Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nasturcja00

A miało być tak pięknie

Polecane posty

Gość Nasturcja00

Zakładam temat, by się wyżalić, może mi coś poradzicie, bo boję się o swoją psychikę... Zawsze byłam rozsądną osobą. Pragnęłam dziecka, ale wiedziałam, że miłością nie wykarmię. Najpierw studia, potem praca, ślub i dziecko. Uwinęliśmy się szybko. Pracę mieliśmy pewną, na normalnej umowie o pracę i dobrą pensję. Nie mieliśmy swojego mieszkania, ale stać nas było na wynajem, w planach było kupno na własność. W grudniu zaczęliśmy się starać o dziecko. W styczniu zostałam zwolniona. Również w styczniu zaszłam w ciążę... Nie denerwowaliśmy się, mąż nadal dobrze zarabiał. Przestaliśmy wynajmować mieszkanie, zamieszkaliśmy z rodzicami. Nie było źle... Teraz jestem w 8 miesiącu ciąży, rodzę koniec września/ początek października. Chodzą słuchy, że mają zrezygnować z kilku pracowników, by obniżyć koszty. W tym mojego męża. Na dniach, może dziś, się dowiemy. Jestem załamana i cały czas płaczę, tak bardzo się boję....

Gość gość
Rozumiem, nie macie łatwej sytuacji...ale też nie najgorzej, skoro macie duże wsparcie w rodzicach, nie jest źle. Jakoś się ułoży, najwyżej mąż znajdzie inną pracę.

Gość gość
U nas było podobnie.Ciąża zaplanowana, długo wyczekiwana.Mąż stracił pracę gdy mały miał 2 miesiące, ja zaraz po macierzyńskim... Jakiś czas później straciliśmy mieszkanie. Miałam ochotę skoczyć z mostu.Sprzedawałam zloto (nawet pierścionek zaręczynowy) żeby było na mleko dla dziecka.MOPS nie chciał przyznać zasiłku bo patrzą na dochodu z roku poprzedniego. A przecież wcześniej oboje mieliśmy pracę!Porażka. Teraz powoli stajemy na nogi. Wyprowadziliśmy się do większego miasta.Mąż nieźle zarabia, ja chcę iść do pracy jesienią - jak mały pójdzie do żłobka.Mieszkanie wynajmujemy.Ale było ciężko-nieraz byliśmy głodni.

Gość czegoś nie rozumiem
Skoro dostałaś wymówienie w styczniu to okres wypowiedzenia kończyłby się ostatniego kwietnia,więc na pewno po 12tc,a w związku z tym z automatu przedłużenie umowy do końca ciąży, potem macierzyński z ZUS i zasiłek dla bezrobotnych z UP.No chyba,że zwolnili Cię dyscyplinarnie np za jakieś przekręty :O Maż też nie straci pracy z dnia na dzień. Może ewentualnie pójść na urlop rodzicielski-może to mu przedłuży umowę? Macie gdzie mieszkać. Dacie sobie radę,nie jest źle.

Gość Nasturcja00
czegoś nie rozumiem- umowę miałam mieć przedłużoną od nowego roku, ale nie dotrzymali słowa. Głupia i naiwna jestem... Mąż na szczęście ma umowę na stałe i w razie czego 3- miesięczne wypowiedzenie albo odprawa. Ale mimo, że mieszkamy w większym mieście to lipa z pracą :(

Gość znawca obrzydliwości kobiet
już nie lamentuj, wam baby to tylko luxus w głowie! coś się stanie jak gorzej będziecie żyli, umrzecie?