Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginny822

nie chcę już więcej dzieci czyli jaką antykoncepcję stosujecie

Polecane posty

Gość gość
oprócz spirali także inne metody działają wczesnoporonnie i to też grzech porównywalny z aborcją a czytałem, że rak macicy to właśnie grzech za stosowanie takiej antykoncepcji wczesnoporonnej

Gość gość
''wredna jędza z kropką A, jest jeszcze wazektomia, ale nie wszyscy faceci dadzą sobie majstrować przy swoim "skarbie" oczko.gif Mój stanowczo odmówił '' Jędzo bo faceci nie wiedzą na czym tak naprawdę ten zabieg polega i nawet nie chcą się dowiedzieć, nie wiąże się z żadnym ryzykiem i najważniejsze że jest odwracalny! A jak by mąż odmówił, to miałby do wyboru albo to, albo brak seksu, albo kolejne dziecko i niech teraz wybiera :D

Gość gość
Ja stosuję tabsy od 5 lat.

Gość gość
ja polecam nuvaring. wczesniej kilka razy probowalam tabletek, ale zadne mi nie pasowaly. na metodzie objawowo termicznej wpadlam, wiec jak ktos nie planuje wiecej nie polecam

Gość gość
Na szczęście pojęcie "grzechu" mnie nie dotyczy. Jeśli ktoś jest wyznawcą jakiegoś bóstwa, które mu mówi, co jest dobre, a co złe, to jego sprawa. Ale nie życzę sobie, by ten ktoś narzucał mi swój tok myślenia, grzechów, rajów, piekieł, innych wcieleń. Każdy odpowiada sam za siebie. To, co dla Ciebie jest grzechem ( nie obchodzi mnie z jakich powodów), dla mnie nie jest, więc, proszę, nie indoktrynować mnie. Tym bardziej, że nie wiesz, czego lub kogo wyznawcą jest rozmówca.

Gość gość
ja mam tyle dobrze że mąż widząc jak "majstrowali" przy mnie przy porodzie nie odmówi takiego zabiegu. Jak sprawiedliwość to sprawiedliwość, zresztą tyle lat się faszerowałam plastrami i tabletkami, tyle co przeszłam przy porodzie to on tez się może trochę poświęcic. A zabieg podobno nie taki straszny jak go malują.

Gość gość
Jak nie chcecie więcej dzieci to zróbcie sobie trwałą sterylizację albo sobie albo mężowi.

Gość gość
ooo, nie wiedzialam ze wazektomia jest odwracalna! Ale tez nigdy nie zglebialam tematu ja mam 1dziecko, po porodzie stosowalam tabletki anty, ale akurat nie mialam jak isc do gina po recepte na kolejne i tak sobie ödpuscilam i juz dwa lata polegamy na gumkach- uwazam, ze jest to pewna metoda, bo przeciez jak peknie/ zsunie sie, to sie to zauwazy i mozna isc po tabletke po stosunku. Ale tez taka prawda, ze malo prawdopodobne, ale ewentualne dziecko urodzilabym i pokochala ;) po prostu byloby predzej niz pozniej. Ale nie wiem czy po drugim polegalabym nadal na prezerwatywach, gdy juz trzeciego dziecka bym nie urodzila chyba.

Gość gość
gość z 16:00 chcesz tego czy nie ale grzech Ciebie też dotyczy, Bóg istnieje nawet jak Ty w to nie wierzysz, każdy odpowiada sam za siebie ale kobieta która stosuje środki wczesnoporonne odpowiada też niestety za swoje dziecko które w tym momencie po prostu uśmierca, jakim człowiekiem byś nie była i jakiego wyznania byś nie była to nie wmówisz mi że zabijanie drugiego człowieka nie jest złe

Gość ginny822
no cóż- mąz wazektomii na pewno sie nie podda, ja bardzo chętnie dałabym sobie podwiązać jjowody ale to w Polsce chyba niewykonalne co do pojęcia grzechu - ja rozpatruje sprawę czysto medycznie i nie mam dylematów moralnych przed spiralą, raczej obawiałabym się powikłań typu wrośnięcie czy przesunięcie, no nic pozostaje mi poważna rozmoowa z ginem za jakiś miesiąc bo rodzę na dniach

Gość gość
Moj maz poddal sie wazetkomii zabieg jest odwracalny jak ktos napisal ,ale to jest drogi koszt.Po zabiegu dostalismy wyciete"kawaleczki"takze zabieg jest odwracalny.Maz po zabiegu byl zachwycony lezal na fotelu ginek .a dwie pielegniarki golily ,znieczulaly itp.Zartowal sobie,ale na powaznie niczego nie zaluje i jestesmy oboje zadowoleni ,mamy dwoje dzieci syna i corke ,przez 20 lat to byl moj problem ,a teraz maz zdecydowal,ze on sie tym zajmie ,ja mialam 3 razy spiralke zadnych problemow ,a karmilam ,chorowalam ,bralam antybiotyki nigdy sie nie roztylam -goraco polecam obydwie formy sprawdzily sie rewelacyjnie .Tabletek zawsze sie "balam"

wazektomia jets odwracalna, ale nikłe szanse są na to, że koleś po odwróceniu tego zabiegu będzie mógł mieć dziecko dlatego to decyzja dla zdecydowanych uważam, że to sprawiedliwe, kobiety zawsze mają ingerencje w ciało jakąś...tabletki, te metale, potem porody, nacięcia, szycia, kurcze blade

Gość gość
To prawda biedne kobietki ,a faceci mysla tylko o jednym...zero sprawiedliwosci

ja polecam Nuva Ring, krążek dopochwowy, przed ciążą byłam bardzo zadowolona ;) wrócę do niego na 100% jak skończę karmić ;)

Gość gość
u mnie niestety mąż nie chce poddać się zabiegowi...mamy trójkę planowanych dzieci , ja jakoś nie jestem przekonana do tabl , nigdy nie brałam .Jak mam namówić męża ? ;-) zazdroszczę tym co ich mężowie się poddali

Gość gość
Pogonić faceta na wazektomię. Nie będziesz się truła i stresa nie będzie. No chyba że jakiś boczek wyskoczy ;).

Gość gość
''A jak by mąż odmówił, to miałby do wyboru albo to, albo brak seksu, albo kolejne dziecko i niech teraz wybiera smiech.gif'' ;)

Gość gość
a ja nie rozumiem jak kobieta, która urodziła już dzieci może nadal nie wiedzieć kiedy ma dni płodne i owulację? 7 lat przed poczęciem planowanego pierwszego dziecka stosowaliśmy metodę samoobserwacji i dodatkowo prezerwatywa w dni płodne urodziłam troje planowanych dzieci i nadal stosujemy tę metodę, która jest u nas niezawodna od 13 lat to naprawdę nie jest takie trudne nauczyć się jak funkcjonuje nasz organizm;) trzeba tylko chcieć;)

Gość czarny_iwan
Jest jeszcze możliwość podwiązania jajowodów. trzeba się z ginem dogadać, da się zrobić przy cesarce.

Gość gość
polecam spiralę! koszt to tylko 80zł i spokój na parę lat. nie ma tańszej tak pewnej antykoncepcji!

Gość gość
ja stosuję narazie dwie gumki i stosunek przerywany.......nie moge brac tabsow:(

Gość kininjka
w niemczech lekarz po 3 ciazy, przed cc spytal sie mnie czy chce, zeby mi podwiazali jajowody podczas cc...robia to chyba inklusiv, jako bonus;)

Gość nowszynik
żadnej błe he he

Gość nowszynik
wazonektomia to dobry pomysł LOL rżę jak koń zżymaj się na wazon

Gość gość
a czy jest jakiś nawet najmniejszy procent szansy zajścia po wazektomii?? ogladalam program gdzie laska zaszla w ciaze po podwiazaniu jajowodow,mowili,ze jest to pewna metoda na 99% no i ona znalazla sie w tym 1%

Gość gość
Polecam spiralę, mam juz trzecią. Nie boli, o niczym nie musze pamiętać, nie wyczuwam jej ani ja ani partner. Jest tania i skuteczna.

Gość gość
Polecam spiralę, mam juz trzecią. Nie boli, o niczym nie musze pamiętać, nie wyczuwam jej ani ja ani partner. Jest tania i skuteczna.

Gość gość
Ja używam Cyclotestu (komputer cyklu) do NPR. Metoda termiczna jest nie tylko zdrowa, bez skutków ubocznych ale też bardzo skuteczna :)

Gość ginny822
metoda naturalna to jest dobra dla tych co jakby w razie wpadli to nie bedzie katastrofy - a u mnie będzie więc odpada na starcie i tyle. I mozna nie wiedzieć kiedy się ma dni płodne bo ja mimo chcianych i planowanych dzieci za każdym razem dowiadywałam się od ginekologa, ze nie zgadza mu się termin porodu według miesiączki z tym według USG, z czego wniosek nasuwa się sam, że owulacja może wypaśc wcale nie wtedy jak to wynika z cyklu... szukam info o nuva ring