Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w ciązy a wesele

Ciąża szybki ślub nie chęć teściów

Polecane posty

Gość Jestem w ciązy a wesle
Poinformowali wszystkich na początku sierpnia zeszłego roku a w lipcu tego roku był ślub.

Pojechali na wczasy do jej ukochanego kraju, zabral ją na spacer w nocy i rozmawiali o pierdołach i uklęknął na kamienistej plaży i zapytał czy zostaniesz moją żoną. No i ona się zgodziła. Opowiadała mi to. Pierscionek z brylantem.

Gość gość
Oj matko to znaczy że są po prostu bardziej ogarnięci w życiu od Was. Radzą sobie lepiej co widać i bardzo dobrze. Nic Ci nie da roztrząsanie, wyliczanie i te nerwy. Mleko się rozlało, ślub się odbył pieniędzy nie ma. Jak teściowie nie będą chcieli to nie dadzą i co zabijesz ich. Kombinuj inaczej zamiast płakać bo za kilka miechów nie wiadomo jak się będziesz czuła i czy będziesz w stanie brać ten ślub i iść na to wesele. Masz mało czasu oni ogarniali rok Ty tyle nie masz. Usiądź porozmawiaj poważnie z mężem, ustalcie dokładnie jak oni co gdzie jak i kiedy i walcie do rodziców. Może trochę rzucą a jak nie to co głową muru nie przebijesz będzie ślub z chrzcinami i tez przeżyjecie takie życie.

Gość gość
z przyszłym mężem of course :)

Gość gość
Autorka rzeczywiście wariatka, bez dwóch zdań. Ale też nie świrujcie, że ślub i wesele załatwia się nie wiadomo ile.. Rezerwacje wszystkiego zrobiłem w tydzień, pierwsze zaliczki są symboliczne, więc też nie problem.. Owszem, potem jest ustalanie szczegółów, dodatki, ubrania, ale jak ktoś podchodzi do tematu z jajami, to raz-dwa sprawy załatwia

Byłam pewna że go wrobila wiadomo że z seksem do ślubu noego czekali. No ale ona nic nie mówiła o dziecku, on też nic nie mówił. Chodził zadowolony. No a tu ślub był, a dziecka dalej nie ma.

Gość gość
No dobra ja brałam ślub w Grudziądzu i jak poszliśmy do księdza był wolny tylko jeden termin w sierpniu a z salą pomógł nam brat. Lataliśmy po całym mieście i na tą datę były wolne tylko dwa lokale w tym ten jeden po znajomości. Nie wiem jak jest gdzie indziej więc sorry możne szybciej. Chodziliśmy rok wcześniej dokładnie też w sierpniu zaczynaliśmy zaklepywać wszystko.

W kościele nie mieli problemu bo proboszczem jest jego wujek

Gość gość
No ale co teraz zrobisz będziesz się rzucać do porodu? Kombinujcie inaczej mówię Wam bo zostaniesz z ręką w nocniku dziewczyno a to już z własnej winy nie brata bo nawet teraz nic nie robisz tylko czekasz nie wiem na co?

Ale to przez niego nie mamy teraz ślubu. W ogóle to się mu dziwię. Bo ona kurde na żonę się nie nadaje. Pracuje od 8 do 18 on od 8 do 19. Powiedziała sama że wymyślają z macierzyńskim, że ona chciałaby jak najszybciej do pracy wrócić. Powiedziała że kariera dla nienawiść jest na drugim miejscu zaraz po szwagrze.

Gość gość
Czekaj jeszcze to bedziesz.miala nieslubne dziecko.

Moj kochany szwagier i jego pogląd na życie mnie wurzaja. Nie weźmie kredytu, nie pożyczy kasy od nikogo, droższe znaczy porządne, jak się dowiedzial o mojej ciąży to tak na mnie popatrzył głupio i do mnie ,,No to wrobilas mojego braciszka " niby żartem no ale nie przyjemnie, uważa że nie można nic droższego kupić bez zastanowienia. Ale nie widzi tego ile ubrań ma jego żona. Nie widzi że wydaje pieniądze na fryzjera, kosmetyczke. Że kupuje droższe jedzenie bo albo ekologiczne albo zdrowe. Nie widzi że karnet na zumbbe kosztuje 250 zł, a na aeeobik 200zł i ona chodzi na to i na to.

Zrobili parapetówkę. Mieszkanie uzadzone z***biścię na pewno drogie urządzenie. Smartf TV na ścianie. Denerwują mnie jego słowa ,, W życiu do wszystkiego trzeba dojść samemu, wtedy się docenia to co się posiada" ble ble ble. A rodzice i tak zapłacili za wesele.

Gość gość
Patrz na siebie a nie na nich już Ci tyle razy pisałam. Co Ciebie obchodzi jak żyją i za co i jak w mieszkaniu mają. Wykończysz się tą zazdrością a nerwami zaszkodzisz dziecku ogarnij się! Jak dostaniesz na ten ślub (taki jak i oni) to przestaniesz czy dalej będziesz myślała o tv, samochodzie, domu. Zazdrość to okropne uczucie niszczące i bezsensowne. Szczególnie zazdrość o rzeczy materialne. On ma takie życie, Wy inne co nie znaczy, że zawsze tak będzie. Mogą się rozwieść za rok i tyle będzie ze smart tv. Ochłoń i myśl o sobie, dziecku i mężu będziecie rodziną przecież. Nie każdy żyje w luksusie nie znaczy to, że gorzej inaczej po prostu. A co on gada świadczy o nim i tym się nie przejmuj.

Gość gość
A ja rozumiem autorke. Prawda jest taka,że jakby teściowie chcieli, to i kasa by się znalazła. Skoro stać ich było na wyprawienie wesela, są zamożni, jeżdżą za granice,to z pewnością by znaleźli pieniądze. Albo wzięli kredyt jak o wiele biedniejsi rodzice autorki. Tak się burzycie a co 2 z was szła z brzuchem do ślubu ,żeby się czasem nie rozmyślił. Autorko, zrób im na złość, weźcice skromny ślub. Im chodzi o to,żeby ich syn się z Tobą nie ożenił. Wiedzą,że zalezy Ci na weselu i chcą Ci w ten sposob zniechecic, sprawic przykrosc i nie dopuścić do małżeństwa. Udawaj,że nic się nie stało, weźcie skromny ślub ,nawet kościelny a po ślubie ucinasz kontakt. Każdy dogryza autorce a co raz sa tematy o zlych tesciach,abo,ze jest sie nielubiana synowa. Powodzenia autorko i nie daj sie.

Gość caloriaaaaaa
A ja rozumiem autorke. Prawda jest taka,że jakby teściowie chcieli, to i kasa by się znalazła. Skoro stać ich było na wyprawienie wesela, są zamożni, jeżdżą za granice,to z pewnością by znaleźli pieniądze. Albo wzięli kredyt jak o wiele biedniejsi rodzice autorki. Tak się burzycie a co 2 z was szła z brzuchem do ślubu ,żeby się czasem nie rozmyślił. Autorko, zrób im na złość, weźcice skromny ślub. Im chodzi o to,żeby ich syn się z Tobą nie ożenił. Wiedzą,że zalezy Ci na weselu i chcą Ci w ten sposob zniechecic, sprawic przykrosc i nie dopuścić do małżeństwa. Udawaj,że nic się nie stało, weźcie skromny ślub ,nawet kościelny a po ślubie ucinasz kontakt. Każdy dogryza autorce a co raz sa tematy o zlych tesciach,abo,ze jest sie nielubiana synowa. Powodzenia autorko i nie daj sie.

Mnie lubieli póki nie przyprowadzil tej swojej szawgier. Ją to.uwielbiają. Trakują ją jak córke.

Ją cała rodzina kocha. Jego zawsze mają za tego lepszego z braci.

Gość gość
moze faktycznie tesciowe nie lubia autorki, no ale tak jest w zyciu, nie kazdy musi sie lubic. ja w takiej sytuacji tym bardziej nie czekalabym na pieniadze od tesciow. tylko zorganizowala jakies nie wielkie przyjecie dla najblizszych. a jesli autorce tak mocno zalezy na wystawnym weselu niech poczekaja i niech sami uzbieraja pieniadze. najwyzej wesele bedzie po porodzie. druga sprawa, nie rozumiem po co autorka wypomina co ma brat jej faceta. umieli sie ustawic to sie ustawili, po cholere to drazyc?

Gość gość
niezłe prowo: 10/10 :D pelikany, karmcie dalej trolla i udzielajcie życiowych rad :D

Wczoraj narzeczony rozmawiał z tesciami przyszłymi i powiedziali mu, że są w stanie zrobić w styczniu wesele ale nie takie jak starszemu, bo mają dużo wydatków. I d**a przed chwilą narzeczony mi to powiedział przez telefon. Tak jakby mój narzeczony był gorszy od szwagra.

Gość gość
dobra o tym jak narzeczony jest gorszy od szwagra to juz caly topik jest. wesele bedzie w styczniu i juz.

Gość gość
autorko ty jestes jakas nienormalna czy co?? wy byliscie zareczeni, ale nic nie robiliscie w kierunku wesela. szwagier sie zdecydowal, podjal decyzje i juz. wy dopiero po zajsciu w ciaze podjeliscie ostateczny krok, a tak to nie wiadomo co robiliscie. no i co z tego, ze maja pieniadze? z twoich testow wynika, ze szwagier ma glowe na karku i tylko i wylacznie ich sprawa na co wydaja pieniadze. tobie NIC do tego. tesciowie maja sowje zycie i nie musza wszystkich piniedzy wydawac na was, bo chceicie nagle szybkiego slubu. jesli ten pot nie jest prowokacja to swiat naprawde jest pelen DEBILI!!!

Ale ja nie chce ślubu w zimę. Niby dlaczego on ma łeb na szyi?

Gość gość
My planowaliśmy ślub mieliśmy jeszcze nad rok czasu więc po co było się śpieszyć. On mógł chociaż zapytać, mogli chociaż powiedzieć że coś planują. Zachowali się nie fer w stosunku do nas. Nigdy nawet nie myslal że po roku znajomości zarecza się.

Wyżej to ja

Ja mu powiedzialam że my planowaliśmy ślub to powiedział że nie odwoła ślubu.

Gość gość
mowisz ze to tradycja jak rodzice placa za wesele takze przeanalizuj co ty piszesz, jesli to tradycja to Twoj szwagier skorzystal z tego i mial prawo a w ten sposob zostali mu wiecej kasy na wycieczke czy samochod, kogo to obchodzi kto ile jest po zareczynach, sory ja tez bym nie przelozyla slubu gdybys mi powiedziala ze ty pierwsza planowalas informacji oficjalnej nie bylo takze nie mozeszmiec pretensji do nikogo tylko do siebie , ile masz lat? pracujesz gdzies? a co mowi Twoj narzeczony ? widze ze cywilny poki co Cie nie satysfakcjonuje, piszesz ze nie jestes zazdrosna ale caly czas bo ich stac, bo ich cos tam cos tam......

24 lata. Dopiero skończyłam magistra nie mogę znaleźć pracy.

Gość gość
a co narzeczony na ta sytuacje mowi?