Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izulietta

Czy tort na chrzciny jest obowiązkowy

Polecane posty

Gość gość
Nie mam zamiaru znizacz sie do twojego pozimu,bo musialabym wykopac dol.w pl tez jest goraco latem i jak najbardziej lody ladnie podane sa eleganckim deserem.

Gość gość
Ale teraz jest chłodno i nie wypada podać lodów.

Gość gość
Gorąco przez miesiąc? Klimat się zmienia i mamy bardzo dużo upałów. Wczoraj jeszcze miałam 30stopni, straszna duchota była, po mieszkaniu chodziłam nago i jadłam głównie lody. Ewidentnie brak Ci argumentów. Gotując krupnik nigdy nie używam podrobów tylko robię na rosole. Byłam kiedyś na konsolacji, gdzie jadłam parówki, bo osoby, która tę konsolację przygotowywała nie było stać na schabowego dla 30 osób, które przyszły, żeby powspominać zmarłą. Bo to jest najważniejsze, a nie to, żeby się nażreć. A jak Ty wychodzisz z uroczystości, bo Ci menu nie odpowiada to faktycznie masz klasę. A potem jeszcze przez lata kogoś obgadywać, bo podał bigos.

to rownie dobrze w upal nie wypada podac rosolu bo to przeciez zupa rozgrzewajaca, w grudniu nie wypada jesc truskawek bo one tylko w czerwcu sa. takie twoje rozumowanie?

to rownie dobrze w upal nie wypada podac rosolu bo to przeciez zupa rozgrzewajaca, w grudniu nie wypada jesc truskawek bo one tylko w czerwcu sa. takie twoje rozumowanie?

Gość gość
Jak nie miała kasy na schab to mogła chociaż podać pieczone kurczaki po staropolsku, a nie parówki. Znam ludzi bardzo biednych, ale jednak potrafią zachować klasę i podać pasujące do okazji potrawy, a nie jakies byle co. Parówki na uroczystosc lub krupnik, masakra. Tak samo zupa, jak ktoś nie ma kasy nawet na mięso na rosół to zawsze można kupić pomidory, choćby z puszki z biedronki za złotówkę, zmiksowac i podać krem z pomidorów z kleksem smietany. Jak się chce to się da, tylko trzeba trochę ogłady.

Gość gość
Co ty z tym upałem, przeciez juz upałów nie ma! A w grudniu nie wypada podać truskawek, bo sa tylko z mrożonki, a te są rozklapciałe. Prędzej bym umarła niż podała na przyjęciu mrożone truskawki, no sorry.

Gość gość
Tobie się naprawdę wydaje, że kurczak wychodzi taniej niż schab? Zastanów się nad sobą, bo naprawdę to co sobą reprezentujesz to bardzo niski poziom, a wydaje Ci się, że masz ogromną klasę.

Gość gość
Kurczak jest po 8zł w promocji, a schab najtańszy po 14zł i to z kością, więc wychodzi taniej.

Gość gość
Są truskawki z importu, a z mrożonych można zrobić np. mus.

Gość gość
Wiesz ile kotletów schabowy h wychodzi z kilograma schabu? A ile porcji z kurczaka, jeśli znajdziesz takiego do kilograma? Poza tym ja widziałam też tańszy schab bez kości, w promocji.

Gość gość
Ja pierdzielę, przecież nie mówie o doslownym zmiksowaniu idiotko!! Mam ci podac przepis na krem z pomidorów krok po kroku? W necie są, wpisz sobie w wyszukiwarkę krem z pomidorów i wyskoczy....:o Rany, co za tępota, brak słów. Jak piszę o pieczonym kurczaku to pewnie tez ci się wydaje, że surowego kurczaka daję do piekarnika, wyjmuje i podaję na stół??

Gość gość
No fajnie że mozna, szkoda tylko, że nie mają smaku. Wstydziłabym się podac coś takiego.

Gość gość
moze u ciebie w zimie sa tylko mrozone truskawki .U mnie w sklepach sa cały rok swieże :)

Gość gość
Smacznego, truskaweczki z importu, mniam, palce lizać. Jak ktoś lubi smak papieru oczywiście.

Gość gość
To nie podawaj. Nikt Ci nie każe. Ale nie wmawiaj ludziom, że lody nie są eleganckie, bo się mylisz.

Gość izulietta
Ojej. Nie wiedziałam że będzie taki odzew na mój temat. Przeczytałam wszystkie wypowiedzi te miłe i niemiłe. Pamiętam chrzciny i komunię mojej siostry kilkanaście lat temu. Nie było tortu na tych uroczystościach. Chyba dopiero teraz taki zwyczaj wchodzi. U mojej siostry córki nie było tortu na chrzcinach. Ja miałam u starszego dziecka tort na chrzcinach to mi prawie połowa została. A to był początek wiosny. Teraz jest koniec lata i pomyślałam o lodach. Tym bardziej że będzie kilkoro dzieci i one chyba chętniej lody zjedzą niż tort. A na stole i tak będzie ciasto w tym jedno z kremem więc boję się że nie będzie chętnych na tort. Mówicie o pogodzie. Pogody nie da się przewidzieć. To że jest dziś zimno to nie znaczy że ma tak być w dniu chrztu.

Gość gość
Te pomidory z puszki są na pewno krajowe. :classic_cool: I ten kurczak za 8zl w promocji bez grama hormonów i antybiotyków. :classic_cool:

Gość gość
Pewnie, że dzieciaki chętniej zjedzą lody niż tort. A do tego będzie ciasto. Tort absolutnie nie jest obowiązkowy.

Gość gość
Ale tępoto chodzi o SMAK, a nie pochodzenie. Pomidory z puszki smakuja jakp omidory, zwłaszcza w zimie są świetną alternatywą dla świezych, które zimą sa niesmaczne. Truskawki zimą smaku nie mają. Są owoce (np. pomarańcze), które zawsze są z importu, a to nie znaczy, że są niesmaczne. Jesteś serio taka głupia czy udajesz?

Gość gość
tort jest obowiązkowy.

Gość ol_ga
dla mnie również tort jest obowiązkowy, szczególnie teraz jak można zamówić takie śliczne typowo na chrzest torty, mogę Wam polecić sprawdzoną cukiernie w Warszawie http://ale-tort.pl/ - tworzą małe arcydzieła

Gość gość
Jeeez... nie słuchajcie tych prymitywnych lasek. Nic nie jest obowiązkowe. Obowiązkowo, to trzeba się zesrać. W życiu na eleganckim przyjęciu nie podałabym "torta". Btw. Co to jest torta?? :-)