halo:) Witam Kochani, co u Was? Gdzie jesteście?

Gość agagaga1
Wczesna pora jeszcze ...:)

Gość agagaga1
dreamer, co tam?

Gość agagaga1
Przeczytałeś już tą książkę? Tez cos czytałeś?

Ja wspomniane "Rapid GUI programming with Python and Qt". Tyle, że jej się nie czyta, ją się przeżuwa :P

Smaczna ? Moja wyjątkowo. Niestety ,nie mogę nigdzie się z nią zaszyć, bo mam gości w domu-rodzinę z dziećmi.Czy ktoś zgadnie co to "różowe flamiaski " Odpowiedż wieczorem. Miłej pracy :-) :-) :-) :-)

Gość gość
wystarczy mieć realne wymagania i facet się znajdzie!

Gość agagaga1
Witam wszystkich:) Jak dzionek?

Gość agagaga1
A u mnie w zasadzie tez dobrze, dzięki:) Dziś bardzo domowo

Gość gosc facet
kobieta Ideal - wybacz, ominela mnie przyjemnosc czytania wszytkiego za wyjatkiem 1szej strony. Startrek in darkness uwazanay za dobry film mnie rozwalil niestety. Nie wiem jaka byla twoja odpowiedz, ale zagaduje, ze ten film to D N O. jesli chcesz popisac pstryknij jakiegos maila. nieche sie wypowiadac publicznie. ;)

Cześć "agagaga1" Nawiązując do Twojego domowego po południa: domowo to ja mam od 2 lat. I tu się zaczyna mój problem. Nie dam rady tego sama przeskoczyć.