Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Zosia co sądzicie

Polecane posty

Gość gość

Nazwałąm tak córeczke :)

Gość gość
A Ty co o tym sądzisz?

Gość gość
moja córeczka która na dniach przyjdzie na świat tez będzie miałą tak na imie

Gość gość
Zosia fajnie brzmi, ale Zośka już nie. Jak dziewczynka dorośnie być może nie będzie zadowolnoa ze swojego imienia, bo niby jak będzie się przedstawiać??

Gość gość
Ja znam 3 Zosie w tym 2 male i wydaje mi sie , ze to imie jest jakies troche smutne, nieszczesliwe. Te dziewczynki tez sa jakies takie z "klopotami". Imie samo w sobie ladne, chociaz ja znam akurat w wersjach Sophia i Sofia. To takie pierwsze, luzne skojarzenie, wiec prosze mnie nie linczowac:-)

Gość gość
okropne imię, czemu nazywacie dzieci imionami swoich babć i prababć. Zocha...beznadziejnie, jak stara baba. tyle ładnych imion jest teraz oryginalnych...Klaudia, Liliana, Karina, Luiza, Laura Ale nie te ida dalej w zaparte w Józie, Antosie i Zośki, jezuuuuuuuuuuuu

mi się bardzo podoba zosia, moja chrzestna ma na imię zofia sama jak będę miała córę też rozważam to imię, choć np. moja mam stwierdziła ze zwariowałam że takie imie mi się wogóle podoba

Gość gość
pokolenie 60-70 uważa to imię za wiejskie. kogo nie spytam z tego pokolenie to mowi ze wiesniackie. mlodsze dziewczyny tolerują to imię :)

Gość gość
dla mnie zarowno zosia i marysia to imiona wybierane przez rodzicow ktorzy chca na sile zrobic z siebie "inteligencje" .

Gość gość
paskudne imię, ale mi osobiście nie podobają się żadne te staroświeckie imiona

Gość gość
Klasyczne imie,"bezproblemowe" ;-)

Gość gość
Jedyny problem to taki, ze nie jest zbyt ladne a drugi jedyny problem to taki, ze cala polska pseudo inteligencja nadaje teraz to imie zeby poczyc wyzszosc nad" patologicznymi" mamami Nicole czy oliwki.

Gość gość
zabilabym rodzicow jakby mnie tak nazwali!

Gość gość
tragedia, tak samo jak Maryśka. takie staromodne, pasują do za przeproszeniem starej baby w gumiakach i chustce na głowie...Zocha, Maryśka...:D

Kaludia, Luiza do ożygania!!! Ale tandeta. A Zofii ostatnio coraz więcej widzę że się pojawia, imię przeżywa renesans.

Gość gość
Ja juz wole 'patologiczna' nikole niz pseudointelektualna zoche,hipokryzja i zenada

Ładne to pojęcie względne. Ładne jest to co się komuś podoba. Tobie się podoba, mi się podoba, jest ok.

Gość gość
moja 70letnia ciotka tak ma.

Gość gość
Ty wyzej,to pasterka,ale nie z porcelany :O

Gość gość
Ty wyzej,to pasterka,ale nie z porcelany :O

Gość gość
imie jest śliczne, tyle tylko ze robi się mega popularne i juz rzygam tym imieniem, teraz socha urodzila i oczywiscie tez Zosia. w Polsce rzad powinien zakazac dawac dzieciom na imie: Zosia, lena, amelia, julia, maja

Gość gość
Mówią, że imię Zofia jest szczęśliwe tzn. że Zofiom się wiedzie w życiu w przeciwieństwie do Helen.

Gość gość
Ta,co rzyga,niech sie leczy..Zly obiaw.Pisanie w takim stanie powinno byc zakazane.

Gość gość
Według mnie to imię jest prześliczne i sama chciałabym tak się nazywać . Wcale nie dziwię się że stało się one tak popularne w dzisiejszych czasach i coraz więcej rodziców je wybiera . Ja osobiście popieram nadawanie dzieciom imion ładnych i starych niż takich paskudnych pseudo nowoczesnych imion np. Karina , Klaudia , Jessica na szczęście na te imiona decyduje się coraz mniej rodziców . Osoby hejtujące to imię robią to zupełnie bezpodstawnie. Lecz oczywiście wybór imienia dla dziecka to rzecz całkowicie indywidualna i nie powinniśmy się sugerować opinią innych osób w internecie.