Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katjja0987

jakie imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość
Moja córka to Aleksandra,wszyscy mówią do niej Ola ,ale wiem że jak bedzie dorosła to beda mowic Aleksandra i wcale mi to nie przeszkadza ,podoba mis ie to imie ,dla syna chcialam Aleksander ,ale maż sie nie zgodzil.

Gość gość
Krzysiek przedstawie sie wlasnie Krzysiek, rzadko Krzysztof, a Gabryś to bardzo zniewieściałe imię.

Gość gość
kKleopatra - kleosia ;)

Gość gość
Kolezanka dała synowi na imie Henryk, jak na obecne czasy mało spotykana ale jak dla mnie zbyt poważne.

Gość gości
Najczęściej nadawane imiona w Polsce XIV/XV: 1. Małgorzata 2. Katarzyna 3. Anna 4. Dorota XVI: 1. Anna 2. Katarzyna 3. Elżbieta 4. Barbara XVII: 1. Katarzyna 2. Zofia 3. Anna 4. Marianna XVIII: 1. Marianna 2. Anna 3. Józefa 4. Rozalia XIX: 1. Maria 2. Zofia 3. Anna 4. Marianna 1901-1920: 1. Maria 2. Marianna 3. Helena 4. Zofia 1921-1930: 1. Janina 2. Maria 3. Helena 4. Zofia 1931-1940: 1. Maria 2. Janina 3. Zofia 4. Krystyna 1941-1950: 1. Maria 2. Krystyna 3. Janina 4. Zofia 1951-1960: 1. Maria 2. Krystyna 3. Elżbieta 4. Teresa 1961-1970: 1. Małgorzata 2. Anna 3. Ewa 4. Elżbieta 1971-1980: 1. Agnieszka 2. Anna 3. Katarzyna 4. Małgorzata 1981-1990: 1. Anna 2. Katarzyna 3. Agnieszka 4. Magdalena 1991: 1. Katarzyna 2. Anna 3. Paulina 4. Magdalena 1992: 1. Anna 2. Katarzyna 3. Paulina 4. Karolina 1993: 1. Anna 2. Katarzyna 3. Karolina 4. Paulina 1994: 1. Karolina 2. Paulina 3. Katarzyna 4. Anna 1995: 1. Karolina 2. Aleksandra 3. Katarzyna 4. Paulina 1996: 1. Karolina 2. Aleksandra 3. Paulina 4. Klaudia 1997: 1. Karolina 2. Aleksandra 3. Natalia 4. Klaudia 1998: 1. Aleksandra 2. Natalia 3. Karolina 4. Klaudia 1999: 1. Aleksandra 2. Natalia 3. Karolina 4. Weronika 2000: 1. Natalia 2. Aleksandra 3. Wiktoria 4. Julia 2001–4: 1. Julia 2. Wiktoria 3. Natalia 4. Aleksandra 2005–6: 1. Julia 2. Wiktoria 3. Oliwia 4. Natalia 2008: 1. Julia 2. Wiktoria 3. Zuzanna 4. Maja 2009: 1. Julia 2. Maja 3. Zuzanna 4. Wiktoria 2010: 1. Julia 2. Maja 3. Zuzanna 4. Lena 2011: 1. Julia 2. Maja 3. Lena 4. Zuzanna 2012: 1. Julia 2. Lena 3. Maja 4. Zuzanna Tak było ,jest i bedzie i nie ma co obrażać i bluzgac

Gość gość
No tak przecież Majeczki Juleczki i Amelki sa wszędzie :)

Gość katjja0987
chodzi mi i o Aleksandre i o zdrobnienie Ola :) pewnie zaczna zaraz bluzgac ze to patologiczne, kure*skie imie, ale mam nadzieje ze beda tez bardziej ludzkie wpisy. Ja jeszcze zwracam uwage na opis imienia, dlatego z niektorych zrezygnowalam i obstawiam przy Oliwce. Moze i te opisy sie nie sprawdzaja, ale w moim przypadku sprawdzilo sie co do joty ;p

Gość gość
Na tej liście imion zabrakło "Nikoli" :O

Gość gość
Jest taka stronka gdzie są podawane dokładne dany w Pl jakie imie ile razy było nadane.

Gość gość
Dla dziewczynki Lidia dla chłopca Marian.

Gość gość
Marian?? o matko, ty się zastanawiałaś co ten chłopak będzie przeżywał w szkole? przecież dzieci mu żyć nie dadzą... Maniek :O

Gość gość
Maniek? to akuratnie nie jest złe ,na Mariusza czesto woła sie Maniek

Gość gość
Marian to piękne imie, lepsze od Oliwiera czy Kajetana Olafa Ksawerego i całej wydumanej reszty.

Gość gość
Mariusz, Marcin, Marian :O:O:O

Gość gość
Marian może nie ale Mariusz czy Marcin to ładne imiona lepsze od imion typu Gracjan Alan czy Kuba

Gość gość
Oliwier czy Kajetan,Olaf i Ksawery to taka sama beznadzieja jak Marian. Dziewczyny tyle pięknych imion a wy dajecie takie... szkoda gadać. Ja się tylko zastanawiam czy te mamuśki same na miejscu dzieci chciałyby tak mieć na imię, i czy tatusiowie mają cokolwiek do powiedzenia, olewają dla swietego spokoju czy co... jak mamusia chce syna oliwier czy julek nazwać. Bo nie wierze ze zdrowemu facetowi sie takie imie podoba

Gość gość
Marian to bardzo ładne imie, ale rozumiem, że dla kogoś kto daje dziecku na imie : Bruno, Ksawier (Xawier :o) Alan Julian, nie jest w stanie mnie zrozumieć gdyż bez wątpienia jest miedzy nami przepaść kulturowa

Gość gość
Dla każdego stwierdzenie ładne imie oznacza cos innego. To tak jak z kolorami ja lubie niebieski ktoś tam żółty i tyle.

Gość Móje ulubione
Lidia, Arletta, Iwetta, Bianka, Blanka, Sława, Nadzieja, Celina, Ita, Ida, Anastazja

Gość Moje ulubione
Moje, nie móje :)

Gość katjja0987
Ida! wielki sentyment do tego imienia przez książkę Musierowiczowej ,,Ida sierpniowa'' :) Apolonia, Pola czy Oliwia? które byście wybrały? bez zbędnych komentarzy proszę

Gość gość
Oliwka, mała córeczka Oliwka!! :D

Gość Moje ulubione
Przepraszam, ale jednak pokuszę się o komentarz. Zresztą sama widzisz (czytasz) jak imię Oliwia jest odbierane. Co prawda mozesz mieć to w nosie, ale to nie jest miłe kiedy imię jak twoje noszą np. 4 dziewczynki w klasie. Weź to pod uwagę. Pamiętam że też męczyłam mamę dlaczego dała mi imię, które nosi tak wiele dziewczynek. Pola to dla mnie liczba mnoga od rzeczownika pole, wieć też odpada. A Apolonia takie wydumane. Byłam ostatnio w zoo, upalny dzień wiele rodzin z dziećmi. Spodobały mi się trzy: Małgosia, Krysia i Aneta. Ja bym chciała mieć na imię Sława, genialne, niepowtarzalne, oryginalne, wyróżniające eh...

Gość MłodaŻoneczka
Moja córeczka będzie miała na imię Sara :)

Gość gość
Moja córeczka będzie miała na imię Sara xxx Jesteście Żydami?

Gość gość
Dobre imie dla dziewczynki to naprzykład Anna, aczkolwiek jest to bardzo popularne imię, duzo podobnych tematów jest na http://blogoslawionystan.pl/, polecam.

Gość gość
Sara, Lili, Blanka, Ninka, Lenka, Pola RZYGI!!!!!!! nazwijcie je lepiej Lolitka

Gość FridaKorina85
Zoja to fantastyczne imię. Nadia i Nela również. Przyjaciółka ma córke o imieniu Greta, zdrabnia : Grecia, jednak, mi aż tak bardzo się nie podoba.

Gość gość
a imie KLARA? OLGA,NINA,ELIZA

Gość gość
KACPER-ZNAMSAMEGLUPIE DZIECI...OTYM IMIENIU