Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginny822

nie chcę już więcej dzieci czyli jaką antykoncepcję stosujecie

Polecane posty

Gość ginny822

Tak jak w temacie - niedługo rodzę moje drugie i ostatnie dziecko, nie ma mowy o kolejnym, ze względów zdrowotnych, finansowych oraz przez prace, którą stracę jak znowu zafunduję sobie kolejna ciążę. Jaka antykoncepcja da mi komfort psychiczny, że to już koniec prokreacji? Odrzucam tylko spiralę - coś mi nie pasuje kawałek metalu w brzuchu...

Gość mnjhh
moze niech mąż pomysli o antykoncepcji..dlaczego tylko ty masz kombinowac?

Gość gość
Ja stosuje tabltki anty,jestem zadowolona:)

Gość ginny822
no wiesz - wymyśli prezerwatywę a to chyba nie jest najlepszy pomysł jak się absolutnie nie chce mieć więcej dzieci ;-)

Gość gość
metody naturalne

Gość gość
metody naturalne to najgorsza antykoncepcja,tylko dla kobiet srednio plodnych

Gość ginny822
a czy ktoś stosuje zastrzyk anty - to chyb a jest progesteron podawany podskórnie co 3 miesiące

Gość gość
też interesuje mnie ten temat. Mam dwójkę dzieci 11 i 6 lat, obie planowane. Jakiś czas stosowałam pigułki anty, bardzo krótko. Zmieniałam 4 razy, po 3 miałam cały czas plamienie, po czwartych zero ochoty na sex, poza tym był to gravistat125, bardzo silny lek, na ulotce było napisane że do stosowania krótkotrwałego. Gin powiedział mi że może taka moja uroda że potrzebuję końskiej dawki hormonów, ale mnie to nie przekonało, tym bardziej że jak inny zobaczył co zażywam to złapał się za głowe, ale to było jakieś 7 lat temu. Teraz od 6 lat praktycznie stosujemy stosunek przerywany, niby ufam tej metodzie, ale co miesiąc jest niepotrzebna nerwówka. Chyba zaczne stosować "szklanke wody zamiast..."

Gość gość
Metody naturalne są dla kobiet dla których ewentualna ciąża nie będzie tragedią jak sama nazwa wskazuje naturalne metody planowania rodziny.

Gość ginny822
ja nie dam rady życ w comiesięcznym stresie czy aby nie zaskoczyłam ;-) jak mam stosować metody naturalne czy stosunek przerywany to wolę zrezygnować z seksu na dobre, co zapewne skończy się rozwodem ;-)

Gość gość
tylko i wyłącznie spirala, ja mam 3 dzieci i zawiodła gumka i byłam zmuszona usunąc ciaze i wracam do spirali bo tylko ona mi daje pewnosc

Gość ginny822
boję się ze jak wpadnę to tez usunę, spirala jakoś mi nie pasuje - czytam o tych zastrzykach własnie i chyba o to poprosze lekarza

Gość gość
a brałas kiedys tabletki anty?? jak sie po nich czułas???

Gość gość
'Teraz od 6 lat praktycznie stosujemy stosunek przerywany, niby ufam tej metodzie, ale co miesiąc jest niepotrzebna nerwówka. Chyba zaczne stosować "szklanke wody zamiast..."" Jaka metoda? to nie jest żadna metoda antykoncepcji !!

Gość ginny822
bralam anty jakieś 5-6 lat temu ale faszerowali mnie jakimis przezytkami typu Diana czy Microgynon, czulam sie srednio - libido zdechnięte i tylam mimo jedzenia tyle samo co wczesniej

Gość gość
Tylko spirala!!!najwiekszy komfort spokoj na 5-7 lat ,najtansza opcja; bez wzgledu jakie antybiotyki i lekarstwa bierzesz jakie choroby przechodzisz ,nie musisz codziennie pamietac i biegac regularnie po recepty ,jesli nie chcesz nie musisz sie faszerowac hormonami(choc sa spirale z hormonami ,ale i bez);ja mialam juz 3 spirale i naprawde polecam .

Gość ginny822
jaki jest koszt spirali? robi się jakies badania w trakcie noszenia? no i skad wiadomo, ze trzeba ja juz wymienic?

Gość gość
NIC nie daje 100% pewnosci chyba ze zero seksu, a to nie jest chyba wyjscie :P Hormony daja blisko ponad 99% pewnosci i wbrew mitom, metoda objawowo-termiczna TEZ pod warunkiem, ze motywacja jest zero dzieci w przyszlosci (jesli ktos nie chce na razie ale nie wyklucza dzieci w ogole to skutecznosc jest mniejsza). Predzej zajdziesz stosujac przerywanca niz metody naturalne. Nie demonizujcie naturalnych metod i nie wychwalajcie tak tabletek!

Gość gość
ja teraz karmie piersią i stosuje tabletki Azalia, przed ciążą przez 10 lat stosowałam plastry evra. planuje uskładać kasy i zafundować mężowi wazektomie:) a;e trochę to potrwa

Jesteśmy rodzicami dwojga dzieci, więcej nie możemy. Ze wględów zdrowotnych nie mogę brać tabletek. Mąż zdecydował sie na zabieg wazektomii. Jesteśmy zadowoleni, pełen luz.

Gość gość
ile taki zabieg kosztuje ?

Gość gość
Na temat kosztu spirali nie moge ci nic napisac-od 15 lat nie mieszkam w Polsce ,ale sa tansze i drozsze te z hormonami sa drozsze niz zwykle miedziane( ja mialam zawsze miedziane,poniewaz boje sie hormonow i ewentualnego przytycia ).Kontrolne usg trzeba robic 1-2 razy w roku ,aby lekarz sprawdzil czy sie nie przesunela ,badz wrosla,u mnie nigdy nie mialo to miejsca, a mialam 3 sztuki -ale dmucha sie na zimne.Poczytaj sobie na temat spirali na google napewno cos znajdziesz.Ja spiralke zalozylam 4 tygodnie po porodzie.Nigdy nie mialam zadnych problemow,nie musialam sie stresowac aby pamietac o pigulkach codziennie,naprawde goraco polecam!

Gość gość
spirala to grzech porównywalny z aborcją, można poczytać o tym w orędziach Żywego Płomienia, spirala powoduje że zapłodniona komórka nie może się zagnieździć w macicy więc równie dobrze mogłybyście się skrobać po każdym zapłodnieniu, stosując spirale musicie żyć ze świadomością że być może co miesiąc zabijacie swoje nienarodzone dziecko, czy warto ? jak już musicie stosować antykoncepcje to przynajmniej wybierajcie inną metodę a nie tą dzieciobójczą, założyłem jakiś czas temu nawet o tym temat ale został wykasowany

Gość gość
Moj maz tez poddal sie sterylizacji -koszt w niemczech 400euro w polsce pewnie zblizony super komfort!!

Gość gość
Tak wazektomia będzie najlepszym rozwiązaniem, posłuchaj sobie na YT Wazektomia, męska antykoncepcja - dr Eugeniusz Siwik - 30.07.2013

Gość wredna jędza z kropką
Tabletki anty. Też szukałam alternatywy, ale nie znalazłam nic lepszego. Naturalne metody to watykańska ruletka, spirala mnie nie przekonuje - zwłaszcza opisy np. że wkładając palec do pochwy można wyczuć te nitki. ;) Myślałam o zastrzykach, ale mój ginekolog mnie ochrzanił, że to wcale nie jest kolorowe - wstrzykuje się jednorazowo ogromne ilości hormonów. Jeśli okaże się, że źle się po nich czujesz, to nie możesz odstawić jak np. tabletek - trzy miesiące się męczysz. No i podwyższone ryzyko osteoporozy.

ja nie jestem pewna czy w przyszlosci nie bede chciala miec dzieci.. poki co mam jedno.. i nie jestem dojzala do kolejnego . tym bardziej ze rodzilam 5 mcy temu.. :) I biore tabletki jednoskladnikowe bo karmie piersia i trzeba je brac co do godz. wiec jak uprawiamy sex z mezem a u palcach jednej reki mozna policzyc od poraodu ilosc tego to zaklada gumke bo jakk nie zalozyl dwa razy to sie b denerwowalam.. nadal sie stresuje.. cos mi sie porobilo:D no ale jak ktos powiedzial nie ma 100 prc metody

Gość gość
z tego co się orientuje ok 2000zł wazektomia, za tabletki płace ok 30 zł miesięcznie, za plastry dawałam jeszcze więcej wiec mysle że koszt się zwroci. no ale trzeba uskładać, a zawsze się trafi jakiś inny wydatek, ale teraz jak już mamy dzieciaczka to motywacja jest:)

Gość wredna jędza z kropką
A, jest jeszcze wazektomia, ale nie wszyscy faceci dadzą sobie majstrować przy swoim "skarbie" ;) Mój stanowczo odmówił

Gość gość
ja osobiście bardzo dobrze znam doktora Siwika, jeśli ktoś jest zainteresowany podam maila, bardzo fajny facet, no i mąż też po zabiegu wazektomii:)super i pełen luz jak ktoś tu już wspominał.