Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CO NA PODZIĘKOWANIE

Polecane posty

Gość gość

Co kupiliście bądź kupujecie na podziękowanie dla rodziców? My już kupiliśmy kosze ze słodkościami i się jeszcze zastanawiamy co.... Myśleliśmy, że może storczyk bądź dla mam biżuterie ale co wtedy tatą?

Gość gość
Może jakis perfum tacie ???

Gość gość
ale nie głupio na ślub taki prezent ?

Gość gość
Aha na slub to może zegarek , a mamie bizuteria

Gość gość
Zegarek mają :)

Gość gość
a moze mi ktos objasnic, skad sie wzial dziwny zwyczaj podziekowan rodzicom? Dawniej go przeciez nie bylo. I dlaczego akurat ma sie wiazac ze slubem? Preciez jesli ktos jes wdzieczny rodzicom to nie musi tego obowiazkowo pokazywac innym dajac prezenty.

Gość gość
A kto powiedział, że pokazuje to przy innych? Możemy to dać dzień przed ślubem czy też przy błogosławieniach. Moim zdaniem jest za co dziękować, za całe wychowanie. Rodzicom na pewno będzie miło, że pamiętamy o nich. Dawniej nie było? To zależy ile masz lat bo ja od kąd pamiętam to był taki zwyczaj :)

Gość gość
chyba tylko w obecnym pokoleniu, bo u waszych mam czy babc go nie było. Dla mnie to dziwoląg - tzn niby nic w tym zlego ale jak nagle wszyscy MUSZA akurat przy okazji slubu dziekowac, tak jakby nie mozna bylo w kazdym innym momencie zycia - kto to wymyslil?

Gość gość
No tak dziękuje się akurat wtedy, bo młodzi się np wyprowadzają z domu itp. Mi jako rodzicowi sprawiło by to radość. Tak to już jest, że jedne tradycje zanikają a nowe wchodzą.

Gość gość
dla mnie to kicz i siara.Jak jeszcze dolozyc Sipinska "cudownych rodziców mam"... Moja corka wychodzi za maz i na szczescie mi tego nie zafunduje:) Ale oczywicie gusta sa rózne.

Gość gość
haha oj zazdrość. Poczytaj wypowiedzi wyżej :) Bo cudownych rodziców nie będzie

Gość gość
To może Ty córce nie pomagasz w przygotowaniu ślubu i nie ma Ci za co dziękować?

Gość gość
po prostu moja corka ma taki sam gust, jak i ja :)

Gość gość
Ale może Cię czymś zaskoczy, bo wątpię że by Ci mówiła że ma dla Ciebie niespodziankę. Ale tak w temacie oczekuje pomocy a nie bez sensownych wywodów, które mi nie pomogą. Pozdrawiam

Gość gość
w jezyku polskim nie ma slowa perfum, mowi sie perfumę

Gość gość
ja tego tez nie mialam:) uwazam.ze to zbedne jest. kosz ze slodkosciami ystarczy. kupcie im nowego mercedesa:) litosci!

Gość gość
Fajny pomysł z tym koszem, możecie kupić tę biżuterię a dla taty karafkę, na allegro jest tego sporo można zrobić jeszcze grawer i będzie pamiątka !!

Gość gość
Jak widze te koszyczki ze słodyczami czy koszyki z kwiatami to mi się w żołądku przewraca... My z mężem zrobiliśmy filmik dla rodziców wspominając nasze dzieciństwo i dziękując im za wszystko, prezent ten dostali dzień przed weselem gdy jedlismy razem kolację z nimi i naszym rodzeństwem . I to wystarczyło, filmik rodzice dostali na płytach, wiem że tesciowie bardzo się nim jarają do dziś (2 lata po ślubie) szczególnie że podobny zrobilismy kiedy urodziła się nasza córcia (wtedy był filmik z ciąży, przygotowań pokoiku, porodu i pierwszego miesiaca życia). Polecam taką formę podziękowań:)

Gość gość
Dla mamy może być biżuteria a dla Taty to może wypasiona wizyta na strzelnicy. Zwłaszcza jak w wojsku nie był. Niedawno dostałem coś takiego jako prezent, pojechałem z zięciem (dla niego to było na urodziny). Wrażenia bezcenne a tarcze zostały na pamiątkę. Koszt to 100 do 150 od osoby. Chodzi o dość wypasiony pakiet 6 lub 7 jednostek broni. Można robić fotki lub filmować i lepiej kogoś do towarzystwa dać.

Gość gość
Odnośnie zwyczaju obdarowywania rodziców to jest to podziękowanie za organizację i czesto za pokrycie kosztów wesela.

Gość gość
A ja tez nie rozumiem podziękowań akurat na ślubie. Już chyba bardziej logicznie byłoby dziękować wtedy, kiedy się osiągnie jakiś etap samodzielności - np po maturze czy po studiach (ale wtedy to raczej dzieci oczekują prezentu :)), ponieważ na ogól pomoc rodziców jest w tym większa, niż w wyjściu za mąż. Bo tak to wygląda, jakby rodzice całą energie władowali w wydanie córki za mąż, jakby to był główny cel ich starań wychowawczych. A to nie Indie , kraje arabskie czy XIXwieczna wieś.

Gość anonim723
zapraszam do odwiedzenia strony www.karmelo.pl tam znajdziesz idealny prezent na podziekowanie :))