Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nataszkaaaaaa

Do wszystkich kt贸rzy wyjechali do Anglii

Polecane posty

Go艣膰 nataszkaaaaaa

Witam. Chcia艂abym wyjechac z ch艂opakiem do Anglii a raczej jest to niezb臋dne. On sie zna na wielu rzeczach. Jest uzdolnionym kamieniarzem, umie tworzy膰 z naturalnego kamienia p艂oty, kominki, w臋dzarnie itd. D艂ugo przy tym pracowa艂. Obecnie pracuje w fabryce okien ale pracowa艂 tez na budowie. Ja mam doswiadczenie w opiece nad dziecmi, nawet noworodkiem. Pracowa艂am tez w restauracji z hotelem, obecnie w handlu. Ang. znamy w stopniu komunikatywnym ale wiadomo jak to jest. Nam sie tak wydaje ze jest on komunikatywny ;p a wiec moje pytanie. Ile musimy wziac ze sob膮 pieniedzy zeby wynajac pok贸j, zeby jakos przezyc do czasu gdy znajdziemy prace? co zalatwic przed przyjazem? w jakie rejony Anglii sie pcha膰 zeby znalezc prace i nie placic krocie za pok贸j? Prosz臋 pomozcie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
na pocz膮tek zapoznaj murzyna,a on si臋 reszt膮 zajmie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dobra rada jesli pojedzieszznim dacie sobie rad臋 polki maj膮 wzi臋cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataszkaaaaaa
nie wyjezdzam tam na romanse tylko do ci臋zkiej pracy aby zarobic na cokolwiek w艂asnego co w Polsce graniczy z cudem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
obrobisz kilka murzy艅skich pa艂 i na start b臋dzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to robisz b艂膮d,bez romans贸w dorobisz si臋 tylko polaczka pijaka i wyst臋pu w tv bo zag艂odzi艂as dziecko albo zabi艂a艣 m臋偶a tyrana,pracuj tym co ci natura da艂a a b臋dzie dobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataszkaaaaaa
ja juz mam faceta i to z nim jade. Boze ludzie jacy wy jestescie za艂o艣ni. Jesli myslicie, ze tylko d**膮 da sie zrobic kariere to gratuluje 艣wiatopogl膮du. Uprzedzajac pytania i komentarze jestem atrakcyjna i m艂oda wiec bez problemu mog艂abym zarobic d**膮 krocie jednak mam inne cele w zyciu i brzydzi mnie Wasze myslenie. M贸g艂by si臋 wypowiedzie膰 kto艣 normalny? A wy debile idzcie sie przewietrzy膰 bo m贸偶g Wam sie chyba ukisi艂 przez te upa艂y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
atrakcyjna mo偶e jeste艣 wg. w艂asnej oceny,ale gdyby tak by艂o nie siedzia艂by艣 z nieudacznikiem od kamieni tylko p艂awi艂a si臋 w luksusie i nie wiedzia艂a co to z*****e forum kafeteria

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataszkaaaaaa
nie skomentuje postu powyzej bo szkoda moich nerw贸w. Tak mi m贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ty masz nie komentowa膰,tylko wyci膮ga膰 wnioski i tak si臋 ustawi膰 w 偶yciu 偶eby ci by艂o lekko 艂atwo i przyjemnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataszkaaaaaa
Wybacz ale nie chce zeby mi by艂o 艂atwo lekko i przyjemnie. Wole sama na cos ciezko zapracowac zeby to docenic i byc z siebie dumna. Najwazniejsze jest dla mnie to, ze mam wspania艂ego mezczyzne, pracowitego, kt贸ry sobie zy艂y wypruwa zebysmy godnie zyli. A Tobie polecam sponsoring skoro tak bardzo chcesz zyc lekko i przyjemnie. :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nataszko powodzenia! a ze sponsoringu nie skorzystam,chocia偶 kto wie..

Udost臋pnij ten post

Jedna osoba nie jest w stanie Ci na to pytanie odpowiedzie膰 bo tak...niby p贸艂noc jest tania, ale te偶 ma najmniejsze zarobki i nie wiadomo czy jest tam praca dla ludzi z Waszymi kwalifikacjami. Ty niby powinna艣 szuka膰 rejon贸w turystycznych, z drugiej strony on powinien szuka膰 przemys艂owych. Najlepsze co mo偶esz zrobi膰 to wybra膰 kilka r贸偶nych lokalizacji i zacz膮膰 szuka膰 - sprawdza膰 oferty pracy w rejonie, sprawdzi膰 procent bezrobocia, ceny mieszka艅, ceny rachunk贸w i council taxu. Tak b臋dzie najbezpieczniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataszkaaaaaa
yhh. znam sie na tym jak swinia na gwiazdach a nawet nie mam nikogo znajomego kto m贸g艂by mi pom贸c w jaki kolwiek sposob. A dzkoda, wiem ze osoba mieszkaj膮ca w Anglii moze duzo ulatwic chocby samymi informacjami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
Hm ja miesiac temu przyjechalam do Anglii (Warrington) hm z praca tutaj tragedii nie ma, nawet bez jezyka. Najpierw zakrec sie za jakims mieszkankiem to podstawa, a na jakis miesiac bez zadnej kaski spokojnie starczy Ci z 5 tys ( a przynajmniej 3), moim zdaniem lepiej zeby jedno z was przyjechalo najpierw, wynajelo sobie pokoj ( taniej wyjdzie) znalazlo prace i dopiero wtedy zeby przyjechalo to drugie ;). Nie potrwa to zbyt dlugo, a zaoszczedzicie.

Udost臋pnij ten post

no w艂a艣nie o to chodzi, ze osoba mieszkaj膮ca w Anglii tak naprawd臋 mo偶e powiedzie膰 co艣 tylko o rejonie w kt贸rym sama mieszka - a to te偶 nie s膮 z regu艂y w 100% dok艂adnie informacje, bo nie ka偶dy ma takie rozeznanie. I nie wierz ludziom kt贸rzy m贸wi膮, 偶e si臋 znaj膮, bo w Polsce nawet ten kto mieszka w jednym ko艅cu nie wie dok艂adnie jak 偶yje si臋 w drugim. W Anglii r贸偶nice bywaj膮 ogromne, taka g艂upia sprawa jak council tax (kt贸ry pocz膮tkuj膮cym mo偶e poci膮gn膮膰 sporo z kieszeni) zale偶y od miejsca w kt贸rym mieszkasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
Jesli chcesz to moge zobaczyc jakie oferty pracy teraz sa, wiem ze przyjmowali do jakiejs fabryki z podstawowym angielskim, potrzebowali okolo 700 osob, wiec nabory pewnie jeszcze trwaja ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataszkaaaaaa
Martyska a Ty mia艂as wczesniej za艂atwion膮 prace czy jecha艂as w ciemno? Gdzie teraz pracujesz? Jecha艂as sama ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
Jecha艂am sama,ale przygarn膮艂 mnie czarny m臋偶czyzna i to u艂atwi艂o mi start:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
wczesniejsza wypowiedz to podszyw Nie, nie jechalam sama. Jechalam z mama i do wujka, ktory jest tutaj od kilku lat, wiec mialam ulatwiona sytuacje, ale pracy nie mialam zalatwionej, szukalam na miejscu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataszkaaaaaa
no nie m贸w? do jakiej fabryki i gdzie to og艂oszenie mozna zobaczyc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
to by艂a fabryka piasku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
Hm dzisiaj dam Ci wszystkie namiary, bo to ogloszenie na szybie polskiego sklepu wisialo, wiec sie przejde i spisze wszystko ;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
polak chce pomoc polakowi ? bezinteresownie? niemozliwe i niespotykane nigdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
martyska ale ty fajna jeste艣:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
a moze to zakamuflowany murzyn?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
No bez przesady, moge pomoc to pomagam ;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nataszkaaaaaa
ojej dziekuje Ci bardzo. Jednak s膮 na tym forum jeszcze zyczliwe osoby, kt贸re s膮 chetne do pomocy. Dzi臋ki Bogu. A ile lat masz Martyska? i Gdzie sama pracujesz? Jaki by艂 poziom Twojego ang? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
ang.znam tylko na poziomie: pussy,cock.,ass ,and f**k

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyska123
Ja mam 23 lata, no coz poziom mojego angielskiego.. w pl wydawal sie komunikatywny, a tutaj okazalo sie calkiem inaczej :D. Akcent + szybkosc mowienia przez anglikow i wychodzi na to, ze rozumiem pojedyncze slowa ;). Obecnie pracuje w bardzo fajnym hotelu u Polakow, sprzatam, zmywam itd.

Udost臋pnij ten post