Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zasiłek rodzinny z Niemiec

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę o pomoc. Co mogę zrobić, żeby pieniądze z zasiłku rodzinnego jaki mąż bierze w Niemczech na trójkę naszych dzieci wpływały bezpośrednio na moje polskie konto? Mąż od maja nie chce mi przelać. W tej chwili mam ciężką sytuację , bo straciłam pracę, a zaraz zaczyna się szkoła. Z mężem nie idzie się dogadać, obiecuje,że przeleje , a od maja nie mam nic.

Gość gość
Nie mogę w Polsce wystąpić o żadną pomoc, bo przecież mam męża za granicą, wysoki dochód na osobę. Nikt mi nie uwierzy,że ja z tego nic nie mam.

Gość gość
okradać własne dzieci tylko Polak potrafi!!!!!!!!!!!!!!!!! mieszkam w Anglii i znam ty sporo facetów, którzy biorą na dzieci różne dodatki, nie płacą alimentów - a dziewczyny w Polsce biedę z dziećmi klepią!!!

Gość gość
Oszukał mnie i strasznie zawiódł. Wszystkie dokumenty sama załatwiałam, przez moment było tak,że miało nie być tego zasiłku , on odpuścił ale ja się uparłam i załatwiłam wszystko. Kazał mi założyć w banku konto walutowe , bo niby miał to konto od razu podać do przelewów. A potem wiadomo , zaczął kręcić, że przecież odda mi kasę, że to wsystko jedno jakie konto. Przez parę miesięcy było w miarę, potem coraz gorzej, od maja nie mam nic.

Gość gość
z takimi rzeczami idzie się do sądu!!! on okrada swoje dzieci!!! co z ciebie za matka!!!

Gość gość
Nie znam niemieckiego, żeby gdzieś tam zadzwonić. Zresztą mi nie chodzi o to ,żeby im oddawał, bo co mi to da. Chcę go jakoś zmusić ,żeby szły bezpośrednio do Polski. Proszę poradzić jak.

Gość gość
iść do prawnika i założyć sprawę!!!

Gość gość
to się bierze głupia krowo kogoś, kto zna niemiecki, np tłumacza przysięgłego, płaci mu się i on załatwia sprawę - dzieci wiedziałaś jak narobić, ale nic więcej nie umiesz załatwić, co?

Gość gość
Do jakiego sądu? Nie mamy rozwodu , więc równie dobrze on może brać zasiłek na dzieci? Jak mam udowodnić ,ze nie płaci? Zresztą nie mam kasy na sądy. Dwa miesiące temu złozyłam sprawę o alimenty i cóż, wakacje, sędziowie mają urlopy, dzieci mogą poczekać.

Gość gość
Tylko nie głupia kurwo! Nie masz nic do powiedzenia to się nie mądrz.

Gość gość
jesli bys to jakoś zglosiła ze pieniądze nie rzychodza automatycznie by mu je odebrano!!! musisz sie dowiedziec jak to zrobić nie pozwól na takie zachowanie!!

Gość gość
Jemu by odebrano, a czy mi by je przyznano?

Gość gość
to załóż sprawę o rozwód, alimenty i przepisanie zasiłków - ale ty pewnie nie chcesz dać mu rozwodu, żeby do innej poszedł, co?

Gość Hildegarda687
Jeśli mu odbiorą familienbeihilfe (rodzinne), tobie go nie przyznają. W ogóle dziwne to, że dzieci mieszkają z tobą w Polsce, a on pobiera zasiłek rodzinny w Niemczech, bo z tego co mi wiadomo, dzieci powinny być w Niemczech. W każdym razie jak mu odbiorą, będzie musiał wszystko spłacać, ale tobie nie przyznają, bo musiałabyś przynajmniej być z dziećmi w Niemczech.

Gość gość
tylko ze teraz jestem w paracy.dzisiaj w wiekszosci urzedy sa czynne do 12-stej ale od poniedzialku mozna dzwonic.te pieniadze sa na dzieci nie dla twojego meza wiec nie ma prawa wydawac ich na siebie.

Gość gość
jeżeli są małżeństwem, to ona nic nie wskóra -

Gość Hildegarda687
No tak, jak chodzi o kindergeld to jej mąż może pobierać pracując w Niemczech nawet jak dzieci są w Polsce... ale tak czy inaczej, jak ona nie pracuje w Niemczech, a jej mąż nie przesyła jej kindergeld, co pewnie łatwo może udowodnić, wtedy mogą mu odebrać kindergeld, najpewniej będzie musiał go spłacić, ale jak ona nie pracuje w Niemczech, to nie będą jej przesyłać kindergeld. Ewentualnie niemcy mogą zrobić nacisk na jej męża, aby te pieniądze jej wypłacał.

Gość gość
jeszcze jedno moge ci podpowiedziec jesli masz jakis kontakt do firmy meza ktora go zatrudnia to tez mozesz zadzwonic tam i opowiedziec sytuacje swoja i dzieci.uwiez mi ze oni to sami zalatwia

Gość gość
przecież on wysyła ci pieniądze na życie, autorko? to oprócz tego ma jeszcze wysyłać osobno zasiłek?

Gość gość
On nie ma innej , to nie o to chodzi. Mąż najbardziej kocha wódkę. To raczej on nie chce rozwodu, już nieraz o tym wspominałam , żeby sie określił ,bo ja tak dalej nie mogę, to zawsze żal i pretensje.

Gość gość
Mąż ma swoją działalność, sam jest sobie szefem.

Gość gość
niemiecki urzad sam sie postara zeby pieniadze docieraly do ciebie i twoich dzieci tylko trzeba zadzialac i nie musisz miec rozwodu.a czy on tobie zadnych pieniedzy nie wysyla?

Gość harvalesa
w Danii zasilek wynosi 780 eur

Gość gość
Nie wysyła mi właśnie żadnych pieniędzy, ani tego co zarobi, ani nawet tego rodzinnego. Wiem, że trudno w to uwierzyć, wszyscy wkoło myślą ,że ja śpię na pieniądzach, a ja w tej chwili nie mam nawet na ratę za światło. Książki muszę dzieciom kupić, nic do niego nie dociera.

Gość gość
to nie jest zasilek,tylko pieniadze na dzieci rodzicow pracujacych

Gość gość
to musisz is do prawnika,wiem ze w pl sa bezplatne porady prawnicze w mops

Gość gość
Jak ma zadziałać ,żeby nie stracić przynajmniej tych pieniędzy? Bo co mi z tego, że jemu zabiorą , że będzie musiał oddać, jak ja ich nie dostanę. A jak nie mamy rozwodu ani rozdzielczości , to jeszcze i ja będę musiała za niego oddawać.

Gość gość
skoro nie dostajesz od niego zadnych pieniedzy to powinnas zrobic to jak najszybciej.musisz isc w poniedzialek i zaczac dzialac

Gość gość
nic nie bedziesz musiala za niego oddawac,to panstwo niemieckie nie polskie.