Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pęcherzyk ciążowy

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie, dziś po raz pierwszy na usg widać było pęcherzyk ciążowy, lekarz stwierdził, że to 4/5 tydzień wielkość pęcherzyka 8,6mm. Czy to dobra wielkość, bo z tego co czytałam do tej pory to mam już mętlik w głowie.

Gość gość
ostatnią @ miałam 20 czerwca

no to trochę mnie nie pocieszyłaś bo ja miałam ostatnią @ 27.06 jutro ide do gina to bedzie 5 tydzień 6 dzien i mam nadzieje na zarodek.

Gość gość
mi od ostatniej @ wychodzi 7 tydzień, ale po dzisiejszym badaniu i uwidocznieniu w koncu pęcherzyka ciążowego gin stwierdził że 4/5 tydzień,wiadomo że nikt nie kieruje się tak naprawdę ostatnią @ bo w ten dzień się nie zachodzi:)

Gość gość
czas ciąży liczy się właśnie od OM, nie od owulacji czyli rzeczeczywistego początku

Gość gość
tak ale wiek ciąży na podstawie wielkości pęcherzyka jest zawsze o tydzień dwa młodszy

Gość gość
no ale czy ktoś potrafi odpowiedzieć na moje pytanie czy 8,6mm pęcherzyk w 4/5 tygodniu ciąży jest wystarczająco duży???

Gość gość
rozmawiałam o tym z lekarzem, powiedział że ciąże liczy się od OM ale prawidłowy wiek wylicza sie później na podstawie różnych parametrów m.in we wczesnej ciąży po wielkości pęcherzyka... powiedział że u mnie wszystko jest dobrze ...

Gość gość
nie zamartwiam sie a pytam z ciekawości, wiadomo że lekarz tez może coś zataić dla naszego spokoju, ale ogólnie to ciekawość:)