Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelia4444

szczepicie czy nie szczepicie

Polecane posty

Gość kornelia4444

czego bardziej sie bac?ze dziecko zachowuje na dana chorobe?czy skutkow ubocznych?

Gość gość
ja szczepie , w czwartek idziemy na szczepienie -pneumokoki :(

Gość gość
Nie szczepię. Moja córa chodzi do przedszkola i mogę zaświadczyć że te szczepione i nieszczepione chorują tak samo, ani mniej, ani więcej (choć... moja antybiotyku nie dostawała jeszcze ani razu, ogólnie choroby przechodzi tak samo często ale lżej). Przynajmniej wiem że zdrowemu dziecku nie wstrzykuję jakiegoś syfu. Tyle że na to i owo zaszczepiłam, ale o wiele później a z niektórymi szczepieniami zwlekam.

Gość gość
Szczepiłam tylko podstawowymi szczepionkami. Córka zdrowa, nigdy nie chorowała.

Gość gość
A na co zaszczepilas z opoznieniem? Moj ma odwleczone mocno mmr i pneumo ma teraz 4 latka a ja dalej sie wzbraniam...

Gość gość
Hahaha, moja córa cztery lata będzie miała w październiku. Też m.in. nie jest jeszcze zaszczepiona przeciwko śwince-odrze-różyczce. :D

Gość gość
To ja pisałam o zwlekaniu a potem o tej m.in. odrze :), no w każdym razie muszę się żegnać bo rano do pracy... 🖐️

Gość gość
''czego bardziej sie bac?ze dziecko zachowuje na dana chorobe?czy skutkow ubocznych'' Nie zapominaj że nawet szczepione też może zachorować, a w przypadku polio ta choroba wraca właśnie u osób zaszczepionych.

Gość gość
Szczepię, z tego co czytałam to więcej powikłań po chorobach niż po szczepionkach, nawet biorąc poprawkę na to że nie wszystkie NOP zgłaszają. Ale zamiast Euvaxu wybrałam Hepavax.

Gość tylko podstawowe
Właśnie ostatnio byliśmy na szczepieniu i musiałam podpisać że nie pwawdpgdmt na pneumo i meningokoki.

Gość gość
zdecydowanie nie szczepię, zaszczepię jak dziecko zakończy pewien etap rozwoju czyli 2 lata

Gość gość
Szczepię, zalecane też, ale robię to z głową i nie wszystkim naraz. Do tej pory wszystko okej. Wszystko moze miec skutki uboczne. Jak przeczytasz ulotkę od nurofenu albo vigantolu, to zejdziesz na zawał. Przy tych skutkach ubocznych, szczepionki to smiech na sali :)

Gość gość
Ja tam polecam szczepienia ja swoja córeczkę szczepiłam i nawet na dodatkowe szczepienia także między innymi na rotawirusy chodź wszyscy mówili po co do żłobka nie chodzi i co szczepionka przydała się już 3 razy raz ja i mąż mieliśmy rotawirusa a małej nic a dwa razy sama zachorowała ale bardzo łagodnie więc szczepionki są przydatne inaczej rotawirus= szpital a tak biegunka 2 razy i koniec. Także ja szczepię i będę szczepić!

Gość gość
szczepię, ale ja we Francji mieszkam, może jakieś kolejne polskie powstanie? Tylko co maja dzieci do tego?

Gość gość
Szczepię, oczywiście, że szczepię.

Gość gość
Nie szczepię, oczywiście, że nie szczepię.

Gość gość
Szczepiłam ,i muszę iść zaszczepić bo ma spore spóźnienie i chce zdążyć przed koniec wakacji ,bo jeden szkolny drugi przedszkolak Sama nie jestem szczepiona na nic nigdy .