Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataszkaaaaaa

Do wszystkich którzy wyjechali do Anglii

Polecane posty

Gość Martyska123
Sobie podszyw zabawe znalazl :p

Gość właśnie tak 20
Hej . Najlepiej gdybyście przyjechali w rejony Birmingham, praca się zawsze znajdzie na pewno nie od razu , życie jest tutaj tanie , wynajęcie pokoju także nie drogie (nie przeliczając na pl) . Wszystko to już przeżywałam . Na początek przydałoby wam się minimum 700F . Pokój dla pary to koszt jakiś ok. 340f na miesiąc . Za 400 dacie rade przeżyć na pewno jeżeli chodzi o jedzenie. Jak chcesz to pytaj - odpowiem :)

Gość nataszkaaaaaa
No to fajnie, że Ci sie udało :) Ja mam dopiero 19 lat jestem młodziutka ale dostałam takiego kopa od zycia ze sie wiele musiałam nauczyć. W liceum zostałam sama musiałam skonczyc je zaocznie wyprowadzic sie znalezc prace i zyc na własny rachunek. Udało mi sie to, bylo ciezko ale zdałam mature miałam prace i mysle ze dzieki temu poradze sobie tez w innym kraju bo juz raz skakałam na głeboką wode i nabrałam dzieki temu samodzielnosci. Bla bla wiesz o co chodzi :P

Gość gość
Martyska brawo. jakis czas bylam w irl.pln.i brakowalo tam takich zyczliwych ludzi jak Ty. Jak ja pomagalam ludziom to wykorzystywali to bez skrupulow,moglabym napisac ksiazke o ludziach z belfastu. Teraz w kwietniu wrocilam do pl i zastanawiam sie czy dobrze zrobilam, stara juz jestem i nadal choc wiem jakie sa me pasje,do czego sie nadaje,do czego nie,nie przestalam pomagac ludziom w Poznaniu, zalatwilam nawet kilku z nich prace. Jesli masz ochote napisz do mnie na 81agawronska@gmail.com

Gość gość
o łał jakie to wzuszające

Gość nataszkaaaaaa
No ja osobie która naprawde i doraźnie by mi pomogła jestem w stanie sie baaardzo ładnie odpłacić. Moge oddach tyodniowke a nawet dwie bylebym miała prace. Umiem komus pomoc a sama rzadko potrzebuje pomocy no ale wlasnie taka okazja sie trafiła.

Gość gość
aga a ja tez mogę napisać?

Gość gość
te złosliwe posty pisza zyciowi nieudacznicy siedzacy 24/h na kafeterii. Autorko jedz jestescie młodzi na pewno Wam sie uda, powodzenia!!

Gość gość
ja w to nie wierze polak polakowi wilkiem i taka jest prawda nawet wlasna rodzina oszuka a obca?

Gość Martyska123
nataszkoo tygodniówkę to mozesz dac murzynkowi,ja wymagam wpłaty za miesiąc twojej pracy

Gość Martyska123
Wiem o co chodzi, no ale coz tu sie latwiej zyje... Niby mieszkanie drogie, ale zarobki w porownaniu do naszych to kosmos, moja mama pracujac w hotelu okolo 5 h dziennie zarabiala 500/600 f niby malo,ale w pl to na 3/4 etetu zarabia sie z 800 zl . ;)

Gość Martyska123
decyduj się,bo nie wiem czy mam iść odpisać czy nie

Gość gość
nie martw się będziesz miala okazję si eodwdzięczyć tylko tego twojego będzie trudno upchnąc chociaż są tacy co lubią chłopców

Gość Martyska123
Ja mam rece pieniadze moge zarobic, a pomoc zawsze mozna ;).

Gość Martyska123
Naprawde jak tym ludziom co sie podszywaja strasznie sie musi nudzic... Aga dziekuje, zaraz napisze ;)

Gość Martyska123
no ja lubię i to i to:-P

Gość gość
unas w P to tak ludzie nie życzliwi ale i llaski bardziej się stawiają a w eldorado england tosię nie liczy można dawać bez skrópółow

Gość gość
co do tego,ze na emigracji polak polakowi wilkiem to prawda co nie zmienia faktu,ze znajda sie wyjatki zyczliwe ktorzy w naturze maja bezinteresownosc.

Gość gość
rekami to wiele nie zarobisz ale ustami to już całkiem nieźle ważne żebyś za stara nie była po tylko kariera wsprzątaniu ci zostanie

Gość nataszkaaaaaa
Martyska zostajesz na stale w Anglii? :)

Gość Martyska123
martyska to fajna duupa i na pewno nie pracuje ustami na częzki kawałek chleba

Gość Martyska123
to zależy,bo już mnie usta bolą i ręce opadają

Gość Martyska123m
Tak, w Polsce nie ma do czego wracac, A tutaj jak podszkole jezyk to pomysle o jakiejs dalszej szkole ;)

Gość nataszkaaaaaa
Ja też chciałabym dalej sie uczyc ale tak jak mowisz dopiero po oswojeniu sie z jezykiem. W ogole mysle ze warto pojsc do szkoly jezykowej jesli znajdzie sie prace i bedzie taka mozliwość ;)

Gość Martyska123m
Ja raczej bede zmuszona znalezc prywatnego nauczyciela, bo pracuje 5 dni w tygodniu po 12 h, wiec o szkole jezykowej nie ma co marzyc..

Gość nataszkaaaaaa
sprzatasz w tym hotelu ? powiedz ciezko jest? i jak z zarobkami ? Ja sprzatałam jakis czas w hotelu w Polsce ale za 800 zł i po 12 h dziennie. PORAZKA!

Gość Martyska123
Nie nie sprzątam,raczej leże,ale tez mam dosyć po 12 h,zarobki niezłe,najgorzej jak sie klient z polski trafi

Gość Martyska123m
Sprzatam, zmywam naczynia w kuchni, bo to taki bar z trzema pokojami do wynajecia bardziej jest ;). Ciezko nie jest, bo wlasciciele bardzo mili, ale wiadomo to 10/12 h na nogach jest, z zarobkami... zarabiam 6f/h czyli w zaleznosci od tego ile pracuje, ale tak srednio to okolo 60 f na dzien, czyli 300 tygodniowo, zle nie jest ;)

Gość Martyska123
albo co gorsza z afryki,wtedy boli wszystko :-(

Gość nataszkaaaaaa
Ale Ci zazdroszcze, ze trafiła Ci sie taka praca. Nie szukają tam czasami jeszcze jednej osoby do pomocy ? ;p