Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypowiedzenie z pracy doradzcie

Polecane posty

Gość gość

Dalam w poniedzialek wypowiedzenie pracodawcy za porozumieniem stron.Okres wypowiedzenia trwa 2 tygodnie, amm w tym czasie szkolenie .Czy moge isc na l4 .Czy jesli pojde na l4 grozi mi wypowiedzenie dyscyplinarne?

Gość gość
A od kiedy to choroba jest podstawą do zwolnienia dyscyplinarnego? Nie rozumiem co to za porozumienie stron skoro i tak masz okres wypowiedzenia? Jest krótszy niż przewidziany w umowie?

Gość gość
a nie mozecie za prozumieniem stron bez opkresu wypowiedzenia?

Gość gość
Jak masz podpis, na wypowiedzeniu z data i pieczątką, to juz nic nie moga zrobić. Okres wypowiedzenia to normalny okres pracy, na nim mozesz isc na L4, oczywiscie jak takie dostaniesz.p

Gość auuttooorkkka
bez okresu wypowiedzenia sie nie da.Przeciez moge powiedziec lekarzowi ze cos mi dolega i chce l4 nie musze mowic mu ze chce zwolnienie bo mam 2 tygodniowy okrew wypowiedzenia.Rozmawiajac z pracodawca ze jezeli nie bede mogla przesunac szkolenia to nie mam wyjscia isc na l4 przy tym byli swiadkoweie Czy w taki przypadku moge dostac wypowiedzenie dyscyplinarne?

Gość auuttooorkkka
Pracodawca nie podpisal mi wypowiedzenia.Powiedzial ze jesli pojde na l4 to tej "nowej" pracy nie dostane

Gość gość
Samo L4 nie jest podstawą do dyscyplinarki, ale jesli Cię sprawdzą i podważą prawdziwość L4 to co innego. Na czym polega to porozumienie stron? W jakiej kwestii się porozumieliscie?

Gość gość
jak mozesz byc na zwolnieniu a z 2 pracy isc na szkolenie. jak ktos sie dowie masz poblemy, i straej pracy nie masz i nowej nie dostaniesz.

Gość auuttooorkkka
za porozumieniem stron takie ywpowiedzenie dalam pracodawcy z 2 tygodniowym wypowiedzeniem .Pracodawca nie podpisal

Gość auuttooorkkka
To jest szkolenie bez umowy o prace .Umowa podpisywana jest po szkoleniu

Gość gość
a dlaczego nie podpisal?

Gość auuttooorkkka
nie podpisal dlatego ze nie byl pewien czy odpracuje te 2 tygodnie

Gość gość
a czemu nie zgodzil sie za prozumieniem stron bez okresu wypowiedzenia?

Gość kadrowyuyyuuyy
A ile masz wypowiedzenia normalnie aie zwalaniajac?

Gość gość
ty nawet nie odrozniasz rodzajow wypowiedzenia. nie zgodzil sie na porozumienie czyli obowiazuje cie 2tyg okres wypowiedzenia. jesli pojdziesz na l4 i zus cie sprawdzi to masz lipe.

Gość auuttooorkkka
nie chcial , dlatego ze w ciagu tygodnia 4 osoby zlozyly wypowiedzenie.Nie ma ludzi do pracy i nie moze dac wypowiedzenia , musze przepracowac 2 tygodnie.

Gość gość
pracodawców szlak trafia jak to nie oni zwalniają pracownika i robią problemy, moją nową pracę miałam już zaklepaną, byłam na próbę kilka dni, szef zaakceptował moją kandydaturę i kazał przyjść już po niedzieli normalnie do pracy ja przychodzę a on wylatuje z tekstem że żona się nie zgadza ?????? podejrzewam mojego starego szefa że on maczał w tym palce bo nie chciał mnie zwolnić także starej pracy już nie miałam i nowa nie wypaliła co nie znaczy że niechcący zrobili mi przysługę, ale to osobny temat :D

Gość fghjklcvbnm
Nic nie moze Ci zrobic , wypwoeidzenie za prozumieniem stron jest z okresem wypowiedzenia jak sie nie znasz nie pisz glupot.Pracodawca cham nie poszedl jej na reke to Ty tez mu nei idz , idz na l4 ja bym tak zrobil,

Gość kadrowyuyyuuyy
Jak masz 2 tyg okres wypowiedzenia, to piszesz wypowiedzenie, idziesz na poczte, za potwierdzeniem odbioru wysylasz. Potwierdzenie odbioru, jest równoznaczne z podpisem pracodawcy.

Gość gość
haha za porozumieniem zwalniasz sie od razu, a za 2 tyg wypowiedzeniem masz obowiazek pracowac jeszcze te 2 tyg. nie ma czegos takiego jak za porozumieniem z zachowaniem 2 tyg okresu wypowiedzenia :o

Gość gość
i troche to glupie z twojej strony przyznajac sie pracodawcy, ze pojdziesz na lewe l4 :o

Gość gość
ja tak sie zwolnilam za porozumieniem stron ale juz nie pracowalam te 2 tyg. na wypowiedzeniu, poszli mi na reke.

Gość auuttooorkkka
moze i glupie ale podpuscil mnie, z reszta jak pojde bedzie wiadomo ze to jest lewe zwolnienie

Gość auuttooorkkka
czyli z 2 tygodniowym wypowiedzeniem, wiec musze dac nowe wypowiedzenie czy to jzu lezy po stronie pracodawcy zeby takie wypowiedzenie mi dal

Gość gość
No jak po stronie pracodawcy? Ty wypowiadasz umowę czy on?

Gość kadrowyuyyuuyy
Nowe wypowiedzenie, poczta, potwierdzenie odbioru. Przychodzi Ci poczta potwierdzenie odbioru nawet podpisane przez sekretarkę to jest równoznaczne z tym, ze pracodawca przyjal wypowiedzenie. Jak wtedy nagle zachorujesz, pójdziesz na l4, to nic Ci nie moze pracodawca zrobić.

Gość gość
ale jak juz bedzie na tym l4 i ja skontroluja a ona na szkoleniu to tez lipa

Gość fghjkjhgf
moze miec zwolenienie ze chodzi

Gość auuttooorkkka
okk a powiedzcie mi czy jesli pracodawca nie podpisal tego wypowiedzenia to to wypowiedzenie sie liczy jak to jest?

Gość gość
Nie liczy się. Składasz nowe i od tego momentu masz dwa tygodnie.