Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katjja0987

jakie imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość katjja0987

cześć! jakie imię/imiona wybrałyście dla swoich córeczek? u mnie póki co ,,wygrywa'' Oliwia, choć swego czasu zastanawiałam się też nad Amelią, Jagodą, Polą. a jak u Was?:)

Gość I wonna
oliwka to teraz co druga daj Apolonia, tez zdrabnia sie do Poli

Gość katjja0987
jak mama dawala mi x lat temu ,,katarzyna'' to to tez bylo bardzo popularne imie. i dobrze mi sie z nim zyje, nie spotykam wielu kasiek na drodze :) a oliwki nie znam zadnej, małej i duzej. Nie kieruje sie tym co modne, tylko tym co mnie sie podoba i charakterystyka danego imienia :) a Wy jakie wybrałyście?

Gość gość
Oliwia to masakra, widać że horzynoty myśliwe wąskie i nic innego nie możesz wymyśleć oprocz buraczanej Oliwci albo Amelci.

Gość gość
ja też mam burdelową Roksankę i psiego Maksia :)

ja jestem z rocznika Kasiek :) wszedzie nas było pełno, conajmniej 4 na każdym poziomie nauki i teraz w pracy :)

Gość gość
Ja bym dała na imie Oliwia lub Laura Oliwia podobało mi się już 10lat temu, gdy imie modne nie było.

Gość gość
Dajecie te burdelowe imiona typu Roksana Sandra albo Jessica, a potem dzieciak dorośnie i już na rozmowie kwalifikacyjnej będzie zminusowany, bo pracodawca będzie wolał solidnie kojarzącą się Annę, Ewę czy Marię niz patologiczną Roksankę.

Gość gość
akurat moda na imie Oliwia była z 10 lat temu, a teraz jeszcze jakieś odpady nadają tak na imię córkom. Dla mnie to siara.

Gość gość
moja corka ma na imie Lena i jak na razie nie spotkałam zbyt wielu dziewczynek o tym imieniu i mam nadzieje ze tak pozostanie

Gość Ala7530
sierotka Marysia, koorevka Ewa i nijaka Anna hahah

Gość katjja0987
racja, w szkole było troche kasiek, teraz juz mniej ich na tym etapie zycia, jednak nigdy mi to nie przeszkadzalo :) powtarzam, Oliwia podobało mi sie wczesniej, nie kieruje sie ,,obecną modą'' na imiona. a powiedziec ze ktos ma waskie horyzonty bo nadaje takie imie a nie inne- coz, nie musi sie kazdemu podobac :)

Gość gość
Emilia - piękne i ładnie się zdrabnia: Emilka, Emilcia, Milka, Milcia. I dla małej dziewczynki, i dla dorosłej kobiety.

Gość gość
Ja dam swojej córci Marcelinka na imię. Nie znam nikogo z takim imieniem a bardzo mi się podoba

Gość gość
w szkole u mojej corki na konkursie recytatorskim klas 0-3 wśród nagradzanych były 3 Oliwie ...

Gość gość
Mam bratanice Jagodę, ma 4 latka.

Gość gość
zapoomniałaś o wieśniackiej Ali

Gość gość
Zapomniałaś dodac Ala zapała co dawno nie srała

Tylko, że za jakieś 20 lat taka Roksana nie będzie się wstydziła swojego imienia pośród innych Roksanek, Oliwii, Amelii itp. tak jak teraz by miała na imię Stefania, Władysława, Kazimiera (nie obrażając 20-letnich posiadaczek takich imion)

Gość gość
06.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość akurat moda na imie Oliwia była z 10 lat temu, a teraz jeszcze jakieś odpady nadają tak na imię córkom. Dla mnie to siara. *&*&*&*&*&*&*&*&*&*&* Dla mnie jesteś patologicznym tworem który nie potrafi wypowiedzieć zdania by komuś nie ubliżyć, ot taki ODPAD jak to nazwałaś :/

Gość gość
radze postawić na imię, które nie jest nadawane co drugiej dziewczynce.. nie wiem jak mają inni, ale ja nie byłam zachwycona jak miałam w klasie 4 imienniczki.

Gość gość
To przykre że można zgadywać z dużym prawdopodobieństwem przynależność dziecka do grupy wiekowej po imieniu (do grupy społecznej także). Czy ci rodzice nie mają wyobraźni, że zrobią z dziecka ikonkę mody na imię.? Na dodatek te obmierzłe imiona, często bez sensu, jak ta Lena... To nie imię tylko jakaś końcówka od wielu imion, na dodatek kompletnie bez brzemienia. Gdy słyszę takie imię, to mam wrażenie że tak jak imię jest z przypadku, bo właśnie masowo nadawane, tak i dziecko z przypadku, oraz że tak jak rodzice nie mają inteligencji żeby poszukać czegoś lepszego, tak dziecko dość tępe będzie, bo skąd inne. I to się niestety sprawdza: po Nikolach, Lenach i innych podobnych, wysokiego poziomu trudna się spodziewać. P.S. W grupie mojej córki są aż dwie Julie Kowalczyk. Nawet mogę te dane przytoczyć, tak mało charakterystyczne jest te zestawienie.

Gość katjja0987
HALO! nie pytam ile znacie Oliwek, tylko jakie imiona Wy wybrałyście osobom wysmiewajacym sie z kazdego imienia bardzo dziękuje, dobrze ze Wy macie najpiękniejsze imiona.

Gość gość
mi się najbardziej podoba Kornelia, gównie ze względu na duuużą ilość możliwych zdrobnień ;) Kornelcia, Nelcia, Nela, Korcia,,,. ;)

Gość gość
najgorzej jak te wszystkie oliwki, lenki, alanki, nikolki dorosną i pojdą do pracy, przecież zaden powazny pracodawca ich nie przyjmie, od razu widac że to z patologii pochodzi. ale jest jest nadzieja ze pojdą w ślady rodziców, czyli beda pracowac na kasie albo na budowie.

Gość gość
Ja rzadko spotykam dziewczyny o moim imieniu, w każdej klasie tylko ja je miałam, na studiach też. Pozdrawiam - Eliza (rocznik 1981)

Gość gość
Moja córka ma na imię Iza