Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izulietta

Czy tort na chrzciny jest obowiązkowy

Polecane posty

Gość gość
Tak najlepiej podać TORT bo on najważniejszy jest chyba was wszystkich pogieło. U mnie w rodzinie podaje się tort na roczek i wtedy jest fajna sprawa bo dziecko zdmuc***e świeczkę śpiewa się sto lat, natomiast na chrzcinach nie było tortu ale był upieczony placek taki z masą do kawy

Gość gość
Czyli jeżeli podam bigos albo knedle w eleganckiej zastawie stołowej to też będzie wg ciebie ok? A w wazie podam krupnik na podrobach. No i na deser te nieszczęsne lody w pucharkach:D Będzie eleganckie przyjęcie, nie ma co:P

Gość gość
buhahahha same elagantki .I jak zwykle nie sakrament wazny, tylo impreza.Bo co ludzie powiedz buhahahahahaah

Gość gość
KingaStefankaFanka super podobają mi sie te lody w kubeczku albo na patyku

nie ma to jak wydac kilkaset zlotych na wycudowany tort, ktorego nikt nie zje bo sie okaze ze masa to maslo z cukrem... tak jak moja szwagierka chciala pokazac klase i zamowila tort z kubusiem puchatkiem, ktory okazal sie zamiast czekoladowy to kawowy z alkoholem i dzieci go nie zjadly...

Gość gość
No jak twoja szwagierka głupia to co poradzić. Normalny człowiek wie co zamiawia.

Gość gość
A dlaczego nie mogą być lody? Moim zdaniem jak najbardziej tak. Pięknie zrobione desery lodowe są lepsze niz tort, zwłaszcza jeśli za oknem ponad 30 stopni. Deser lodowy + jakieś inne ciasto na stole i będzie naprawdę ok. Czy wy tylko chodzicie się na imprezy najeść? Kto powiedział że na chrzcinach MUSI być tort? Podajecie to co chcecie

Gość gość
Pisać "torta" zamiast "tortu" - to dopiero jest klasa. :classic_cool:

Gość gość
Jeśli tylko ugotujesz dobry krupnik to czemu nie .Ja zapraszam najbliższą rodzinę na chrzciny czy komunię więc jak bym nawet podała zwykła pomidorową było by ok

Gość gość
Gratuluję obycia w takim razie, krupnik z podrobami na chrzcinach, masakra. Wyszłabym z takiego "przyjęcia".

kinga ja tez. zobaczcie sobie na necie jak eleganckie sa torty lodowe lub desery. w lecie najlepsze go kazdy zje ze smakiem a nie tylko ciasto i masa po ktorych ciezko wstac od stolu.

Gość gość
21.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość bo Ciebie to tylko tortem i rosołem najlepiej ugościć Ważne jak smakuje i że osoba się starała

Gość gość
Ja mieszkam we wloszech i na chrzciny moich dzieci podawane byly desery lodowe,przyjecie robione bylo w restauracji i nie wiem co w tym nieeleganckiego.

a moze kogos zwyczajnie nie stac na krem ze szparagow lub lososia? a moze ktos chce zrobic przyjecie z typowymi polskimi daniami? nie smakuje to wyjdz, pokaz swoja "klase"

Gość gość
Po prostu jakaś wieśniara stwierdziła że deser lodowy jest nie elegancki musi być tort najlepiej 10 piętrowy

Gość gość
Kto pisze o kremie ze szparagów?? Wystarczy zwykły rosół, to ponadczasowa zupa i zawsze modna. Podany w eleganckich bulionówkach świadczy o klasie gospodyni. Wiochą jest podanie krupniku czy lodów na deser, pewne zasady chyba obowiązują.

Gość gość
Piętrowy tort na chrzciny też jest nieelegancki, bo to skolei przesyt. Piętrowy to na wesele.

autorko jezeli na chrzcinach ma byc faktycznie goraco to zobaczysz jak goscie beda mile zaskoczeni gdy zamiast tortu podasz chlodzacy deser lodowy, tylko on musi jakos wygladac, a nie roztopione galki lodow w pucharkach.

Gość gość
No to sie usmialam,to chyba w pl nieeleganckie jest podanie deserow lodowych.no jesli wygladaja jak za komuny to zapewne tak.co kraj to obyczaj,jak wczesniej pisalam mieszkam we wloszech i na kazdym przyjeciu jakim bylam podawane sa desery lodowe,szczegolnie latem kiedy jest bardzo goraco

Gość gość
Ale Polska to nie Włochy tępa strzało! Jak w Chinach eleganckie byłoby podanie pieczonego psa to znaczy, że u nas też ma się przyjąc?? Co kraj to obyczaj, we Włoszech jest gorąco, więc normą jest jedzenie lodów, a u nas nie. No sorry, co za kretyński przykład.

Gość gość
30 stopni jest może przez miesiąc, teraz jest mniej niż 20 i trzeba chodzić w kurtce. To jest wg ciebie pogoda na lody??

juz chodzisz w kurtce? no no no, to co bedzie jak bedzie na zewnatrz 5 stopni? ha ha, u mnie dzisiaj jest 18 stopni i chodze w rybaczkach i cienkim sweterku. jest lato ludzie! wiec jak najbardziej pasuja lody.

Gość gość
No i co, że lato jak jest chłodno? Idąc twoim tokiem rozumowania jakby w zimie było 10 stopni na plusie (zdarza się) to i tak mam założyć korzuch i czapkę, bo przecież zima??