Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yami

zabawa z maluchem

Polecane posty

Gość yami

Hej wszystkim, piszę tu, ponieważ potrzebuję pilnie rady. za 2 miesiące wybieram się na wesele i co więcej będę na nim świadkową. Synek będzie miał wtedy pół roku i mam dylemat czy go ze sobą brać. Impreza jest 200 km od domu, więc w piątek wypadałoby już tam jechać. Nie wiem co robić, bo boję się zostawić smyka z teściową, a też nie chcę popsuć zabawę moim rodzicom, bo też będą na weselu. Tzn są chętni do pomocy, ale nie chcę przegiąć, że niby cały czas mają z nim być, bo to moje kochane maleństwo <3 no i jak wygląda to od strony "technicznej"czy małemu nie będzie wystraszony głośnymi rozmowami i muzyką, bo nie chcę takiej sytuacji, żeby wymieniać się z mężem i rodzicami. na zmiany w pilnowaniu. proszę doradźcie coś, bo mam taki mętlik w głowie, że nie umiem się na nic zdecydować, czy zostawić teściowej i szybko w niedzielę wracać czy spróbować wziąć smyka?

Gość gość
Przede wszystkim kiepsko, że zgodziłaś się być świadkową. Domyślam się, że poprosili Cię zanim byłaś w ciąży? U nas była podobna sytuacja - najlepsza przyjaciółka żony ma malutkie dziecko (1,5 roku), ale od razu grzecznie odmówiła - ja sugerowałem, żeby żona w ogóle jej nie prosiła, żeby uniknąć głupiej sytuacji (albo ona się zgodzi i będzie z nią 'więcej kłopotu niż pożytku', albo będzie rozsądna i przykro/głupio się poczuje). Moja rada (zdaję sobie sprawę, że raczej niewykonalna): poproś, żeby znalazła inną świadkową, a Wy z dzieckiem zostańcie na imprezie dopóki maluszek będzie dobrze się czuł.