Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katjja0987

jakie imię dla dziewczynki

Polecane posty

Gość bambaryła32
ja mam jak to ktoś nazwał "buraczaną" Amelię,ale zwisa mi to co szanowne "panie"z kafeterii sobie myślą,ważne,że to imię zawsze mi się podobało,a zaczęło się podobać wtedy,kiedy jeszcze w ogóle nie było popularne i mówiłam sobie,że jak kiedyś będę mieć dziewczynkę to tak jej dam na imię :)

Gość gość
szkoda że nie wiedziałas co to imię oznacza

Moja córeczką będzie miała na imię Olga. Mąż wybierał, bo ustaliliśmy, że jeśli będzie dziewczynka to on będzie decydował, a jeśli chłopczyk to ja. Mnie się podoba Zofia :) A chłopca nazwałabym Aleksy lub Ksawery. I dla jasności Ksawery to staropolskie imię. Warto czasem poczytać niż wydawać pochopne opinie. pozdrawiam :)

Gość gość
Mi najbardziej podoba się imię Kalina- piękne, kobiece i zmysłowe. I fajne dla małej dziewczynki- Kalinka :) Tak własnie nazwe córke

Gość gość
Kalinka, ładnie :) tez o tym myslalam, ale tez zastanawiam sie nad Oliwia lub Polą

Gość gość
Izabela- iza izka izunia izus izabelcia izabelka izula piekne i niepopularne

moja corka to Aleksandra ..w Polsce mowia na nia Ola a we Wloszech Ale bo chodzi tu do szkoly. MI sie zawsze podobalo imie Natalia

Gość gość
Starsza corka ma Oliwia a teraz bedzie Jagoda

Gość gość
a moja to agatka,potem będzie agata

Gość gość
AGATKA ŁADNIE :D JA MAM SYNKA-FILIP

Gość taktatata
Pięknych imion jest cała masa... Mi podoba się Maria, Aniela, Róża...

Gość gość
My mamy córkę o imieniu Sara :) Nam się podoba,a innym nie musi :) Kiedyś usłyszałam od koleżanki,że imię jak dla psa...więc grzecznie jej odpowiedziałam,że mam w domu szczura,który ma na imię tak jak jej syn - Kuba.Innych negatywnych opinii nie słyszałam.Mi się ogólnie podobają prawie wszystkie imiona.Każdy daje dziecku na imię tak jak mu się podoba. Do koleżanki wyżej - Róża też bardzo mi się podoba,Jeżeli będzie kiedyś druga córa,to możliwe,że tak jej damy na imię :)

Gość gość
prawda ile imion tyle upoobań.moja znajoma skomentowała kiedyś imie mojego syna"jak filip z konopii" mam to w d...a sama ma julkę więc zostawię bez komentarza

Gość gość
moja ma na imię Weronika

No właśnie co kogo obchodzi ze ktoś nazwal tak np swojego psa. Ja znam kota o imieniu Kuba a jakoś to imię jest bardzo popularne wśród dzieci

Gość gość
sara to sliczne imie i chyba malo popularne

Gość gość
Ja też chciałam dać Wiktoria ale jakoś dużo tych Wiktorii się urodziło. Teraz nie żałuję jak poznałam koleżanki córki o tym imieniu,

Gość gość
ostatnio spotykam Bianki i Blanki, drazni mnie to imie i z automatu tez rodzice:D

Gość Moje ulubione
Czyli Blanka i Bianka odpadają, skoro twierdzicie, że robią się popularne. W sumie racja. Jak w gazetach drukuja listę urodzeń dzieci to coraz częściej widać te imiona. Choć są piękne, moim zdaniem oczywiscie. Zapomniałam jeszcze o Jaśminie. Kalina również mi się podoba. A z oryginalnych: studiowałam z Krescencja zdrobnienie: Kreska. W dzieciństwie miałam kilka chomików, każdy dostawał na imię Kuba :)

Gość gość
Moja córcia będzie Kaja, chłopiec byłby Antoś. Najładniejsze z podanych przez autorke to Pola

Gość gość
A może IGUNIA? :)

Gość Ina 323
Ja swojej dam na imię Joanna , Asia , Joasia

Gość gość
a mi się podobają, Amira, Nabia, Kasjana, ewentualnie Aurelia i Paulina, jeśli chodzi o chlopczyka to Namir, Tomasz i Józef :)

Gość gość
duza role odgrywaja tu nasze skojarzenia. z propozycji autorki wybralabym Oliwie. wybor imienia nie powinien byc kierowany przez to ile dzieci na podworku ma tak na imie i czy jest ono modne, wazne by wybor mial wiekszy sens

Gość gość
Moja córcia ma na imię Weronika :) Wiktoria też mi się podobało ale jest bardziej popularne...

Gość gość
moja corka ma na imie Nina a jeżeli będę miala drugą to będzie Marcelina