Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1709

Miesiączka kiedy co i jak

Polecane posty

Gość gość1709

Cześć dziewczyny :) Mam pytanie, co do miesiączki. Miesiączki moje nie są zbyt regularne, jednak od 3 miesięcy pojawiały się 11 dnia miesiąca. 2 tygodnie przed miałam owulacje -śluz, czasami ból w brzuchu. Ogromny apetyt. Minęła po 3 dniach jak zawsze w "moich" objawach. Od czwartku sporo się stresuję, m.in. że mogę być w ciąży, choć wykluczam to zjawisko przez ostrożność, dni niepłodne. Ponadto nie doszło do stosunku, lecz pettingu, ale najpierw byłam pieszczona ja, potem partner. No i ostrożność ogromna. Jak mówiłam stres -i to ogromny! Biegunka, ból brzucha i odruch wymiotny na widok jedzenia. Nie, nie są to mdłości, ale taki odruch, jak tylko przypomnę sobie stresującą sytuację. W piątek w nocy bardzo bolało mnie podbrzusze i czułam taki jakby skurcz. Jednak sobota znów była pełna stresu. Mało jadłam, spałam do tego ćwiczyłam, bo chciałam zrzucić na wadzę. Odwodniłam się o 3 kg. Mojej miesiączki nie ma, choć wczoraj powinna być. Wiem, że to nic, żadna różnica jednego czy dwóch dni, ale się stresuję. Mam swoje objawy. Apetyt na wszystko minął i staram się jeść jak jestem głodna lub coś przegryźć. Mam sporo wyprysków na twarzy, a na wieczór pobolewają mnie piersi i podbrzusze. Mam też takie jakby uczucie bycia "mokrą" i wrażliwą w strefie intymnej. Do tego takiej jakby spiętej w podbrzuszu. Jakby przez stres się blokowało. Nie wiem jak to opisać. Spore wahania nastrojów. Myślicie, że moja miesiączka spóźnia się tylko i wyłącznie z powodu stresu i zmian w spożywaniu pokarmów? Ciepłe okłady i kąpiel wystarczą? No i odstresowanie się?

Gość gość
gospodarka hormonalna u kobiety czasami wariuje.Nie masz czym się martwić. proponuje bardziej uporządkowane zycie i dbanie o siebie

Gość ginekolog amator
tak.moja dziewczyna jak zaczela sie odchudzac to okres jej sie opoznil o miesiac...to byl najgorszy miesiac w moim zyciu.jak robilas brzuszki to przygotuj sie ze krew moze sie dluuugo nie pojawic.glodzenie sie tez znaczaco opoznnia okres,u anorektyczek nie rzadko okres wogole zanika.nie ma sie czym martwic sokro nawet sie nie doszlo do stosunku

Gość gość1709
oj macie racje... robiłam brzuszki -przez tydzień! po 30 każdego dnia... a czy ból brzucha lub uczucie przepełnienia po zjedzeniu posiłku? bo wydaję mi się, że brzuch mi się nieco skurczył i dlatego porcje, które jadam, a wtedy "głodówka" są za duże dla mnie.. a dzisiaj dostałam takiego jakby śluzu, co przed okresem miewałam :)