Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boli mnie serce ludzie umieraja na raka a refunduja in vitro

Polecane posty

Gość gość

jakies dziecko narodzone z probowki przewyzsza potrzebe leczenia dziecka na raka poczetego normalnie

Gość gość
A mnie nie boli, bo to ''leczenie'' raka to jedna wielka ściema, walą w żyły truciznę, zabijając człowieka powoli i jeszcze kasują za to potężne pieniądze!!!

Gość gość
No mnie też szlag trafia na to, ale co zrobić? Doprosić się nie można o znieczulenie do porodu, nie ma kasy na rehabilitacje chorych, nie ma kasy na leki na przeróżne choroby przewlekłe, ale na produkowanie dzieci kolejnym biedakom kasa jest- ciekawe za co beda leczyć te twory skoro nie stać ich na zabieg iv

Gość gość
Ty autorko jakaś p.o.j.e.b.a.n.a. jestes! Co ci zawiniło dziecko poczęte metodą pozaustrojową. Pewnie jesteś gorliwą katoliczką i najchętniej pozbyłabyś się czyli zabiła takie dziecko. Czyż nie prawda?

Gość gość
nie, nie prawda

Gość gość
Ja nie jestesm przeciwna invitro. Ale refundacji tak. Refundacji w krajuvw kyorym nie ma pieniedzy na leczenie chorych.

Gość gość
Czy ja śnię czy naprawdę z was takie prymitywy? Boże, widzisz i nie grzmisz! Jak można tak się wyrażać o innych dzieciach.

Gość gość
Ja jestem za in vitro, dzieci mi nic nie zawiniły !! ale do cholery jasnej, z jakiej paki ma za to wszystko płacic państwo ?? mało jest potrzeb ? a chore dzieci, a ludzie czekający latami na miejsce na oddziale rehabilitacji (mam w rodzinie) Dla mnie to kpina :( Chcecie mieć IV to sobie na nie uzbierajcie, proste.

Gość gość
In vitro to jest własnie leczenie niepłodności. Oby dla każdej starającej się z pozytywnym skutkiem.

Gość gość
no tak, bo leczenie niepłodności jest akurat najważniejsze w tym kraju. a chore dzieci niech błaznują w tv błagając o smsy, albo o 1 %

Gość gość
In vitro nie leczy bezpłodności kretynko. Po in vitro człowiek nadal jest bezpłodny a jego stan się nie zmienia- więc nie pierdziel głupot.

Gość gość
albo wezcie kredyt

Gość gość
Żeby was nie spotkało takie nieszczęście że bedziecie musiały liczyć na pomoc państwa czyli na nasze podatników pieniądze. OPamiętajcie że kij ma 2 końce i nie zawsze będziecie piękne, młode i zdrowe jak i wasze dzieci.

Gość gość
Ja uważam, że refundacja in-vitro to rzeczywiście zbędny wydatek, jednak jak pomyślę, że te pieniądze nie poszłyby wcale na leczenie raka ani na rehabilitację chorych tylko na nowe limuzyny i podwyżki dla panów posłów, albo na nowy kościół dla Rydzyka, to wolę, żeby ludzie mieli z tego jakiś pożytek, żeby urodziło się trochę istnień ludzkich, a ich rodzice mogli cieszyć się macierzyństwem. Nie jestem przeciwko samemu zabiegowi. A wypowiedź autorki wątku uważam za obrzydliwą i niegodną człowieka.

Gość gość
* raczej rodzicielstwem, a nie tylko macierzyństwem

Gość gość
Ty jesteś idiotką. Po in vitro jest efekt i o to chodzi prymitywie

Gość gość
nie ma efektu LECZENIA! Osoba nie jest wyleczona- nadal jest bezpłodna a jej stan zdrowia się nie zmienia.

Gość gość
A ja wole zeby moje skladki poszly na in vitro dla jakiejs pary niz na zapomogi czy renty dla pijakow albo innych patologii.

Gość bambaryła32
Ja tez nie mogę tych rządzących debili zrozumieć, nie ma kasy na leczenie wielu poważnych chorób choćby stwardnienie rozsiane!! brak słów :(((

Gość gość
to prawda, ze in vitro nie leczy jak ktoś wyżej wspomniał. A poza tym powinno być w dowodzie zaznaczone, ze ktoś jest z probówki, żeby normalny człowiek życiowego błędu nie popełnił i nie związał się z kimś takim. Co moze wyrosnąć z bezpłodnej pary? Normalnie- NIC (dobrego)

Gość gość
Tu chodzi o dziecko a nie stan zdrowia zas.rana mądralo. Uważaj żebys z tym swoim rozumem na własnym goownie się nie pośliznęła

Gość gość
" gość nie ma efektu LECZENIA! Osoba nie jest wyleczona- nadal jest bezpłodna a jej stan zdrowia się nie zmienia. " Zakażmy "leczenia cukrzycy" typu I, zakażmy protez kończyn! To nie leczenie, bo w pierwszym przypadku chory nie produkuje własnej insuliny, a w drugim własna noga nigdy mu nie odrośnie. Podobnie zakażmy leczenia ospy, grypy, mukowiscydozy i tym podobnych chorób, gdzie leczenie jest objawowe. Jakim głąbem trzeba być żeby nie wiedzieć, że leczenia to również likwidowanie OBJAWÓW, a nie tylko przyczyn!

Gość gość
ale leczenie cukrzycy ratuje życie i zmniejsza ryzyko poważnych schorzeń, zaś protezy umożliwiają normalne życie. Nie porównuj fanaberii do prawdziwych chorób i problemów zdrowotnych!

Gość gość
Idę stąd bo to na pewno prowo. Takich chamideł nie ma na świecie, na dodatek dziewczyny

Gość gość
nie o dziecko tylko o szczura laboratoryjnego jak już

Gość gość
IV nie leczy OBJAWÓW bezpłodności :D ono NIC nie leczy!

Gość gość
"ale leczenie cukrzycy ratuje życie i zmniejsza ryzyko poważnych schorzeń, zaś protezy umożliwiają normalne życie. Nie porównuj fanaberii do prawdziwych chorób i problemów zdrowotnych!" LECZENIE OBJAWOWE TO TEŻ LECZENIE! In vitro likwiduje objaw niepłodności jakim jest brak biologicznego potomstwa, a więc JEST LECZENIEM!

Gość gość
dzięki Bogu ,nie do Was należy decyzja czy refundować in vitro czy nie,środki można pozyskać ograniczając inne wydatki ,sama opieka społeczna wydaje wielkie pieniądze na zapomogi dla meneli itp.

Gość gość
Leczenie, terapia, kuracja – szereg czynności medycznych, z użyciem stosownych leków i aparatury, zmierzających do przywrócenia równowagi (homeostazy) organizmu dotkniętego chorobą lub kalectwem; postępowanie lekarskie, którego celem jest przywrócenie zdrowia choremu lub poprawa jego jakości życia.- nijak się to ma do IV, ale wmawiaj sobie bezpłodna krowo ;P

Gość gość
Dzieci idźcie spać, już po dobranocce.