Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy tez czujecie sie zle gdy przyjezdzacie do Polski

Polecane posty

Gość gość
tez lubie swieZe jedzenie.

Gość ewinnaaa
dobra wiem zrobilam blad, przyznaje sie bez bicia swieZe a nie swierze....

Gość gość
do Polski jak przyjeżdżam to czuję się wreszcie u siebie jak w domu jak tylko przekraczam granicę to mi się buzia uśmiecha zatrzymuję się przy pierwszym lepszym sklepie i kupuję nasze pączki naszą kiełbaskę bułeczki :) uwielbiam rozmawiać z ludźmi mimo iż nie którzy styrani kłopotami to z chęcią pożartują porozmawiają ...wszystko jest inne takie moje znajome :) z resztą w PL mam swój dom także wracam zawsze z niecierpliwością uwielbiam nasze lasy łąki jeziora dzikie zwierzęta mieszkam w pobliżu lasu .....POLSKA choćby nie wiem jaka biedna a nawet najbiedniejsza jest przecudnym krajem !!!! już nie długo wracam na stałe ,tutaj czuję że nie żyję tylko dla pracy spania i jedzenia jak za granicą

Gość gość
Jedyne co lubie w Polsce: dobre jedzenie Nie znosze: bezrobocia ciekawskiej rodziny, ktora czeka tylko na twoje potkniecie rocznego czekania do lekarza specjalisty braku perspektyw na lepsze zycie zacofania jak stare koleje, dziurawe drogi, rozkopane ulice brak kultury np w sklepie czy busie: dzien dobry, dziekuje czy do widzenia nie uswiadczysz

Gość gość
Miaszkam za granica 13 lat I bardzo lubie przyjezdzac do Polski. Te wakacje spedzilam nad Baltykiem I bylo super:-) wlasciwie caly czas tu przyjezdzam z rodzina bo dobrze sie czujemy I chyba niedlugo wrocimy, wszedzie sa plusy I minusy, nigdzie nie jest kolorowo.

Gość gość
masz dom, dopoku polski urzad skarbowy nie dowali ci sie, skad masz dochod... juz polscy zawistni sasiedzi czuwaja...

Gość gość
dobre jedzenie? 5 % miesa w kielbasie, albo padlina zamiast miesa, sol drogowa we wszystkim, produkty czekoladopodobne zamiast czekolady, mleko z wybielaczem, jogurty z wybielaczem i zamiast owocow barwniki. Odswiezane produkty... Pasztetowa drbiowa, ktora nawet kolo drobu nie lezala... Takie to macie dobre polskie jedzenie... Sanepid dostaje lapowke i nie ma zadnej inspekcji, jakiej jakosci produkowana jest zywnosc... poczytajcie sobie co pisze drobnym drukiem na produktach polskich, to wam wlosy deba stana... Co do produkcji w Polsce, Polska to montownia Europy, firmy zagraniczne najmuja parobkow polskich za miske ryzu, zeby montowaly, a nieprodukowaly polskie wyroby...

Gość gość
nawet te 5% mięsa w kiełbasie czy sól drogowa jest 100% lepsze jak to gówno chemiczne które serwują w UK czy DE czy NL oooow NL wszystko nocą świeci sadzisz wieczorem rano zbierasz ...syf gówno bez smaku !!! W PL mam tę możliwość że mam własne swoje zdrowe ! Życie za granicą jest dla takich co nie potrafią żyć i nie rozróżniają co znaczy żyć ! Żyją dla jak ktoś napisał pracy jedzenia i spania

Gość gość
A ja uwielbiam jezdzic do Polski, zwlaszcza n apolska wies. W ogole wspolczuje ludziom, ktorzy pochodza ze wsi, a zamieszkali np w Londynie, ja bym bardzo tesknila za polskimi lasami, lakami. Moj chlopak jest Anglikiem i tez uwielbia ze mna jezdzic do Polski. Wlasnie przyjechalismy z polskich gor gdzie sie nachodzilismy, nazbieralismy malin w lesie, pojedlismy prawdziwego wiejskiego jedzenia.

Gość gość
o właśnie Polacy plują na swój kraj a obcokrajowcy są nim zachwyceni :) może nie koniecznie tym jak sprawuje rządy - polski rząd w naszym kraju ale jedzeniem pięknem natury ludźmi tradycjami sposobem bycia i wiele wiele innych by tu wymieniać co do ludzi z wiosek bądź małych miast emigrujących do miast dużych...tak samo współczuję zwyczajnie nie da się żyć i przyzwyczaić jest ciężko jak człowiek tyle lat żył w pobliżu natury a teraz musi w smrodzie brudzie z ludźmi którzy całe życie spędzają w swych klatkach dla szczurów czyt. mieszkaniach

Gość gość
czuje sie wspaniale za zadne pieniadze nie chcialabym byc do konca zycia za granica,tu w Pl jest moje miejsce moj dom wsrod przyrody,las,zwierzeta,rodzina,znajomi,morze,cos pieknego,a tam za granica nic tylko wyscig szczurow,pogon za kasa i nigdy Polaka nie beda traktowac jak rownego sobie,zagranica nie dla mnie,wole zyc biedniej ale u siebie,mam sad,ogrod,kocham to miejsce,sasiad byl 8 lat w Anglii i przez ten czas zero wakacji ani lasu nie widzial:O teskni ale jest ciagle w tym wyscigu szczurow

Gość gość
w Polsce nie ma wyscigow szczurow, no zlituj sie, takie propagandy sukcesu juz dawno nie czytalam, to po cholere wy za granice wyjezdzacie. Najpierw z***********e za granica jak robociki, bo na wesele trzeba zarobic, bo na mieszkanie trzeba zarobic, bo dlugi trzeba splacic itd, a gowno, jak tak super hiper wam w tej Polsce to siedziec w tej Polsce i zarobic na to wszystko w Polsce, a nie p******ic, ze zagranica to syf, wyscig szczurow, czego ten twoj znajomy tam siedzi, jak mu tak zle a w tej waszej Polsce tak super. Prawda jest tak, ze gdyby nie mozliwosc zarobku za granica, to BYSCIE WPIERDALALI SZCZAW, TAK JAK WAM TO RADZI RZAD, GOWNO BYSCIE MIELI A NIE KUPIONE DOMY I MIESZKANIA, TAK MACIE SUPER W TEJ POLSCE. Niech ten twoj chlopak z Anglii przeniesie sie do Polski zyc i pracowac. Mi tez jest super w Polsce jak moge wydawac kase w funtach. Wtedy wydam 3 tys zl za 3 tygodnie pobytu i zyje jak lord, bo co to jest jak ZARABIAM W FUNTACH. Co wy robicie w takim razie za granica skoro wam tak zle i nie czujcie sie "u siebie", w********ac do tej swojej ukochanej Ojczyzny, jak jestescie masochisci, a nie psuc rynek pracy w innych krajach Europy robiac z siebie murzyna Europy za miske ryzu, a w Polsce odgrywac lorda i z duma mowic, ze mam mieszkanie w Polsce bez kredytu. Huj bys mial/miala a nie mieszkanie, gdyby nie ta zagranica....

Gość gość
a c***a cioto jedna!!! zarobić ile się da i dopiero wrócić do PL a Ty tam siedź i gnij w swojej klatce na szczury z*********j od świtu do nocy zarabiaj na starego klamota jeżdżącego, na opłaty w byle zapadłej dzielnicy na jedzenie i na urlop do Turcji hahahahah raz w roku ja zarobiłem i zarabiam na to aby żyć tak jak chcę w PL i nie z*********ć po 12 godzin w ciągu dnia nie chcę żyć tak jak żyje się na emigracji z dala od rodziny dla paru euro jak pieprzony niewolnik

Gość gość
dla mnie jest Polska tam gdzie mój mąż i dzieci, rodzinę odwiedzam i tak częściej niż mój wujek z Wrocławia który widzi matkę raz w roku

Gość gość
z*********j od świtu do nocy zarabiaj na starego klamota jeżdżącego, na opłaty w byle zapadłej dzielnicy na jedzenie i na urlop do Turcji hahahahah raz w roku>>> tak wlasnie macie, jak pracujecie w Polsce...dodaj do tego jeszcze na umowe smieciowa, z ktorej nie bedziecie mieli ani emerytury, ani renty, w razie wypadku, nic, 50 latkowie, wywaleni na smietnik, gdy sie zuzyja...

Gość gość
do wyzej-chory czlowiek jestes,az zal cie.. Mowimy o przyjezdzaniu do Polski,bo mieszkamy poza nia.Ja bardzo lubie jezdzic do Polski i dlatego to czynie.

Gość - weź pod uwagę, że wiele osób ma w Polsce rodzinę za którą tęskni i dlatego jeździ. Więc to raczej cierpienie dla wyższego celu :P

Gość gość
wole klepac biede w swoim kraju niz byc parobasem u jakiegos angola czy niemca:O mam tu swoj grosz,jezdze 2 razy do roku na urlop,mieszkam w cudnej okolicy i nigdy bym nie zapierniczala jak jakis niewolnik za granica

Gość gość
wole klepac biede w swoim kraju niz byc parobasem u jakiegos angola czy niemca:O mam tu swoj grosz,jezdze 2 razy do roku na urlop,mieszkam w cudnej okolicy i nigdy bym nie zapierniczala jak jakis niewolnik za granica

Gość gość

Gość gość
Moorland-jezeli dla mnie byloby to cierpienie ,jakiekolwiek zreszta,to bym zapraszala tych,za ktorymi tesknie do siebie ;-)

Gość gość
chorzy to są ludzie którzy żyją jak niewolnicy dla pracy bo to życiem nazwać nie można cały rok zap*****lu od rana do wieczora żeby sobie raz w roku wyjechać na urlop ja mam urlop w PL cały czas :) mieszkam w pięknym miejscu kasę mam zatem mi tu jest cuuudownie :)

Gość na temat sie wypowiem
dlaczego mam sie czuc zle? moze jedynie tesknie za swoim domkiem, lozkiem, jestem domatorem i lubie swoj dom w UK lubie jezdzic do Polski, zawsze jestem bardzo zajeta i nigdy nie jestem tam wystarczajaco dlugo. odwiedzam sie z rodzina, biegam po znajomych, odwiedzam swoje i nie swoje miejsca, robie zakupy itd itd. buzia mi sie tam nie zamyka i wracam troche rozdarta. czuje sie gorzej, gdy jest beznadziejna pogoda w Polsce

Gość gość
chory czlowiek? pisze polskie reality...

Gość gość
wolicie byc niewolnikiem w Polsce. cool

Gość gość
niewolnicy to są w UK praca spanie i sranie :)

Gość gość
ja wlasnie ogladam "One show", nie pracuje, bo nie oplaca sie, a emeryture sobie oplacam, wiec i tak bede miala, i jem skittles. Kto musi pracowac ten musi, a akurat nie musze :D

z tym cierpieniem to oczywiście był żart. Co do zapraszania - moja rodzina jaką mam w Polsce jest stara i przyjeżdżać nie chce (jeden z powodów dla których stwierdziłam, że p*****le i nie będę jeździć :P)

A ja w Pl, we własnym domu czuje sie jak gość i jest to bardzo dziwne uczucie, chociaż rodzina z całych sił mi kibicuje i nikt nie czeka aż mi sie noga powinie, a przyjaciele jak byli, tak są. Jednak powrotu na stałe sobie nie wyobrażam. Właśnie sie przeprowadzam z Niemiec do Austrii i tesknie, owszem, ale za ludźmi, nie za życiem w kraju bez perspektyw. Pozdrawiam.