Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Æðelgast

Argument powalający ateistów

Polecane posty

Gość gość
wiem, że jesteś tu nowa jaki miałaś wcześniej nick?

Gość gość
jehowitów już tu dawno nie ma.

Gość gość
Kiedy rozmowa obiera niewygodny dla nich przebieg znikaja jak kamfora. :P Coz trudno pogodzic sie z tym, ze jest sie nic nie znaczacym bytem i po smierci nie bedzie wielkich fanfar na ich czesc. :P

Ja jestem przeciwna nie tylko Twoim argumentom, ale także przeciwna Twojej osoby. Nie należysz do sympatycznych osób... ale masz szansę stać się osobą lubianą także przeze mnie :)

Gość gość
Jak jesteś taki mądry z tą Biblią to jest tam w starym testamencie jak powstali Adam i Ewa póżniej mieli dzieci ale z kim niby ich dzieci miały by się rozmnażać? Kazirodztwo? Przecież to grzech i to ciężki.

Gość gość
Daj spokoj bajka o A. i E. to tylko taka opowiastka, cos w stylu opowiesci o tym jak narodzila sie Afrodyta. :D Nie wnikaj w to za bardzo, bo to je religia tego nie zrozumisz. :D :D

Gość rybkamala
A ci do tej woli to chyba fakt że to bujda. Bo jak to się ma do małego dziecka które śmiertelnie zachoruje , przecież jest niewinne , gdzie jego wolna wola kiedy i o czym ma decydować. Jaki Bóg odbiera takim małym dzieciom życie i dlaczego wtedy wierzący mówią że tak miało być że Bóg to zaplanował. Czyli jednak wszystko jest już przersądzona a życie to czarna komedia i rozrywka dla Boga?

Gość matka fubu
nie bałamuć mojego syna, zła kobieto on ma dobre serce mimo że diabeł z niego wcielony i już jako niemowlak wyciągał drugi i piąty paluszek, aby pozdrowić moce ciemnosci