Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelkaklaudynka

jak długo trzymacie niewypite mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość amelkaklaudynka

z bólem serca wylewam mleko, którego nie wypił mój synek. Mleko to jest dla mnie strasznie drogie. Zastanawiam sie czy nic się nie stanie, jeśli synek tylko weźmie do buzi smoczek, ale nie chce wypić mleka, to czy takie mleko mogę włozyć do lodówki i wyjąć za 2-3 godziny? czy może ono też postać w temp. pokojowej godzinę, dwie?

Gość gość
wszystko zalezy jakie dziecko podajesz.mnie tez boli serce,bo wylewam grube pieniadze do zlewu ale co zrobie?na sile dam?albo juz takie,ktore sie nie nadaje? Ja daje bebilon comfort i to mleko moze stac godzine od zrobienia,bebilon zwykly moze stac dwie godziny co do reszty mlek to sie nie orientuje ale wydaje mi sie,ze chyba zadne az 3 godziny nie moze stac po przyzadzeniu.

Gość gość
wcale, moz epostać do 15 minut chyba, ale ja wylewam i już

Gość gość
na opakowaniu jest napisane, ale że bebilon 2 godziny to pierwsze słysze

Gość dfgff
tez wylewalam, nigdy nie nie zostawialam na pozniej, tez bebilon comfort,

Gość gość
to prosze sobie przeczytac na opakowaniu.dziecko zdarzy w 15 minut wypic mleko? niekiedy nie.Zaznaczam ze od momentu ZROBIENIA a nie od momentu kiedy dziecko juz nie chce jesc comfort 1h a zwykly 2h.A panie niedowiarki ktore oczywiscie pierwsze slysza,prosze przejsc sie do sklepu i sobie przeczytac na opakowaniu bebilonu.

Gość gość
Ja daje czas do 30-40min. Jak nie wypije to wylewam bez skrupulow,wazniejsze jest dla mnie zdrowie dziecka. Bebilon moze stac do godz a nie do 2.my uzywamy nan. W szpitalu nan stalo bardzo dlugo.ale butelki byly sterylizowane w autoklawach a nie sterylizatorach domowych,wygotowywane czy wyparzane. Jak dziecko zacznie pic to do smoka dostaja sie bakterie z jamy ustnej dla ktorych mleko jest swietna pozywka.przy kolejnym podgrzaniu namnazaja sie jak w cieplarce.

Gość gość
Mam w domu bebilon zwykly i jak wol jest napisane ze mleko po przygotowaniu moze stac godzine.

Gość gość
tez daje comfort i moze stac godzine tzn gdy zrobie mleko o 13 i karmie nim dziecko to jest dobre do 14ej.co do bebilonu zwyklego to faktycznie na opakowaniu jest napisane ze od momentu zrobienia jest dobre 2 godziny ale moja mala miala po nim kolki.

Gość gość
w takim razie mamy chyba inny bebilon.moj bebilon 1200g z pronutra i jest napisane ze dwie godziny JAK BYK :|

Gość gość
zwracam honor, sprawdziłam, sorki ale ja dłużej niż 15 minut od niewypicia nie trzymam

Gość gość
jest napisane na bebilonie. Używam i comfort i zwykłego i potwierdzam, że comfort godzinę a zwykłe 2

Gość gość
ja robiłam poprostu mniejsze porcje i dawałam częściej bo też nie mogłam przeboleć wylewanych pieniędzy. nie jestem za tym aby przechowywać w lodówce bo ono już ma inny smak po podgrzaniu.

Gość gość
To widocznie sie zmienilo. Ja mam bez pronutry opakowanie i napisane ze godzine.

Gość gość
a moze jesli maluch nie ma apetytu to za czesto tzn z zbyt malych odstepach czasu podajesz mleczko? moj synek ma 3,5 miesiaca i zjada od 120 do 150 do 3,5 a nawet 4 godziny.Przetrzymaj troche malenstwo,daj popic herbatki,moze pol godziny pozniej zje z apetytem

Gość gość
Jak często karmisz dziecko? Jakie porcje próbujesz mu dawać? Ile ma dziecko? Ja nigdy nie zostawiałam mleka.. na początku faktycznie mało synek pił, ale wylewałam. Potem robiłam mniej, żeby się nie marnowało... tym bardziej, że kupuję Enfamil, a to jest drogie mleko (i tam zamawiam w necie, zeby było taniej). Może za dużą porcję chcesz dziecku dać? A może za często?

Gość gość
daje 60ml 5miesiecznemu dziecku...mam niejadka, daje co 5h

Gość gość
zrobione mleko trzeba zuzyc w ciagu godziny od przygotowania, za nic nie wolno go podac jako nastepny posiłek no chyba ze któras chce zeby jej dziecko z ciezka biegunka i wymiotami trafiło do szpitala. Kobiety ja rozumiem ze drogie jest to mleko ale wiedziałyscie o tym przed ciaza, wiec po jaka cholere zdecydowałyscie sie na dziecko???!! Teraz chcecie oszczedzac kosztem jego zdrowia???!!!!!!!!!!

Gość fjfjjjf
" zrobione mleko trzeba zuzyc w ciagu godziny od przygotowania, za nic nie wolno go podac jako nastepny posiłek no chyba ze któras chce zeby jej dziecko z ciezka biegunka i wymiotami trafiło do szpitala. Kobiety ja rozumiem ze drogie jest to mleko ale wiedziałyscie o tym przed ciaza, wiec po jaka cholere zdecydowałyscie sie na dziecko???!! Teraz chcecie oszczedzac kosztem jego zdrowia???!!!!!!!!!!" Nie bulwersuj sie tak. To nie o to chodzi ze ktos zaluje.ale jak dziwcko jezt noejadkiem a ty za.kazdym razem masz nadzieje ze nastepnym razem wypije troche wiecej,ze w koncu sie przelamie to robisz wieksza porcje. Bo czasem dziecko wypije do dna a dorobionego juz nie tknie.a jakby bylo wiecej to moze by wypilo na jednym wdechu. Przerabialam to i z opakowania za 50 zl np.2/3 ladowalo w zlewie. I zamiast 50 zl na tydzien to wydawalo sie 150. Ale u nas to byla kwestia mleka. Zmienilismy i dziecko chetniej pilo.

Gość gość
Rzeczywiscie na nowym bebilonie jest napisane ze 2h ma sie na zuycie mieszanki

Gość gość
30 minut w podgrzewaczu, jesli do tej pory nie wypije to wylewam

Gość gość
ja kupuje enfamil trzymam nawet 3 godziny i nic się nie dzieje. Tak było w szpitalu i tak robię w domu w szpitalu dopóki dziecko nie zjadlo nie dostawało następnej butelki. A mleko matki może stać całą dobe i też jest oki. Ja tak robiłam przy córce i nic jej nie jest