Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boli mnie serce ludzie umieraja na raka a refunduja in vitro

Polecane posty

ja też nie rozumiem czemu kaprys bezpłodnych stawia się wyżej niż cierpienie ludzkie, ale tu nikt na spokojnie nie odpowie, bo to kafeteria.

Gość gość
Jakim trzeba być potworem żeby o chęci zostania matką pisać jako o fanaberii.

bo to jest fanaberia jak to sobie na spokojnie przeanalizujesz. tylko w Polsce jest gloryfikowane. co ma swoje dobre i złe strony, kwestia dyskusyjna ale bez przesady, żeby bezpłodny z chcicą na dziecko stawiał niezaspokojenie chcicy wyżej niż rakowy koszmar:O

Gość gość
zapomniałaś wkleić: Wyróżniamy różne rodzaje leczenia: LECZENIE OBJAWOWE leczenie przyczynowe leczenie zachowawcze leczenie chirurgiczne farmakoterapia chemioterapia klimatoterapia leczenie spoczynkowe leczenie szpitalne leczenie dietetyczne hipnoterapia balneoterapia leczenie intensywne psychoterapia arteterapia delfinoterapia leczenie zajęciowe leczenie bodźcowe leczenie paliatywne fizykoterapia ziołolecznictwo metody alternatywne

Gość gość
brokeninside87 Przykro mi, że muszę się zniżyć do twojego poziomu, ale to nie moja wina, że ty poczęłaś swoje dziecko nie z chęci posiadania dzieci, ale mimo tej chęci, z czystej chcicy, a teraz wyżywasz swoją frustrację na forum.

Gość gość
Leczenie paliatywne (leczenie objawowe) - definicja pojęcia Leczenie paliatywne (leczenie objawowe) - postępowanie medyczne mające na celu zapewnienie właściwego procesu leczenia oraz opieki nad nieuleczalnie chorymi. Celem leczenia paliatywnego nie jest uzyskanie wyleczenia, czy też zatrzymania procesu chorobowego, ale poprawienie jakości życia chorych w danym stadium choroby. Uzyskanie tego efektu jest możliwe dzięki łagodzeniu objawów choroby, eliminowaniu lub ograniczaniu bólu oraz dolegliwości pojawiających się w trakcie rozwoju zasadniczego procesu chorobowego. Leczenie paliatywne obejmuje głównie chorych w zaawansowanych stadiach choroby nowotworowej. Elementem leczenia paliatywnego może być też zapewnienie wsparcia psychicznego choremu oraz jego rodzinie (psychoonkologia). X Nie porównuj LECZENIA objawowego do fanaberii "ja chce dzidziusia i musi być mój!". takie osoby nie powinny być rodzicami. Stawiają durną fanaberię nad poważnymi chorobami i śmią je porównywac z bezpłodnością! W dodatku każdy kto decyduje się na IV, zamraża swoje zarodki, które już są LUDŹMI w początkowej fazie rozwoju (tak mówi biologia) lub je uśmiercają nie CHCE BYĆ RODZICEM tylko CHCE MIEĆ DZIECKO- a to wieeeeeeeeeelka różnica!

Gość gość
Autorko życzę ci zeby to twoje serce jeszcze bardziej cię bolało, bo ludzie z takim podejściem jak twoje nie powinni długo żyć. Jesteś gorsza od Hitlera

Gość gość
Najpierw znajdź swój rozum dzieweczko, a później szukaj kompromisu.

bezmyślny hejt sfrustrowanych bezpłodnych egoistycznych krówsk. sorry, ale nie mogłam się opanować. ide się odlać, bo nie mogę na to patrzeć:O tracę wiarę w ludzkość

Gość Krótkowidz Przemysław
Witam serdecznie. Otóż problema...problematyka metody sztucznego zapładniania in vitro ociera się o kapustę. Ontyczny status płodu nie jest łatwy do określenia, zależny od wyjściowych założeń metafizycznych - co konstytuuje w bycie ludzkim jego człowieczeństwo, i komu (a właściwie czemu) możemy odmawiać tego czynnika, do jakiego momentu itp. Otóż moim zdaniem wobec tak. Pozdrawiam.

Gość gość
"od samej siebie nie ucieknę" No tak, od głupoty nie da się uciec...

Gość Krótkowidz Przemysław
Oczywiście mam na myśli kapustę.

Gość gość
"tracę wiarę w ludzkość lapka.gif" Można stracić wiarę w ludzkość jak się czyta twoje wypowiedzi. Twoi rodzice zdołali cię tylko naturalnie spłodzić, ale nie zdołali cię wychować i wpoić ci rozumu do główki. A teraz idź się odlać i bądź dumna z tego, że zostałaś poczęta bo tatuś puknął mamusię, oczywiście nie z czystej seksualnej chcicy...

Gość gość
Ludzie skad w was tyle zawisci? Wolicie leczyc narkomanow czy alkoholikow ktorzy sami sobie zgotowali taki los niz dofinansowywac leczenie bezplodnosci? Pamietajcie ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenie i moze sie okazac ze problem bezplodnosci dotknie wasza siostre czy corke za pare lat i co wtedy tez powiecie na wnuka ze to stwor niegodny towarzystwa normalnych ludzi? Puknijcie sie w te zakute lby bo pluje cie jadem.

Gość gość
bezpłodna krowo-co to za słownictwo?

Gość gość
"bezpłodna krowo-co to za słownictwo?" Takie na jakie zasługujesz.

Gość gość
ja dzieciom bede wpajać, ze in vitro to zło- bo tak jest w moim przekonaniu. Nie wiadomo co bedzie z dzieci dzieci poczetych IV itd. Za młoda jest ta metoda by jej ufać. Córkę bym namawiała do adopcji- zdecydowanie!

Gość gość
A dlaczego IV to zło? A czy znasz kogoś z in vitro uposledzonego obojetnie fizycznie czy umysłowo? Bo ja nie.

Gość gość
A zdajecie sobie czasem sprawę że bezpłodność jest konsekwencją czasów w jakich żyjemy. Ktoś napisał ''a co jak twoja córka będzie bezpłodna'', ciekawa jestem czy ta osoba zdaje sobie sprawę że niektóre szczepionki konstruowane są tak by w przyszłości powodować problemy z płodnością....

Gość bardzo ciekawa odpowiedzi
Czyli! prymitywna autorko tego scierwa uwazasz ze problemem nie jest dla ciebie samo poczecie in vitro tylko to ze nie ma potem kasy na leczenie jak to ujelas " normalnych" dzieci ? Czyli co twoim zdaniem dla dziecka ktore zostalo poczete przez sex ma sie refundowac leczenie ale dla tych z probowki to juz nie, dajmy im umrzec bo im sie nie nalezy???!!!

Gość gość
wypowiedż z 21,43 to jakiegoś śmiecia. A śmieci utylizujemy!

Gość gość
gość "bezpłodna krowo-co to za słownictwo?" Takie na jakie zasługujesz. pleciesz debilu bez sensu,nie jestem bezpłodna urodziłam dzieci czego tobie nie życzę,

Gość gość
Dziewczyny nie wyzywajcie się, ktoś specjalnie prowokuje a Was ponosi, olewać.

Gość KRÓL_FANTOM_OF_PENIS
bezpłodne sfrustrowane chamki, jedno zasadnicze pytanie : po co d*plikować geny takich chamek i kretynek?Jak facet bezpłodny , to zmień faceta.Menel -odnośnie leczenia , może i menel, ale nie żebrze o spłodzenie dziecka z cudzej kasy.Taki głupi niby , ale jednak lepiej genetycznie przystosowany niż wy- suche macice.

Gość eksperto
poziom dyskusji jest żenujący, szczególnie kieruję swoją uwagę do osób życzących innym choroby lub nie posiadania potomstwa. Co do tematu: jestem za invitro, ale państwo które nie ma kasy na leczenie ciężko chorych dzieci, nie powinno wykładać pieniędzy na powoływania do istnienia nowych żyć (dzieci z invitro). To jest po prostu nie godziwe - dać kasę na inwitro a niech żyjący ludzie umierają z powodu zaniechania terapii bo kasa poszła na invitro. Albo niedaj bóg dziecko z invitro zachorowało by na coś i musiało by umierać bo państwa nie stać na jego leczenie bo musi finansowac inne zabiegi invitro.

Gość gość
KRÓL_FANTOM_OF_PENIS bezpłodne sfrustrowane chamki, jedno zasadnicze pytanie : po co d*plikować geny takich chamek i kretynek?suche macice wypowiedz godna uwagi,d*plikacja genów prosto z rynsztoku

Gość gość
Chcica to jest wtedy jak się ludziska seksuja bez mózgu a potem zabijają niechciane dzieci,głodzą,zostawiają w domu dziecka....... A poza tym za 50 lat co druga para będzie miała problem z poczęciem..... A jeśli chodzi o refundacje to nasz kraj jest tak skorumpowany i zacofany ze brak mi słów i kasy nigdy na nic nie będzie....to czy to ważne gdzie ją rząd posieje.....