Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stary Hucuł

CZY CHCIAŁBYŚ ABY KRESY WRÓCIŁY DO POLSKI

Polecane posty

Gość Stary Hucuł

jw.

Gość gość
przypomij sobie co jadłeś przedwczoraj i nie jedz ego więcej wczorajsza kupa źle na ciebie podziałała

Gość Stary Hucuł
Syr jadłem, zakopiański, oszczypkowy. Ale marzy mi się powrót do macierzy, do ojcowizn, tam gdzie dziadowie moi majątki zostawili.

Gość gość
powinniśmy jak najszybciej zająć Litwe, Białoruś, Ukraine i kawał Rosji! jak za dawnych czasów!

Gość gość
a co zrobisz z Ruskimi którzy tam mieszkają? do gazu?

Gość gość
Polska powinna być od morza do morza od Berlina aż po Moskwę ale jaki władca takie imperium :(

Gość Stary Hucuł
Innym nacjom zamieszkującym Wielką Rzeczpospolitą zapewniłbym szeroką autonomię. Ponadto nie odebrałbym im całości ziem. Głównie zależy mi na okręgu lwowskim.

Gość gość
litwa będzie zaciekle się bronić bo nas nie lubią a jak pójdziemy na białoruś albo na ukraine a potem na rusków to chiny mogą się wtrącić i zrobić nam potop z resztą armii nie mama a nato by się też obraziło :(

Gość gość
Znów graniczylibyśmy z Turcją i byłoby narzekanie że Polki mają za blisko z Turkami się walić .

Gość Stary Hucuł
Ludności białoruskiej żyje się źle, jest biedna i uciemiężona. Pod naszymi skrzydłami żyłoby im się lepiej. O Litwie nie myślę. Najbardziej marzy mi się Lwów... Takie były nawet plany, aby po IIWŚ Lwów pozostał nasz, z Borysławiem (zagłębie naftowe). Roosevelt i Churchill zabiegali o to, ale stalin się sprzeciwił. Niestety :(

Gość gość
na wschodzie mieszkał najgorszy syf,całe szczęscie że pozbyli się tego gówna za nas

Gość gość
Stary Hucuł Ludności białoruskiej żyje się źle, jest biedna i uciemiężona. Pod naszymi skrzydłami żyłoby im się lepiej. xxxxxxxxxxxxxxxxx aaaaaa ha ha ha ha ha ha ha ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Po spustoszeniu, jakie zgotowali Europie Stalin z Hitlerem, to marzenie ściętej głowy. Można jedynie dążyć do budowania silnej Polski i pogłębiania współpracy z sąsiednimi państwami słowiańskimi, co z czasem mogłoby się przekształcić w swego rodzaju unię, a ostatecznie - w Rzeczpospolitą Wielu Narodów, na wzór XVI-wiecznego, sprawdzonego pomysłu.

Gość gość
jak zostanę dyktatrę naszej Polszczy i was plebsie to spełnię waszą prośbę :classic_cool: