Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhoberet

Studia czy praca

Polecane posty

Gość malwinkamalwinkasarinka
Ja pracuję w biurze a mam ogólniak bez matury. Mój brat w agencji reklamowej a też ma ogólniak bez matury. Dodam że są to ogólniaki humanistyczne. Pracę załatwili nam rodzice którzy mają znajomości.

Gość bituimi
oj tam, ale takie było założenie – kierunek wynikał po prostu z moich zainteresowań, a w zawodzie makijażystki pracuję od 17-go roku życia. No ale to zupełnie inna bajka, bo ja już wybierając studia nigdy nie chciałam pracować w zawodzie. Co innego, jeśli wybierasz studia i nie bierzesz pod uwagę, np. zapotrzebowania na absolwentów określonych kierunków albo – co też się zdarza – nie masz koncepcji jak i gdzie chcesz pracować.

Gość malwinkamalwinkasarinka
Znam też osoby które są po studiach i nie mogą znaleźć roboty. Po prostu teraz liczą się znajomości, na szczęścia ja mam wpływowych rodziców, tak samo wpływowych mam dziadków jak i wujostwo. Więc zawsze będę ustawiona. Mój kuzyn dostał pracę w telemarketingu.

Gość hhoberet
Ja nie mam takiego luksusu, ale też kierunek, o którym myślę, mnie interesuje, więc nie narzekam

Gość makalka
A jak z pracą po takiej szkole, bo szczerze mówiąc nie bardzo wiem z czym to się je. I, z drugiej strony, trochę mnie przygnębia fakt pracy po znajomości. Nie zrozum mnie źle, bo fajnie, że macie z bratem taką możliwość, ale jest też wielu zdolnych ludzi, którzy mają problem ze znalezieniem pracy i nawet z dostaniem się na rozmowy kwalifikacyjne.

Gość bituimi
to chyba najważniejsze, jeśli tylko masz szansę na pracę, a jednocześnie interesuje Cię to, co zamierzasz robić, to super

Gość bituimi
idź w stronę światła :P

Gość hhoberet
już się czuję opromieniona ;-)

Gość bituimi
podobno praca uszlachetnia:P

Gość hhoberet
ano. A z pracą wydaje mi się, że jest ok. Po pierwsze dlatego, że służba zdrowia cały czas się przekształca i reformuje, a po drugie dlatego, że prywatny rynek usług medycznych cały czas się rozrasta. No i też ze statystyk przedstawianych przez szkołę wynika, że prawie 90% absolwentów znajduje pracę w zawodzie.

Gość makalka
ale lenistwo uszczęśliwia :)

Gość bituimi
co właściwie można po tym robić?

Gość makalka
być szlachetnym :P

Gość hhoberet
wiele rzeczy. Przede wszystkim administracja w placówkach medycznych – zamówienia publiczne, kadry, zarządzanie jakością, działy ekonomiczne itd.

Gość laura2626
sam powinnieneś wiedzieć jeżeli masz odpowiednio dużo środków finansowych to idz na studia 5 lat zleci ci na imprezach itd., ale jeżeli z kasą w domu się nie przelewa idz do roboty a jak ci się zechce możesz równocześnie kontynuować studia zaoczne, to wszystko zależy od ciebie i bierz pod uwagę, że teraz karzdy ma studia dlatego lepiej je mieć niż niemieć

Gość hhoberet
imprezy raczej nie wchodzą w grę, bo z kasą kiepsko.