Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co szczerzze myślicie o związkach na odległośc

Polecane posty

Gość gość
u mnie jak narazie leci bez większych nowości ;) czemu mętlik ?;) stało się coś ?:)

Gość i dobry bądź
mogę być w ostatnich dniach dość ciężka do zniesienia i marudna. męczy mnie to, że wydaje mi się, że jakoś więcej czasu na czułości mieliśmy kiedyś mimo iż nie mieszkaliśmy razem niż teraz widując się każdego dnia i to mnie dobija dość mocno. brakuje mi bliskości.

Gość i dobry bądź
znaczy wtedy widzieliśmy się rzadziej, ale jakoś potrafiliśmy spędzić dwie godziny tuląc się, dotykając...itp. i to było najważniejsze, żeby być blisko, a teraz mi tego brakuje...

Gość gość
a rozmawiałaś o tym ze swoim lubym? :) czasami właśnie mówią że wspólne mieszkanie potrafi rozczarować..

Gość i dobry bądź
nie jestem rozczarowana...to nie to. mieszka się fajnie, nie wyobrażam już sobie inaczej, w końcu jak jadę jutro z powrotem czuje, że wracam do siebie, jest kochany...jak wraca z pracy często kupuje mi tofifi, mówi, że kocha, śpi przytulony do mnie, jeśli zrobi coś nie tak przeprasza, zależy mu z tego co widzę. przez parę tygodni mieliśmy powód żeby nie do końca być blisko. zawsze mieliśmy świetny seks, wspaniałą bliskość, duże pożądanie, chcieliśmy właściwie zawsze i wszędzie...wszystko pod tym względem było wspaniale i chciałabym znów wrócić do tego skoro ten powód już właściwie za nami :P czuję, że jeszcze jeden dzień bez jego bliskości a zwariuje, po prostu oszaleje :P. wiem, że muszę o swoich odczuciach z nim porozmawiać, ale przed wyjazdem do rodziny miałam taki wieczór, że się nieco wstawiłam i byłam w**********a i upierdliwa i ciężko mi zacząć powrót z weekendu od rozmowy prowadzonej z poważną miną...

Gość gość
rozumiem:) wiesz może to przejściowe:) jesteście w sumie w całkiem nowej sytuacji czyt. mieszkanie razem :) ja np sądzę że powinnaś się cieszyć że tak świetnie między wami się układa:) wiem że poczucie tej bliskości też jest ważne:) ale to już musicie przedyskutować między sobą bo tylko wy możecie coś poprawić a żeby wiedzieć co poprawić to trzeba o tym pogadać:) jakbym wiedziała jak to jest to poradziłabym Ci coś więcej..może porozmawiaj jeszcze z kimś o tym co powinnaś zrobić może ktos Cię jakoś nakieruje:) a humory może mieć każdy ale najważniejsze że się kochacie:) skoro tak Ci brakuje jego bliskości to wykorzystuj każda okazję żeby coś zainicjować:) może to coś da;D nie wiem sama..:)

Gość i dobry bądź
popatrzę przez parę dni, popróbuje prowokować, dziś już była pierwsza jaskółka , więc zobaczymy przez parę następnych dni i wtedy najwyżej pogadam, dam problemowi parę dni na rozwiązanie samodzielne, bo dziś już było miło mr. wiem, że powinnam się cieszyć z tego co nam wychodzi i że musimy mieć jakieś parę miesięcy żeby się dotrzeć. to zrozumiałe. czasem mnie wkurza, że o naszych całkiem prywatnych rzeczach opowiada znajomym, zawsze ceniłam sobie prywatność i trochę mnie to denerwuje, ale każdy ma jakieś wady i wierzę, że jak się tak mocno w sobie kochamy to jakoś sobie to w końcu poukładamy, bo poza tym naprawdę jest świetnie, bardzo fajnie. utrzymujesz kontakt z byłym Paulina? jak tam w szkole idzie?

Gość gość
bardzo dobrze robisz :) czasem czas po prostu sam rozwiązuje problemy a czasem jednak potrzebna jest ta rozmowa :) Wy siebie znacie najlepiej i na pewno uda wam się dojść do kompromisu i rozwiązać wasze i te mniejsze i większe problemy ;)a ja..:) kontakt z byłym mam, wyjątkowo dobry :) w szkole też jest okej ale nie spodziewałam się że czeka mnie tyle nauki ;) dzisiaj tak myślałam..związek na odległość.. ok to nie problem jeśli ta odległość jest chwilowa (czyli jakiś wyjazd) lub nie przekracza ona dajmy na to 200 km. A co jeśli dwie osoby które dzieli pół Polski będą chciały wziąć ślub ? jak to pogodzić ?:) cała rodzina z jednej połówki ma pokonywać odległość żeby być na takim ślubie ?:) np przejechać 300 km ? A co jeśli ta odległość wynosi 500 czy 600 km ? :) zaczynam wątpić w sens związku na tak dużą odległość..takie mnie rozważania napadły nagle dzisiaj :)

Gość i dobry bądź
wydaje mi się, że problem rozwiązany, ale postaram się dziś to jeszcze raz potwierdzić ;). u mnie z nauką, mniej niż w tamtym roku póki co, ale jestem pewna że jeszcze tydzień góra dwa i się nie wygrzebie spod zeszytów. no to fajnie, że trzymacie kontakt. myśleliście żeby się kiedyś zobaczyć? a ja sobie myślę, że ciągle mam jakieś związki na odległość tylko przyjacielskie... przyjaciółki daleko i też trzeba się starać ten kontakt trzymać w jak najlepszym stanie.

Gość gość
no to trzymam kciuki żeby dziś to wszytko się skumulowało i żeby było już naprawdę ok ;) heh..no tak wychodzi na to że ta odległość jednak gdzieś tam zawsze w życiu jest i zostaje..czy się zobaczymy ?:) szczerze to nie wiem, nie sądzę ;) czasem jeszcze mam ochotę się przełamać i wrócić do niego..tylko mam jakieś dziwne odczucia..dzisiaj już myślałam że powiem mu że go kocham..no bo kocham.. tylko co z tego ;) mam wrażenie jakby moje spojrzenie na niego się trochę zmieniło, zaczyna mi dużo rzeczy przeszkadzać..

Gość i dobry bądź
dziękuje ;). miło mieć chociażby wirtualnie kogoś kto dobrze życzy i trzyma kciuka . no niestety miłości nie da się z dnia na dzień zniszczyć, skończyć, przestać czuć, ale jako nie widziałaś go dawno to możesz to trochę zracjonalizować.

Gość niezapowiedziana
hej dziewczyny :) dobrze ze twoj problem rozwiazany i milego wieczoru we dwoje :D :P czasem trzeba wyjsc z inicjatywa i zaczac dzialac a nie czekac na faceta :) bo sie mozna nie doczekac. Moj juz w Polsce na najblizszy miesiac.

Gość i dobry bądź
miło że zajrzałaś niezapowiedziana ;) dziękuj***ardzo, postaram się, żeby był niezapomniany :D. no to szczęśliwy miesiąc dla Ciebie widzę :).

Gość gość
dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę że Wam się układa :) niezapowiedziana musisz ten miesiąc do maksimum wykorzystać :) teraz tylko kończyć szkoły a raczej studia i wychodzić szczęśliwie za mąż :D

Gość i dobry bądź
hah Paulina...jestem narzeczoną od czerwca, a jednak jak przeczytałam co napisałaś miałam takie : o boże faktycznie będę kiedyś żoną :P. cieszę się bardzo, że jestem jego narzeczoną bo go mocno kocham i na co dzień jakoś to do mnie dochodzi, że będę mieć podwójne nazwisko albo myśli kto bym chciała żeby był z nami w tym dniu ;). ale mimo wszystko to jakoś dziwnie szumnie brzmi: żona :P.

Gość gość
małarudamaruda i co ?;) co nam możesz powiedzieć po swoich przeżyciach ? warto ?;) było ciężko ?:) jak to się skończyło ? :) Olaaa no masz szczęście że właśnie do tego idzie że kiedyś będziesz żoną :D choćby nie wiadomo jak "dziwnie" to teraz brzmiało ;) ale wszystko do tego prowadzi prawda ?:D i tak ma być ;* a ja dzisiaj postanowiłam że skupiam się na nauce i ze zdwojoną siłą szukam pracy :D chciałabym po zimie kupić sobie samochód, trochę pieniędzy mam z Anglii, trochę zarobię tu i jakiś kilkuletni uda mi się kupić :D to teraz mój cel :D związki na odległość są spoko kiedy wie się że są osoby którym się naprawdę udaje ! ;)

Gość i dobry bądź
ja się jakoś w tamtym roku bardziej skupiałam na nauce i nawet miałam z tego frajdę...nie wiem jakoś w tym roku póki co te zajęcia co mam mnie nie kręcą, w tamtym chyba były fajniejsze tylko pytanie co? czy prowadzący czy zajęcia, czy coś jeszcze innego zaważa na tym, że słabo mnie interesuje ostatnio to. no to sukcesów w nauce i szukaniu pracy. prawko rozumiem zrobione? ja się zastanawiam nad zrobieniem prawa jazdy. jak najbardziej popieram Twój pomysł z kupnem autka, to jest jednak duża wolność móc pojechać gdzie sie chce nie będąc skazanym na łaskę i nie łaskę pksów. wszystko do tego prowadzi ;), ale powoli- póki co, na razie chciałabym chociaż do licencjata dobić :P. teraz się cieszę na razie wspólnym mieszkaniem z ukochanym ;).

Gość i dobry bądź
jak tam dziewczyny ? ;)

Gość gość
u mnie po staremu, żadnych większych nowości :) jakoś wszystko leci i się układa:) a u Ciebie ?

Gość i dobry bądź
mnie w sumie ciężko powiedzieć co u mnie. raczej w porządku. ale mam nadzieje że za jakieś półtora tygodnia napiszę jestem cholernie szczęśliwa a nie tylko w porządku ;).

Gość gość
za półtora tygodnia ?;) czyżby miało się wtedy stać coś ważnego ?:) "w porządku" też jest ok, hehe :)

Gość gość
hej dziewczyny :) co tam u Was? cóż to ważnego sie wydarzylo lub wydarzy? U mnie wszystko w miarę do przodu, facet zostaje w Pl na całą zime więc sielankowo sie zapowiada byleby obyło się bez kłotni :D

Gość niezapowiedziana
hej dziewczyny usmiech.gif co tam u Was? cóż to ważnego sie wydarzylo lub wydarzy? U mnie wszystko w miarę do przodu, facet zostaje w Pl na całą zime więc sielankowo sie zapowiada byleby obyło się bez kłotni smiech.gif

Gość Autorkaa
u mnie też się pozmieniało, wróciliśmy do siebie ;) jestem szczęśliwa chociaż nie do końca pewna jak to będzie ;) ale mam nadzieję że to już jest ten ostateczny powrót :) poza tym szukam pracy ciągle.. i wiecie co ? wiecznie coś jest nie tak. A to bo się uczę, a to bo za daleko mieszkam, a to bo trzeba doświadczenie, lepsze wykształcenie i... masakra jakaś ;) a chciałabym w miarę stałą pracę żeby już zbierać na jakieś mieszkanie czy coś bo czas leci...;) noo ale jakoś to musi być :) ostatnio też niezbyt dobrze się czuję, jakieś mdłości mam, mam nadzieję że to tylko chwilowe ;D Niezapowiedziana no to cieszę się Twoim szczęściem ;) fajnie, bo czasem trzeba spędzić ze sobą trochę więcej czasu a nie żyć w rozjazdach ;) pozdrawiam cieplutko ;*

Gość niezapowiedziana
to gratuluje powrotu i zycze powodzenia :) a te mdlosci to moze stres zwiazany z szukanie pracy?

Gość gość
no być może, ostatnio mam dość dużo stresów ;) w szkole też sporo nauki, blok niby 90 min trwa ale potrafią tyle zadać że.. nie wiadomo za co się zabrać a niedługo egzaminy semestralne.. ;) no mam trochę stresów, może rzeczywiście to przez to ;) nawet nie pomyślałabym ;) a mam takie pytanie ;) Wy ze swoim lubym jesteście narzeczeństwem czy to jeszcze nie ten etap ?;) być może o tym wspominałaś ale już nie pamiętam nawet :)

Gość niezapowiedziana
nie jesteśmy narzeczeństwem i mam nadzieję ze tak na razie zostanie, ja twierdze ze dobrze jest jak jest i wolałabym zeby mi na razie z pierścionkiem nie wyskoczył.

Gość gość
dlaczego ?;) już trochę ze sobą jesteście prawda ?

Gość niezapowiedziana
jestem szczęśliwa bez takich wielkich deklaracji, poza tym ślub i narzeczeństwo tak dużo u nas by nie zmienił nadal on ma prace i umowe tam a ja prace i studia tu. Z resztą ja nie lubie dużo planować a ślub to planistyczna i ekonomiczna masakra na razie nie na moją kieszeń.