Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w 22 tygodniu ciazy i dalej sie martwie jak na poczatku

Polecane posty

Gość gość
a ile wtedy placa na tym sick pay? to chyba bardzo malo jest? My chcemy teraz kupic dom wiec kazdy gorsz sie liczy ale jesli faktycznie zacznie sie bardzo zle czuc to na pewno pojde po zwolnienie

Gość gość
dzieki za pomoc. Myslalam, ze prawie nigdy nie daja zwolnien lekarskich. moja kolezanka z powazna cukrzyca pracowala cale noce na nogach! do 34 tygodni ciazy..

Gość gość
no kokosy to to nie sa :/ dlatego jezeli nie musisz to nie idz.. cos ok 60f na tydzien.. dla mnie to 1/5 wyplaty :O ale coz.. miesiac czasu wytrzymam z tym - a zycie moje i mojego dziecka jest wazniejsze od pieniedzy - tylko ze mowie, ja mialam podstawe zwolnienia...

Gość gość
a jak stwierdzili, ze cos bylo nie tak przed tymi skurczami? Przeciez nie badaja? sorki ze tak pytam ale moja polozna mi nic nie mowi ja sie wszystkiego sama musze dowiadywac.. nie dala mi nawet tego formularza do wyslania na darmowe leki.

Gość gość
wszystko zalezy od matki - jezeli stac cie na to by nie pracowac to mozna isc na zwolnienie.. tez zalezy jak w pracy beda na to patrzec - w sumie wszystko zalezy od sytuacji prywatnej ja mialam powiedziane juz na usg w 20 ze POWINNAM isc na zwolnienie , ale poniewaz traktowalam swoja prace i pozycje powaznie.. bylam glupia i odmowilam :( napisalismy tylko pismo w pracy jak sie sprawa wyglada i mialam miec zapewnione 80% dnia siedzace i 3 osoby do pomocy.. ale to bylo tylko na pismie.. w rzeczywistosci nic sie nie zmienilo a stres dostalam podwojny po 3 tyg juz bylo za powaznie i wrocilam do lekarza, dostalam z miejsca zwolnienie natychmiastowe, przyszlam, dalam zwolnienie i tyle mnie zobacza na 16 miesiecy... no i chwile pozniej wyladowalam w szpitalu

Gość gość
nie.. wszystko bylo ok... skurcze ktore mi sie zaczely w 21 tyg powiedziano mi, ze sa normalne.. jadac do szpitala glownie na kontrole na prawde spodziewalam sie ze po godzinie wroce do domu z paczka paracetamolu...jak widac - nie odeslano :) jak mi cudowna pani lekarz powiedziala mowic o wszystkim! moze to byc 'NIC' a moze to byc 'COS' a oni sa po to by pomoc, i odpowiedziec na wszystkie pytania..

Gość gość
aha. czyli juz na 20 tygodniowym scanie bylo widac, ze cos nie tak? Nie martw sie na pewnie bedzie dobrze, lez duzo i odpoczywaj. juz dlugo nie zostalo :)

Gość gość
:) tobie rowniez - SPOKOJNEJ i bezproblemowej ciazy do konca :)