Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyty u ginekologa

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny z brzuszkami napiszcie jak wyglądają wasze wizyty kontrolne u ginekologa?jak często fotel,usg,badania labolatoryjne i jakie te badania,co ile wizyty?Ja w pierwszej ciąży chodziłam na kase chorych i nie odczułam większego zainteresowania moim stanem.Badania ginekologicznego nie miałam wogóle,morfologie dwa razy,częściej mocz i usg po którym wiecznie na jakieś konsultacje musiałam jeżdzić bo szanowny pan doktor był kiepskim operatorem i tylko stresował mnie za każdym razem.Urodziłam wcześniaka przez stan przedrzucawkowy...Teraz jestem w drugiej ciąży i jest całkiem inaczej,inny lekarz-prywatnie ale czuję że jestem w dobrych rękach.Mam nadzieję że się nie myle więc chce mieć porównanie...

Gość gość
Do 30tc chodziłam na wizyty co 4 tyg potem co 2-3 tygodnie. Usg czesto na początku z powodu krwawień. Badania co miesiąca jakieś, morfologie mocz też czasem co miesiąc a czasem co dwa. Chodziłam na nfz i było ok.

Gość gość
ja trochę nie na temat, ale zapytam. w którym tc urodziłaś? ja tez miałam stan przedrzucawkowy. też mam wczesniaka. Zastanawiam się nad kolejną ciążą. Jak Twoja ciąża przebiega teraz?

Gość gość
Na piątek mam termin porodu. Wczoraj byłam na ostatniej 10 wizycie. Wychodziło tak mniej więcej co 4 tygodnie,czasem częściej.Każda wizyta wyglądała tak samo.Wchodziłam doktorek pytał jak się czuje itp.,ważenie,mierzenie ciśnienia,badanie na fotelu i usg,później jeszcze rozmowa.Nigdy nie siedziałam u niego krócej niż pół godziny.pod koniec na każdej wizycie dodatkowo sprawdzał przepływy. Badania kontrolne robiłam co ok 8 tygodni.Miałam zalecenie zrobienia wszystkich ważnych badań jak toxo,paciorkowiec,hiv itp. W piątek mam termin porodu i na piątek kazał przyjechać już do szpitala bo akurat ma dyżur to powiedział,że się mną zajmie. Za każdą wizytę płaciłam 110 zł. Badania różnie.Bo każde jest w innej cenie. Jestem bardzo z niego zadowolona :)

Gość gość
urodziłam pod koniec 34 tygodnia a więc długo się trzymałam...lekarz zbagatelizował szereg objaw,jeszcze dwa dni przed porodem wmawiał mi że wszystko jest ok,nie posłuchałam go i pojechałam do szpitala na drugi dzień a tam diagnoza i szybkie cięcie.teraz jestem w 17 tyg.i na razie odpukać idzie dobrze ale jestem pod stałą kontrolą nie tylko ginekologa...

Gość gość
USG. 3 razy izadnych badań ginekologicznych. Wizyty co 3-4 tyg. Badanie krwi, moczu. Szczepionki antyd. W uk :)

Gość gość
autorko, ja znów nie na temat :) też urodziłam przez cc w 34 tyg. pod czyją opieką jeszcze jesteś? ja juz teraz kiedy planuje ciąże i w ciąży bede dodatkowo pod opieką kardiologa.

Gość gość
Po pierwszym porodzie jak i teraz jestem pod opieką hematologa bo oprócz stanu przedrzucawkowego rozwinął się u mnie zespół hellp.u kardiologa byłam może ze dwa razy na kontroli po pierwszej ciąży,nadciśnienia nie miałam nigdy oprócz porodu i połogu,teraz też nie mam ale to jak wiesz może się nagle zmienić.

Gość gość
Wizyty do 30 tyg. co 4 tyg. potem co 2 tyg. Morfologia mniej wiecej co miesiac, badanie moczu przed kazda wizyta. USG i badanie ginekologiczne na kazdej wizycie. Dlugie rozmowy, pytania jak sie czuje, czy cos mnie niepokoi, propozycja porodu w wodzie. Jesli byla potrzeba wizyty nie w termnie, Pani dr zawsze mila i przyjmowala mnie bez mrugniecia okiem. Wszystko to na NFZ. Jestem teraz w 35 tyg. wszystko jest ponoc idealnie wiec na razie czekam spokojnie na porod.