Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego matki o sibie nie dbają

Polecane posty

Gość gość
a może to ty boisz sie ze jak bedziesz chodzic w wyciagnietych dresach i luznej koszulce to facet cie zostawi dla takiej w szpileczkach i przylizanych wlosach . :D

Gość gość
no wiesz biorę to pod uwagę bo przypadki chodzą po ludziach

Gość gość
no w szpilkach to jeszcze nie spotkalam zadnej may na placu zabaw,juz widze ze wiekszosc to bajki zaczyna pisac

Gość gość
przegięcie w żadna stronę nie jest dobre, bo co z tego że sąsiadka, którą opisałam wygląda elegancko skoro wg mnie wygląda trochę karykaturalnie nigdy nie widziałam jej w zwykłym t shircie czy podkoszulce, zawsze taka odpicowana, nigdy też nie widziałam jej w adidasach czy jakiś sportowych butach

Gość gość
widzę, że większość z was to tylko do piaskownicy chodzi... a poza tym to juz zadnego zycia nie macie??? wydało się kto na kafe siedzi:) hihihi

Gość gość
wiesz gdy spotykam sąsiadkę na osiedlu z dziećmi to raczej nie zapowiada się na to by z tymi dziećmi na spotkanie biznesowe się wybierała

Gość gość
dziewczyny które nie wierzą w to że mozna nie miec czasu , wyobraz sobie ze masz dom 200m2 do ogarniecia plus ogrod, pranie , gotowanie i male dziecko ktore nie spi od 5-6 rano a Ty musisz wyjsc do osiedlowego sklepu lub spacer po osiedlu , dziecko spi raz dziennie a mąż wraca do domu dopiero ok 18 ? znajdz czas na kosmetyczke , fryzjera lub zwyczajnie dwie godziny czasu dla siebie , ok 19-21 masz czas i na noc do lozka malujesz się , stroisz sie tak?

Gość gość
Dziewczyny chyba troche przesadzacie,ja mam czas z corka na plac zabaw w drodze po jej szkole i wtedy mam na sobie spodnice i szpilki bo wracam z pracy i tak wlasnie wygladam.

Gość gość
ale matką sie jest nie tylko jak sie idzie na spacer z dziećmi, a wy piszecie, ze tylko w piaskownicy siedzicie.... a poza piaskownicą to czemu też w tym samym ubranku pomykacie?

Gość gość
Tylko ze nie mieszkam w Polsce i chyba nikt na mnie sie dziwnie nie patrzy kiedy wysiadam z auta i ide na ten plac zabaw z cora

Autorko, znowu nie opowiadaj , ze matki w Polsce o siebie nie dbaja bo umre ze smiechu. Gdybys zobaczyla jak wygladaja matki malych dzieci w Anglii lub Irlandii to bys wtedy mogla narzekac, ze zaniedbane i przede wszytskim w 80% grubasne :P Polskie matki w jakich70-80% to bardz zadbane kobiety , dbajace o cialo i wyglad:) W Ir po wygladzie mozna bylo zgadnac ktora matka z malym dzieckiem jest Polka a ktora Irlandka . Polki nie powinny miec kompleksow bo sa piekne kobiety :)

Gość gość
autorka pisze o "wiekszosci mam" - czyli, jak rozumiem, ma na mysli kobiety , ktore WIDZI z malymi dziecmi. Jak juz zostalo powiedziane, na spacerze z dzieci stosowne i praktyczne przez co jak najbardziej na miejscu , jest ubranie sportowe. A eleganckie kobiety w teatrze na imprezie przeciez tez maja dzieci - ale ich tam nie widac, wiec pewni autorka nie wie ze to sa tez matki.

Gość gość
no wlasnie tu chyba same mamy co siedza w domu i w piaskownicy

Gość gość
oj dziewczyny... dałyście się wpuścić w maliny! :) spadam:)

Gość gość
Jagoda.o tym samym pisalam wczesniej,mieszkam w De i kiedy przyjechalam po 8 latach do Pl w odwiedziny bylam zachwycona polskimi matkami

Gość gość
"a poza piaskownicą to czemu też w tym samym ubranku pomykacie?" A skad wiesz, ze kobieta w tshircie i dzinsach bez makijazu to matka, skoro nie ma z nia dziecka? Wedrujesz za taka matka z piaskownicy do domu i czekasz , az wyjdzie np do kawiarni?

Gość gość
''ja myślę, ze facetowi to raczej przeszkadza... potem ryczycie, że was nie chce zdziwione'' Ale kto ryczy? Jak masz faceta za męża to nie ryczysz :D Mój lubi mnie bardziej bez makijażu i lubi mnie zarówno w seksownej sukience, jak i podkoszulce i szortach i końskim ogonie, naprawdę nie wiem z czym masz problem. Jesteś w ogóle sama matką? bo chyba nie :P A czy chodzę w tych samych ciuchach? Tak, czasami mam tak że mogę chodzić w jednym i tym samym bez przerwy, ale oczywiście piorę ciuchy, a czasami się przebieram trzy razy dziennie i co, z tym też masz problem :D

Gość gość
nic bardziej normalnego faceta nie wkurzy, jak zona w szpilach, ktora, jak kaleka nie potrafi z ich wlasnym dzieckiem zagrac w pilke. Szpilki na impreze, na spacer z wygodne buty!

Gość gość
Nie dbają, też zwróciłam na to uwagę. Rozumiem, że bieganie za dzieckiem w szpilkach to żaden komfort, ale czy nie można by było np. zastąpić adidasów na równie wygodne balerinki do tego np. dobrze skrojone dżinsy i ubrać ładną bluzeczkę( a nie podkoszulek po mężu). Po drugie choćby umalowanie rzęs i nałożenie delikatnej szminki nie trwa dwóch godzin.

Gość gość
Co was obchodzi jak inni wygadają ? Nie macie swojego życia ?

14.08.13 , nie pzresadzaj, ze jakas kobieta moze chodzic w podkoszulku meza :D Nie wiem co zlego widzisz w adidasach , zwlaszcza oryginalne ( nike, adidas, puma itd) to super wygodne i ladne buty np do jeansow.

Po drugie choćby umalowanie rzęs i nałożenie delikatnej szminki nie trwa dwóch godzin." osobiscie do 30-tki sie nie malowalam a jak juz to sporadycznie bo mi to niepotzrebne bylo ( mialam/mam ladna skore) Co do rzes to najabrdziej nie lubie robic demakijazu wiec jak juz maluje sie :P to juz mysle jak wieczorem bede musiala to dziadostwo zmywac. A na usta najladniejszy jest blyszczyk , szminek nigdy nie lubilam :)

Gość gość
''Nie dbają, też zwróciłam na to uwagę. Rozumiem, że bieganie za dzieckiem w szpilkach to żaden komfort, ale czy nie można by było np. zastąpić adidasów na równie wygodne balerinki do tego np. dobrze skrojone dżinsy i ubrać ładną bluzeczkę( a nie podkoszulek po mężu). Po drugie choćby umalowanie rzęs i nałożenie delikatnej szminki nie trwa dwóch godzin'' Naprawdę nie wiem gdzie Ty tak ubrane kobiety widzisz :D no chba że mają więcej jak 50 lat!?

Gość gość
Moj tez nie lubi gdy sie maluje,nie znosi tapeciar,ja robie delikatny makijaz a i tak mu przeszkadza

Gość gość
Moj tez nie lubi gdy sie maluje,nie znosi tapeciar,ja robie delikatny makijaz a i tak mu przeszkadza

Gość gość
Bo kobiety chyba zapominają czasem o tym, że po urodzeniu dziecka są dalej kobietami a nie tylko matkami...

Gość gość
Jest jeszcze kwestia wygody. Oczywiste, ze jak ide z dzieckiem 2letnim na plac zabaw to zakladam jakies jeansy albo inne spodnie i adidasy a nie mini i buty na obcasach. Juz widze siebie w takim stroju w piaskownicy...

Gość gość
Jest takie fajne powiedzenia: "Jeśli czegoś na prawdę chcesz to to osiągniesz, jeśli nie to zawsze znajdziesz wymówkę." Kobiety nie dbają o siebie bo im się nie chce! Tłumaczą się brakiem czasu, potrzebą wygody. A kilogramy po ciąży zostają i tylko narzekanie, że schudnąć nie może a zaraz kolejne ciastko. Ciuchy powyciągane, spodnie podarte na nogawkach i brudne buty, ale ważne że one się z tym dobrze czują.

Gość gość
a przy tym jakie grube, co niektóre to ohydne, aż patrzeć się nie da i to młode dziewczyny, litości, sama słonina i to przy tym obecnym upale w lecie jak one się nie stopią, teraz w lecie to widać ile tych spaśluchów jest, żre to widocznie bez opamietania