Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o ludziach którzy nie chodzą do kościoła

Polecane posty

Gość gość
saskia- zgadzam się z Tobą a ten kapitan to chyba jakiś dewot...

Gość gość
a co to za kapłani? zakłamani pedofile, oszuści i obiboki?

Gość gość
saskia233-jest coś takiego jak spowiedź i tam idziemy po rozgrzeszenie za nasze grzechy

Gość gość
dlaczego mam się spowiadać przed kimś kto jest gorszym grzesznikiem niż ja sama?

A umysłowo upośledzona katarynka wciąż działa i powtarza nudną melodię, co za dziw!

Gość gość
do kapitana: - nie znam ani jednego takiego o jakim tu piszesz...

Gość gość
a kto każe Ci się spowiadać?

"sludzy Chrystysa" Dobre :D "Nie każdy, kto do mnie mówi: Panie, Panie, wejdzie do Królestwa Niebios; lecz tylko ten, kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie. W owym dniu wielu mi powie: Panie, Panie, czyż nie prorokowaliśmy w imieniu twoim i w imieniu twoim nie wypędzaliśmy demonów, i w imieniu twoim nie czyniliśmy wielu cudów? A wtedy im powiem: Nigdy was nie znałem. Idźcie precz ode mnie wy, którzy czynicie bezprawie. " Mt 7:21-23

Gość gość
ze to bardzo madrzy ludzie.

Gość gość
szkoda czasu na dyskusję z obrońcami pasibrzuchów...

Gość gość
ciekawe co hipokryci robicie w święta kościelne,pewnie do pracy biegacie co?

Gość gość
Maciuś, a jak się ma twój katolicki gen do podążania za naukami tych "mądrych" kapłanów skoro ani ubogo nie żyjesz, ani czystości nie przestrzegasz, ba naginasz ich nauki twierdząc, ze coś tam coś tak, bla bla

To, ze nie zyje ubogo, to nie moja wina. Po prostu zarabiam tyle ile zarabiam i rodzina jest dosyc dobrze sytuowana. W zamian za to pomagam biednym, oddaje stare, ale dobre ubrania na parafie dla biednych, pomagam przy parafii w pracach rzemieslniczych, daje drobne i jedzenie biednym przed sklepem itp. Kiedys nawet kupilem bezdomnemu longera w KFC. Co do tzw. czystosci to juz wyjasnialem to wielokrotnie, nie lubie sie sto razy powtarzac.

Racja. Maciek B to kryptolewak, bo kiedyś pisał, że "szanuje decyzję poseł Grodzkiej". Napisał "szanuję jej decyzję", a gdyby nie był lewakiem, to by go, "ją" nie nazwał. Poza tym inny, razem pisał o dziewicach, że "coś z nimi musi być nie tak" . . .

Gość gość
Litości, a ile osób tak naprawdę chodzi do kościoła po to tylko żeby się pokazać, bo tak wpada.Wyjdą za drzwi kościoła, i obrabiają d**ę innym.

Maciuś, jeżeli nie widzisz swojej śmieszności w tym, co tak "wzniośle" głosisz wobec tego jak postępujesz to jesteś głupszy niż ustawa przewiduje

Gość gość
ludzie, którzy nie chodzą do tej dziwnej sekty, która nie płaci podatków i jeszcze ciągnie kasę od państwa są bardzo mądrzy i wykształceni

Szanujesz coś zrobionego z wyrachowania, bo ten esbek celowo zmienił tożsamość by uniknąć sprawiedliwości . . .

Gość goośść
ja niechoidze, bo i to nic nie daje, przeciwnie, wiekszosc kazan mnie irytuje - ksieza nie mowia dobra polszczyna, do rzeczy, z miloscia blizniego, szczuja politycznie.

Gość gość
Ważniejsze jest by być dobrym człowiekiem i nie krzywdzić innych a nie tradycyjnie bo tak trzeba dla pokazu pójść w niedziele do kościoła.

Gość 2003
no wlasnie, j/w. czasem ludzie chodza do kosciola rowniez ze wzgledow towarzyskich. zeby sie spotkac w znanym gronie, pojsc gdzies razem. kosciol wtedy faktycznie zaczyna sluzyc jako wspolnota, choc moze pod nieco innym niz zamierzonym katem ;) no i z przyzwyczajenia. ale sa i tacy, co robia to ze szczerej potrzeby serca i czerpia z tego cos wartosciowego dla siebie.

Gość gość
a niektorzy nie chcą oglądać pasożytów...