Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iminimglilhaisz

Myślicie że bóg istnieje czy nie

Polecane posty

Gość iminimglilhaisz

I czy odsyla samobójców do piekła?

Gość gość
na tvn 24 mówili że istnieje,podobno widzieli go z jakimś ubekiem w lesie,mieli zamiar kościół podpalić

Gość niedowiar
Nie nie istnieje. to tylko zwykły ludzki strach przed tym co po śmierci (nie ma nic.umiera organizm i koniec) i strach przed odpowiedzialnością bo za wszystko jesteśmy odpowiedzialni sami. A łatwiej jest powiedzieć "bóg tak chciał". jesteśmy nieodpowiedzialnymi tchórzami i maluczkami. Stąd imaginacje boskości. Reasumując Bóg i św Mikołaj nie istnieją..

Gość gość
Na pewno jest dusza człowieka. Wierze w reinkarnację

Gość gość
nie ma nic i basta :-P

Gość niedowiar
ja to nawet zazdroszczę wierzącym. jest im łatwiej. świadomość jest bolesna i niełatwa

Gość gość
Istnieje. Dowodem na to są różne cuda, które się wydarzyły, śmierć kliniczna oraz to, że po prostu istniejemy. Jak wytłumaczyć istnienie ludzi i całego świata? Jak wytłumaczyć to, że do każdego pasuje jego imię nazwisko i wygląd?To przeznaczenie, więc za tym musi stać jakaś istota wyższa. Szkoda, że niektórzy nie potrafią w to uwierzyć. Ja wierzę i nikt mnie nie przekona, że ludzie sobie tak wymyślili, bo jak w takim razie wytłumaczyć opętanie, cuda, śmierć kliniczną i w ogóle sens tego całego świata.

Gość gość
Istnieje , napewno :) jesli jest zło to i dobro jest

Gość gość
Ja wierze ze Bog istnieje i zycie po smierci istnieje. Oczywiscie w zaden sposob nie da sie tego udowodnic wiec pozostaje tylko wierzyc i miec nadzieje ze po smierci cos jednak jest a nie nicosc.