Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammamamanamm

Co sądzicie o kierunku studiów filologia niderlandzka

Polecane posty

Gość mamammamamanamm

I germnaistyke sobie potem zrobie.

Gość gość
holenderski brzmi jak próba wyplucia flegmy :o

Gość gość
A co będziesz robić po tych studiach?

Gość mamammamamanamm
moze pracowac w jakies holednerskiej firmie w irlandii, w uk, czy gdzies ?

Gość mamammamamanamm
patrzac na same oferty to pracy po tym mnostwo, ale moim marzeniem zawsze byla praca w korporacji

Gość gość
tak, już nam wczoraj pokazałeś, ze szczytem twoich marzeń jest praca w call center :-P

Gość gość
Bardzo przyszlościowy kierunek. Problemów ze znalezieniem pracy w korporacji nie powinno być zadnych, a i płaca z wyższej półki

Gość mamammamamanamm
no wiesz 2 tys euro na reke nie jest zle

Gość mamammamamanamm
no ja tez tak uwazam wlasnie jak ty, ale wielu mowi, ze jest blad. we wszystkim troche prawdy jest

Gość gość
Znajomosc jezyka to faktycznie doskonała podstawa aby znaleźć bez problemu pracę.....w call center. Jezyk to tylko narzedzie, zeby znaleźć dobrze platna ciekawa prace, wypadałoby jeszcze cokolwiek wiedziec i umiec w dziedzinie ktora chcesz sie zajmowac.

Gość mamammamamanamm
ale w ogole nie ma sensu, dla mnie humanisty studiowac jeszcze czegos, gdy bedzie potrzeba to na pewno zrobilmbym 3 kierunek studiów za granica, ale obecnie takiego sensu nie widze

Gość gość
popieram kolege wyzej, przyszlosciowy kierunek

Gość gość
25.08.13 [zgłoś do usunięcia] mamammamamanamm ale w ogole nie ma sensu, dla mnie humanisty studiowac jeszcze czegos, gdy bedzie potrzeba to na pewno zrobilmbym 3 kierunek studiów za granica, ale obecnie takiego sensu nie widze ============= Humanista, który marzy o pracy w korporacji, ale już studiowania czegos konkretnego sobie nie wyobraża? To co ty byś chciał w tej korporacji robić? Kawę parzyc i kserować?

Gość manamammaman
A co znaczy coś "konkretnego" ? Dla mnie konktertną sprawą, jak i dla wielu są jezyki obce. Po innych kierunkach humanistycznych nie ma pracy, a na scislowe sie nie nadaje bo najnormlaniej w swiecie nie idą mi

Gość gość
przyszlosciowo widze

Gość gość
Ale język to tylko narzędzie. Jest wielu ludzi, którzy znają dobrze języki i posiadają do tego wiedzę z określonej dziedziny, np. finansów. Coś konkretnego=coś czym chciałbym się zajmować konkretnie w tych korporacjach, o których marzysz?

Gość gość
raczej nie myslalem o tym, az tak doglebnie bo do tego wszystkiego jeszcze troche. tak jak mowie, jak trzeba bedzie to postaram sie cos zrobic w kierunku finansowym, ale boje sie troche czy dam sobie rade z matematyka na studiach, czy chcoiazby na szkoleniach

Gość gość
Na studiach i szkoleniach nie dasz sobie rady a w pracy już tak?

Gość gość
no wlasnie chodzi o to, ze jezli nie dam sobie rady na studiach to adekwatnie nie dam sobie rady w dziedzinie finansowosci w korporacji

Gość gość
Toteż pytałam co chcesz robić w tej korporacji?

Gość gość
Z możliwosciami jezykowi w korporacji mozna robic wiele. Gdy korporacja dostaje osobe, która przykładowo zna 4 języki obce, to zdaje sobie sprawe, że w taką osobę warto zainwestować, ale to o czym pisze osiaga sie troszke pozniej. Poczatkowo mysle, ze nalezy pracowac w customer service, a z czasem rozpinac skrzydla

Gość mamamamamanma
no dokladnie, mam podobne mysli, jak powyzej

Gość gość
25.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość Z możliwosciami jezykowi w korporacji mozna robic wiele. Gdy korporacja dostaje osobe, która przykładowo zna 4 języki obce, to zdaje sobie sprawe, że w taką osobę warto zainwestować, ale to o czym pisze osiaga sie troszke pozniej. Poczatkowo mysle, ze nalezy pracowac w customer service, a z czasem rozpinac skrzydla ================ Piszecie bzdury. Sama pracuje w korporacji i biorę udział w rekrutacji. W życiu nie zatrudniłabym osoby, która nie ma nic do zaoferowania poza językami obcymi. Tym bardziej, że konkurencja jest spora, a obecnie znajomość języków to podstawa, a nie żaden dodatkowy atut.

Gość gfgfdgdg
2,3 jezyki atut, ale 4 czy 5 to juz chyba cos ?

Gość gość
człowieku ty się nawet po polsku nie potrafisz prawidłowo wypowiedzieć, więc z czym do ludzi?

Gość mmamamamamam
moze dlatego, ze nie jestem polakiem, przepraszam za moja srednia znajomosc polskiego

Gość gość
nie, to skąd jesteś?

Gość mmamamamamam
z Czech

Gość gość
Ale nikt w korpo nie potrzebuje osoby mowiacej w 5 jezykach bo i po co? Nawet jesli firma dziala na kilku różnych rynkach, to przeciez praca jest podzielona i jedna osoba nie obsługuje wszystkich jednoczesnie. Nie mowiac juz o tym, ze w wielu przypadkach wystarczy biegly angielski.

Gość gość
wczoraj miałeś takie intratne propozycje pracy w Europie i nie tylko, a dzisiaj tylko 2 tys. i customer service cię zadowalają?