Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opolankaGoniak

Kaszka manna Bobovity PYTANIE

Polecane posty

Gość opolankaGoniak

na opakowaniu pisze ze można podawać po 6 msc , kupiłam i od kilku dnipodawałam córeczce, na odwrocie jednak jest na pisane ze po 6 msc jesli dziecko karmione jest piersia, a jesli jest na mm to po 10 msc. Córeczka od urodzenia karmiona jest mm czyli zle zrobiłam podajac ją dziecku? wydawało mi sie że gluten mozna wprowadzac po 6 miesiacu wlasnie bez wzgledu na to jak dziecko jest karmione.

Gość gość
Jak dziecko czuje sie dobrze to znaczy ze jest ok i nie ma co sie martwic. Zaraz cie tu zjada glupimi tekstami typu " dajesz dziecku chemie, sam cukier" " gotuj sama". Najlepiej jakbys miala swoja wlasna uprawe warzyw, owocow i hodowle zwierzat bo tutaj na kafe co druga to ma :D

Gość opolankaGoniak
tak jest okej , nie zauwazyłam żeby córci coś sie działo, zresza od 5 msc je rosółki babci a tam tez był gluten

Gość gość
Spokojnie nic sie nie stanie , znam matke która juz jak jej dziecko miało 1 mc dawała kasze manna tzn dodawała jej do mleka .Troche mnie to zdziwiło bo ja w zyciu 1- miesiecznemu niemowlakowi nie dała gestej kaszy

Gość gość
nie dałabym :)

Gość gość
Spokojnie,juz sa badania naukowe dowodzace,ze ekspozycja na gluten wcale nie chroni przed celiakia i kto ma ja miec to i tak bedzie bo to choroba genetyczna. Lada chwila zmienia schemat zywienia i pewnie od poczatku bedzie mozna normalnie podawac jak kazdy nowy posilek stopniowo a nie po kilka gram.

Gość gość
Ja mam mannę o smaku owocowym. Już drugi miesiąc dodaję 2 łyżeczki do mleka na noc. Trzymam się zaleceń. Nie mam zamiaru potem sobie pluć w brodę, że nie chciało mi się dopilnować i dziecko ma problemy zdrowotne. Tak nie zaszkodzić.

Gość gość
a synek skończył własnie 6 miesięcy