Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DDRR i DDA

Syndrom DDRR i DDA

Polecane posty

Gość gość
gonitwa!

Gość gość
Moim zdaniem, bardziej z ogolnopsychologicznego punktu widzenia niz z perspektywy relacji damsko-meskich, taka osoba POTRZEBUJE: - niestabilnosci emocjonalnej, bo do tego jest przyzwyczajona od dziecinstwa (jesli jest po prostu dobrze, to sie tego boi i ucieka) - dominacji nad soba - mnostwa czulosci, na ktora musi wpierw zasluzyc - stalego leku przed odrzuceniem Czyli przekladajac to na wymagania wobec faceta, ktory jest z taka kobieta: - musi robic hustawki emocjonalne, nawet jesli sam tego nie chce i nie lubi - musi byc dominujacy i bardzo stanowczy - musi stawiac wyzwania i udawac niezadowolenie/niedostepnosc a pozniej nagradzac starania - musi byc jedna noga z zwiazku, druga szykowac do odejscia Jesli taki nie jestes z natury, to musisz to robic wbrew sobie, bo to jest dobre dla takiej kobiety. Jesli dasz jej serce na talerzu, to ucieknie, bo nie bedzie potrafila z tego czerpac radosci, bedzie sie bala, ze cos jest nie tak. To bardzo trudne. Musisz ranic lub zblizac sie do ranienia, bo bez tego ja stracisz. Dla normalnego mezczyzny to moze byc nie do zniesienia na dluzsza mete. Chcesz dawac dobro, a nie mozesz tego robic, albo musisz sie z tym bardzo kontrolowac. Bez bardzo silnego uczucia gra moze nie byc warta podjecia. Na zmiane takiej osoby ciezko liczyc - takie zaszlosci zostaja w ludziach na cale zycie. by malomowny.

Gość niesloodka
ZGADZAM SIE Z TYM POWYZEJ. Spojrz- partner na dda dziala jak narkotyk. Cytat; Dzięki niemu doznaje euforii, ale samo przypuszczenie, że ukochana istota mogłaby kiedyś stać się niedostępna, potrafi wywołać zazdrość, zaborczość, próby manipulacji za pomocą szantażu emocjonalnego, obwinianie i oskarżanie – a wszystko to z obawy przed utratą. Jakie to prawdziwe. Czyli w jednej chwili, po ekscytacji jak dobrze sie uklada, w doslownie jednej chwilli dda Cie moze zaczac atakowac, ranic,ze strachu, ze odejdziesz, ze to tylko na chwile jest dobrze, bo przeciez dda wie,ze wzystko co dobre szybko sie konczy, a dda najlepiej czuje sie, jak nie jest dobrze. W sumie, to dda bardzo latwo uzaleznia sie- jedzenie, seks, alkohol, albo od partnera- szuka sposobu, by zagluszyc wewnetrzny bol. Chyba znow wszystko sprowadza sie do tego podswiadomego bolu. DDA w doroslym zyciu powiela zachowania z dziecinstwa. Tak jak kiedys probowal zdocyc milosc, akceptacje, uwage rodzica, to w doroslym zyciu robi to w milosci. Czym jest milosc dla DDA? Wiekszosc z nas, dla mnie tez, to cos o co trzeba walczyc. Dlatego tak nieswojo jest nam, kiedy dostajemy to wszystko bez walki. Dokladnie- - mnostwa czulosci, na ktora musi wpierw zasluzyc, inaczej cos nam nie gra, cos jest nie tak. Nudzi nas partner, ktory zrobi dla nas wszystko. Chodzi o swiadomosc, tzn mozesz ja kochac i zrobic dla niej wszystko, skoczyc w ogien, ale ona nie moze byc tego pewna. Musi byc brak pewnosci, bo tak bylo z jej rodzicami. To jakby gra, POKAZ NA CO CIE STAC... Jesli odkryjesz karty, przegrasz.

Gość RIPe
Czyli paradoksalnie winno sie olewac itd?

Gość RIPe
ja p*****le.

Gość RIPe
a co z kilkuletnia "mlodziencza" miloscia dda? byl ciepla klucha, biegal za nia, robil mega dziwne rzeczy...pozniej zdradzil i rzucil jak miala nascie lat. chodzi o to ze jednak potrafial stworzyc zwiazek. Rozumiem ze niepowodzenia w tym zwiazku takze odcisnely wieksze pietno na jej charakterze i podejsciu do zycia? nie wiem co robic juz sam :)

Gość niesloodka
a moze jej nie zalezy, moze faktycznie jestes jej kolem zapasowym? Moze, to ty chcesz ja zdobyc, Tobie zalezy bardziej, co juz na starcie bardzo Ci wszystko utrudnia, bo ona sie wystraszy- moze nie warto? Moze masz za wysokie mniemanie o sobie, ze jej pomozesz, wyleczysz, ze ja URATUJESZ? Nie wiemy, co i jak jest miedzy wami. Nie wiem, czy wiesz, w co sie pakujesz. Nieszczesliwa milosc to dla dda pozywka, tym sie karmimy, to znamy, tego chcemy. To chore, ale tak jest. Zlo nas przyciaga, bo myslimy, ze tym razem uda nam sie cos zmienic, ze bedzie lepsze zakonczenie, ale bez terapii nasz dramat, w ktory wciagamy innych ludzi, staje sie niekonczaca sie historia.

Gość gość
nie olewaj!!!! sama jestem dda, uwierz mi, jesli ja miałabym pokazywać zdjęcia pierścionków, to bylby to oczywisty znak, że chcę poważnego kroku ze strony partnera.

Gość gość
nieslodka, nie każdy jest tak zaawansowanym dda jak ty. ja postępuję podobnie jak dziewczyna autora w stosunku do kogoś na kim mi bardzo zależy

Gość RIPe
nieslodka dzieki za odpowiedz:) \ mysle ze nie bede zbyt zadufany w sobie jak powiem ze wg mnie tak nie jest - bo nie dosc ze jest fest atrakcyjna to ma w okół siebie multum innych amantów,...serio, a nasza znajomosc trwa juz dosc dlugo pomimo wieeellu przeciwnosci, problemow, jej odchodzeniu itd. to bylo tak ze to ona ciagle praktycznie wychdozialz inicatywa do pewnego momentu, az pozniej jak doszlismy do pewnego moment jakby sie zatrzymala. dobrze wie ze mi zalezy i zna mojezamiary, sama podkresla ze nie chce mnie zranic nigdy i tak o to trwaja takie podchody i wahania.

Gość smos
z DDA jazdy są niesamowite, to jak jazda kolejką górską tylko że nie wiemy gdzie są zakręty i w którą stronę, trzeba mieć naprawdę sporo wytrzymałości i zrozumienia żeby to wytrzymać i nie wypaść na zakręcie.

Gość gość
już pisałem,bo mam do czynienia z dda,masz być stanowczy,ale kulturalny,wyrozumiały,ale tez wymagający,tak aby miała obok silnego faceta,ale nade wszystko nigdy nie mów i nie pokazuj ile sił ciebie to kosztuje,bo ja ciebie to już teraz męczy,to co potem? i zafunduj jej coś przyjemnego,masz możliwość,to randka w romantycznym miejscu,bez gadania o was itd,samo bycie,aby zapamiętała to przyjemne .

Gość RIPe
Tak, tak wzialem to sobie do serca. dzieki wielkie :) Po prostu zaczelo mnie zastanawiac co napisala niesloodka

Gość smos
Każdy jest inny choć zachowania dda są podobne mogą występować z różną intensywnością. Żeby cokolwiek z tym zrobić trzeba sobie uświadomić że jest problem skąd się wzioł i taka osoba powinna wykazać chęć pracy nad sobą i faktycznie pracować. Jeśli tego zabraknie to moim zdaniem będzie bardzo ciężko i w końcu dasz sobie spokój bo tego nie wytrzymasz.

Gość gość
tak jak ostatni gość napisał.

Gość gość
go go go!

Gość gość
ej siema RIPe!

Gość gość
ktoscos ?;]

Gość Jo sem DDA też
Z mojego doświadczenia uważam że u dziewczyn znacznie silniej przejawia się ten syndrom. Przez miesiąc czasu spotykałem się z dziewczyną która była ewidentnie dda, później też i jej opowiedziana historia na to wskazywała. Dla mnie taka osoba jest zwyczajnie nienormalna i trzeba ją omijać. Ta dziewczyna sprowadzała na siebie ciągle kłopoty i robiła to umyślnie/podswiadomie. Była wyuczona że trzeba całe życie cierpieć to niech sobie cierpi jak tego chce. NIKT NIGDY NIE MOZE ZMIENIAC DRUGIEGO CZŁOWIEKA, ON MUSI SAM TO ZROBIC. JEŚLI SIĘ NA KOGOŚ WPŁYWA ZEBY ZMIENIC JEGO ZACHOWANIE JEST TO RÓWNIEŻ TOKSYCZNE. - mam za sobą wiele tomów fachowej literatury i wiem co mówie. Najlepsze rozwiązanie: DDA to wyuczony syndrom, osoba taka wychowyała się w X środowisku i nabierała z niego przez wiele wiele lat nawyków. Żeby się tego syndromu pozbyć trzeba zmienić środowisko. Życie w normalnym zacznie na powrót kształtować w takiej osobie naturalne i zdrowe nawyki. Ale jak nabycie syndromu trwa wiele lat tak i jego pozbycie się trwa równie długo. Jak ktoś chce więcej informacji to piszcie.

Gość RIPe
Tzn....ja bym z chęcią pogadal z kimś prywatnie powymiebial doswiadczenia....;)

Gość RIPe
Jakis mail czy gg:)

Gość RIPe
ddrrdda@o2.pl z checia poradzilbym sie z kims kto jest osoba z takim syndromem/albo kto mial do czynienia.