Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mazel

Szpital psychiatryczny

Polecane posty

Gość gość
chodzi przede wszystkim o zasade in dubio pro reo- czyli rozstrzygania watpliwosci na korzysc oskarzonego, jest to połaczone z tym domniemaniem niewinnosci... nie lubisz morderców na ulicy? No nikt nie lubi... :p A chciałabys gnic w wiezieniu np. dozywocie, albo dostac kare smierci za cos czego nie zrobiłas? Zreszta morderswa to juz skrajna sprawa, dlaczego tylko piszesz o nich? Ja uwazam, że lepiej ze np. złodziej co ukradł 100 telewizorów bedzie chodzic po ilucy, niz ktos co ich nie ukradł - zostanie skazany... Albo nawet te twoje morderstwa- maz zabił zonei dajmy na to mu uszło płazem- to i tak lepiej nizby np. kogos schywatano i powieszono za to, czy dano dozywocie... Jak dla mnie unikniecie przez kogos kary jest mniejszym złem, niz skazanie niewinnej osoby...

Gość gość
Twoja matka może go podać do sądu, a Ty jeśli chcesz dla chorych dobrze wsyp tu gościa z imieniem i nazwiskiem, żeby się trzymali od niego z daleka x x chacha, zabawna jesteś... ten lekarz dal mi jeszcze leki zeby jej podawac po cichu,ona choruje na schizofrenie, co ja z nia miałam to szook... na pewno go tu bede za to wsypywac...:p kupa ludzi tak robi a ty jestem miss naiwnosci i glupoty... oni nie przestrzegaja zadnej tajemnicy lekarskiej bo jej nie ma, jak sądzisz inaczej to wklej paragraf, co grozi lekarzowi za to, ale nie musisz, bo nic... :p chyba ze upomnienie... LOL

Gość gość
pewnie ćpanie to dla ciebie branie psychotropów czy innych tabletek od psychiatry. a o tajemnicy lekarskiej zapomnijcie :O nie ma takiej od dawna :O

dziwne jest też to, że spokojnie słuchałeś jak pseudo-psycholog sypie Twoją matkę, żeby później straszyć osoby, które potrzebują pomocy uczciwych specjalistó, że to co zrobił jest normą, zanim pomyśleć o konsekwencjach dla niego,. tak jakbym ja napisała: nie puszczajcie dzieci do szkoły, bo znam przypadek molestowania w szkołach.

mam nadzieję, że nie wystraszyłeś debilizmami autorki, która naprawdę potrzebuje pomocy. Naruszenie przez lekarza obowiązku zachowania tajemnicy lekarskiej może prowadzić do jego odpowiedzialności prawnej, zarówno cywilnej, jak i karnej. Nie należy zapominać również o odpowiedzialności dyscyplinarnej. Odpowiedzialność cywilna sprowadza się przede wszystkim do konieczności zapłaty odszkodowania za wyrządzoną szkodę lub krzywdę. Dotyczy to zarówno umyślnego jak i nieumyślnego (lekkomyślność, niedbalstwo) jej spowodowania. pierwsze z brzegu, mam Ci dokładnych cytatów szukać po nocy:O

Gość gość
auto To facet a nie baba

Gość gość
http://kosciol.wiara.pl/doc/1615300.Prawo-na-zyczenie "Warto też pamiętać, że najważniejszym celem prawa jest ochrona niewinnych. Przed przemocą, ale także przed niesłusznym oskarżeniem. Lepiej jest, jeśli winny uniknie kary, niż gdyby niewinny miał zostać skazany. Każde inne postawienie sprawy spowoduje, że prawo stanie się narzędziem przemocy i bezprawia." x Wszedzie pisza o tej zasadzie, poczytaj sobie... Jeszcze kogos tak głupiego nie widziałam... Boze... Czyli uwazasz, ze lepiej zeby jakas osoba dostała kare smierci za zabicie kogos - którego nie dokonała, niz ktos winny uniknał kary? Moze jestes psychopatka bez uczuc? TYlko trzesącą się o własna dupe? A jakby to ciebie zabili za cos czego nie zrobiłas, Albo twojego ojca, matkę?

Gość gość
dziwne jest też to, że spokojnie słuchałeś jak pseudo-psycholog sypie Twoją matkę, x nie psycholog tylko psychiatra, nie sypie, tylko mówi o jej chorobie, zreszta za kazdy razem jak była w szpitalu- około 10, pytalam o nia, i zawsze mi udzielano - jako rodzinie- bez problemu informacji o niej.. psycholog nie ma tajemnicy lekarskiej, bo lekarzem nie jest, tylko psychologiem

trolling mega. nie ma sensu mnie atakować,wiem czym jest ta zasada, nie urodziłam się wczoraj, oba przykłady są złe. a niewinny ukarany to błąd w sztuce, gdzie ja napisałam, że podnieca mnie niewinny ukarany>????? gdzieś to napisałam???? idź może już spać.

jakie k***a zabili.jakie martwi o swoją d**ę? o czym Ty gadasz:O:O:O jestem przeciwna karze śmierci i nie ma jej w Polsce z tego, co mi wiadomo. o czym Ty gadasz:O:O:O i przestań mnie trolować z tą tajemnicą, autor się przestraszy Twoich bredni i stoczy się jeszcze bardziej.

Gość gość
Odpowiedzialność cywilna sprowadza się przede wszystkim do konieczności zapłaty odszkodowania za wyrządzoną szkodę lub krzywdę. Dotyczy to zarówno umyślnego jak i nieumyślnego (lekkomyślność, niedbalstwo) jej spowodowania. x w Polsce to by taki lekarz dostał 10 zł do zapłacenia pewnie... :p a nie ma zadnych przepisów zeby mozna go wywalic z zawodu przez to... Jeden ginekolog z Poznania co zabił matke i jej dwójke dzieci nawet nie stracił uwpawniene do wykonuwania zawodu... bo jego praca jest dobrze oceniana,, ma zapłacic tez ze te 3 niezywe osoby całe 10 tysiecy...

Gość gość
W Polsce nie ma kary smierci , ale czy my piszemy wyłacznie o Polsce tepa dzido? Sama chyba trollujesz, bo nie wierze ze sa tak durne osoby,,, Kara smierci to tylko przykład, to idz odsiadywac dozywocie niewinnie jak masz ochote

dobrze i tu dyskusja sprowadza się do punktu: jest tak i tak, ale to nic nie znaczy bo w Polsce jest tak i tak. punkt, w którym ja się z tej dyskusji wypisuje. nie studiuj się, nie rozwijaj, bo w Polsce na pewno nie dostaniesz pracy itp. negatywizm nie trafia do mnie i tak naprawdę nie ma nic do rzeczy. ten Twój przykład z matką - chciałaś zrobić sensację, a tak naprawde wyszłaś na małą sukinkotkę. no bo zauważ, że machnęłaś ręką na to, że on o*****ł Twoją matkę i nie jest osobą godną zaufania, by osoba Ci bliska się u niego leczyła. i tu o to chodzi. ludzie się nie dzielą na osób-z-krainy-mlekiem-i-miodem-płynącej, którzy przestrzegają prawa i są uczciwi i na parszywych polaczków. nie. ludzie dzielą się na profesjonalistów i na żałosnych sukinsynów. ale Ty olałaś sobie sprawę.

W Polsce nie ma kary smierci , ale czy my piszemy wyłacznie o Polsce tepa dzido? x z kim Ty się kłócisz, trolu:D to Ty piszesz o Polsce i na nią narzekasz cały czas.

Gość gość
ej to z tym że się martwię tylko o siebie to za c***a nie wiem o czym piszesz x przeraza cię tak perspektywa spotkanie "mordercy"na ulicy, ze zdurniałas, i chciałabys zeby robic jakie polowania na nich z zamykaniem niewinnych ludzi, byle zaden morderca nie pozostał na wolnosci.... jakby to było mozliwe. Bo co minute na ulicy idzie morderca, kazdy seryjny

Czyli uwazasz, ze lepiej zeby jakas osoba dostała kare smierci za zabicie kogos x to Twoje słowa sprzed paru postów, to Ty piszesz o karze śmierci. "tępa dzido":O nie dość, że troll, to jeszcze agresywny:O

przeraza cię tak perspektywa spotkanie "mordercy"na ulicy, ze zdurniałas, i chciałabys zeby robic jakie polowania na nich z zamykaniem niewinnych ludzi, byle zaden morderca nie pozostał na wolnosci.... jakby to było mozliwe. Bo co minute na ulicy idzie morderca, kazdy seryjny x ciężki bełkot. nie napisałam wsadzajmy tych p**********h niewinnych, bo ja się boję morderców. to tylko Twoje chore wnioski.

Gość gość
moja matka jest b ciezkim przypadkiem, jak jest chora drze sie za sciana po 16 godzin dziennie, jest agresywna, raz zakopała roboty gazowe na całej ulicy, potrafiła jezdzic pod prad ulica rowerem. Nawet pogotowie nei chciało jej zabrac, wszyscy mieli w d***e to, jak tak latała to mogło sie jej cos stac. Sama poszłam pytac lekarza, i wg ciebie miałam go potem obsmarowac ze mi odpowiedział?? Naprawde debilna jestes...

Gość gość
no to ja chyba ja jestem nienormalna, bo nie lubię morderców na ulicach, a niewinny w pierdlu to błąd w sztuce. wytłumacz na spokojnie, jak Ty rozumiesz tą zasadę. x x to napisałas, wiadomo o co chodzi.. nie czułabys współczucia dla kogos co niewinnie siedzi w mysl twojej chorej zasady? Gotowa bys byla siedziec sama niewinnie tez w mysl tej zasady, czy tylko chciałbys zeby to spotkało innych? LOL

przykro mi z powodu Twojej matki, ale nie jest Twoja trudna sytuacja powodem do obrażania mnie. czyli co? to Tobie zależy, żeby tajemnica była łamana? jak w końcu jest Twoim zdaniem. NAPRAWDĘ ciężko jest połapać w tym co piszesz + wytrzymać Twój chamski stosunek do dyskutanta. ale rozumiem, że to z powodu trudnej sytuacji rodzinnej masz takie jazdy:( ja też czasem na kafe się wyżywam jak sytuacja w domu jest nie do wytrzymania:O z innego forum to by nas w******i:-P

wysnuwasz kompletnie nieprawdziwe wnioski z tego co piszę, więc bądź łaskawa ograniczyć się do tego co faktycznie piszę, a nie co o tym myślisz i przypisujesz mi.

Gość gość
jestem zaszokowana twoimi poglądami. Napisałas,ze uwazasz że lepiej ze ktos niewinny [ójdzie do wiezienia, niz winny uniknie kary. To dpowiedz szczerze, czy zgodziłabys sie zeby odbyc taka kare niewinnie, ktos dałby ci do wyboru: idziesz siedziec na 20 lat albo morderca zostaje na wolnosci...

a Ty w Stanach zgodziłabyś się, żeby Twoje dziecko-morderca zostało zarąbane przez prawo czy jesteś za popełnianiem morderstw? jestem w szoku.

ja jestem w szoku, bo piszesz o mnie psychopatka choć ja wcale nie chcę zmieniać prawa by nasycić się czyjąś krwią. po prostu jakoś trzeba karać osoby, które są zagrożeniem, a to, że przypadkiem dostanie się niewinnemu jest nie do uniknięcia, chyba, że chcesz dawać fory kryminałowi.

Gość gość
a to, że przypadkiem dostanie się niewinnemu jest nie do uniknięcia, chyba, że chcesz dawać fory kryminałowi. x x no jest do unikniecia, zreszta juz się tak praktycznie nie zdarza, zeby skazywac niewinnych, bo przepisy sa tak skonstruowane ze nie mozna skazywac na podstawie poszlak, oczywiscie kiedy wszystkiw strony wynomuja dobrze swoj zawód... Karze smierci jestem przeciwna, nie rozumiem co bełkoczesz o dziecku, chcesz ze mnei zrobic hipokrytkę na siłe czy co?

Gość gość
po prostu jakoś trzeba karać osoby, które są zagrożeniem x x cha cha, ty jestes za skazywaniem ludzi ze względu na samo zagrozenie? Nikt tego nie robi, nawet w Arabii Saudyjskiej ludzie nie sa tak durni... :) TYlko w tym filmie RAport mniejszosci była taka fantazja... Juz mnie twoja głupota zaczyna wrecz bawic