Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczonaMłodaMama

ból brzuszka noworodka

Polecane posty

może są tu bardziej doświadczone mamy i mi doradzą :) mój synek ma 4 tygodnie zdarza mu się (nie codziennie) podkurczać nóżki, pręży się wysila i płacze (krzyczy) jakby nie mógł zrobić kupki i tak kilka razy a potem wieczorem jak gdyby nigdy nic robi normalną żółtą ;) kupkę, w ciągu dnia puszcza sobie bączki z kleksikami :P miała tak któraś? może jestem przewrażliwiona, że to ból brzuszka...dodam, że kamię piersią jeśli ma to jakieś znaczenie. Są tu jakieś mamy, które mogą coś podpowiedzieć?

Gość gość
Kolka...?

też tak myślałam, ale to nie pojawia się regularnie... do tej pory zdarzyło się ze 3 razy i nie ma określonej pory. Dzisiaj np od 5 do 13... poza tym zasypia w międzyczasie i nie płacze cały czas tylko go to przebudza krzyknie sobie i idzie spać dalej albo domaga się cyca... tylko, że zdarza mu się niespokojnie ssać i przerywać ssanie płaczem a potem idzie spać na godzinkę, pół i od nowa. A w dni kiedy nic się nie dzieje karmię na żądanie, ale on sam budzi się co dwie, trzy godziny

Gość gość
bardzo jestes niedoswiadczona. Noworodki pijace tylko mleko matki,powinnni praktycznie po kazdym przeiwnieciu miec kupke w pampersie,moze to byc nawet do siedmiu razy w ciau dnia.. Bol brzuszka,macanie nozkami,prezenie sie,swiadvczy tylko i wylacznie o tym,ze cos jest nie tak w Twoim mleku..np.jesz nie odpowiednie dla dziecka pokarmy,byc moze za tluste,za ciezkie dla Maluszka. Podawaj mu Espumisan w kropelkac,raz dziennie koperek wloski na lekkostrwanosc i oczywiscie zmien swoje pokarmy,stosuj takie rzeczy aby nie szkodzily dla dziecka

Gość gość
"przerywać ssanie płaczem "..lub tutaj lezy przyczyna,moze masz na cude mleko i dziecko nie najada sie.. przy nacisnieciu w sutek mleko bedzie wyplywalao ale dla Maluszka jest jeo za malo,aby mol sie najadac..jesli tak jest,niestety ale musisz dziecko dokarmiac sztucznym mlekiem

to ssanie przerywane płaczem to dopiero dzisiaj... za chude raczej nie bo musieliśmy kontrolować wagę po żółtaczce i w ciągu dwóch tyg przybrał 800g :) pewnie, że Jestem niedoświadczona jak każda dziewczyna, która pierwszy raz zostaje mamą ;) z tymi kupkami to nie do końca tak jak mówisz jak pytałam położnej i lekarza to mówili, że kupka u dziecka karmionego piersią może być nawet raz na dwa, trzy dni bo pokarm matki jest małoresztkowy i dzidzia może przswoić go niemal w całości :) pewnie masz rację że to coś pewnie co zjadłam, może i nie ciężkostrawne bo trzymam się tego co powinnam jeść,