Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w ciązy a wesele

Ciąża szybki ślub nie chęć teściów

Polecane posty

Gość gość
wstydzilabym sie wziasc od rodzicow pieniadze na wesele ktore beda pochodzily z kredytu, ty swiadomie chcesz wpedzic swoich rodzicow w dlugi, PRzesadzasz, nie ma reguly kto ile jest razem, gdybyscie wczesniej powiedzieli o swoich planach nie bylo by problemu ale jak podejmuje sie decyzje po cichu to sory.... a kto Ci nie daje jechac na wakacje za granice, chyba masz kompleksy a te hormony to Cie rozpieraja, masakra.

Gość gość
a co zrobisz jak szwagierka urodzi szybciej niz ty? wtedy bedziesz zazdrosna ze ich dziecko wazniejsze :) :) :) nie wiesz w koncu co robili na wycieczce :) :) :) hihi hihi hihi

Gość gość
Nie ty zazdrosna autorka zazdrosna

Gość Jestem w ciązy a wesle
Nie jestem zazdrosna. Ale oni mogli sami zapłacić za te wesle bo kasę mają. Kupili w grudniu w styczniu miał wypadek cały samochód do kasacji w lutym twierdził że odczuwa kryzys a w marcu kupił sobie auto z 2012roku.

Myslalam, że oni wpadli, że ten ślub tak chop siup podjęli decyzję. Tylko że jakby wpadli to dziecko już byloby na świecie i miało 5 miesięcy.

Gość gość
co za wredne babsko z ciebie!!!! ja bym cie omijała szerokim łukiem

Gość gość
Co za baba

Ja nie zazdroszczę szwagrowi mieszkania ani auta a tym bardzije tesciowi. Tylko sorry najpierw mówi ze mieszkanie zajęcie drogie a późnień kupil samochód.

Gość gość
Dobra skończcie temat. Ona kasy nie dostanie i może sobie płakać po forach do usranej śmierci. Dziewczyno pogódź się z tym i nie roztrząsaj. Może nie mają tej kasy, może nie chcą Ci dać, może wolą zainwestować w coś innego. Powiedzieli, że dołożą to trzeba się było decydować i kasę zaklepać. Czemu masz pretensje do brata w końcu tez jest ich synem i ma prawo do pomocy. Są po prostu bardziej zaradni w życiu i tyle. Postanowili, ogłosili i skorzystali na tym a Wy czekaliście nie wiem na co i teraz problem wielki bo obiecali a nie dają. Życie dziewczynko, życie jeszcze dużo wody w ... Wam się naleje jeszcze z takim roszczeniowym podejściem. Jak będziesz się zachowywać jak dziecko z piaskownicy to tylko ich zrazisz no jak to wygląda "A brat miał ja tez chcę, a obiecaliście, a my byliśmy pierwsi tylko nic nie mówiliśmy" przeczytaj to i sama pomyśl.

Gość gość
Moi tesciowie dołożyli se do slubu w tym roku, kupili samochód w tym roku, sa w stanie zrobić jeszcze z 2 śluby w roku :] A my bylibyśmy w stanie zrobić całe za rok. Ale cóż.. Zrobilismy skromny, bo to moje szczęscie i podzieliłam się z NAJBLIŻSZYMI, pozdrawiam.

Gość gość
Mamy własne mieszkanie, a zycie w luksusie też jest ważne :P

Wiem że mają pieniądze. Robią remont domu.

Gość gość
Widać mają inne ważniejsze wydatki niż wasz planowany slub o kórym nikt do tej pory nie wiedział.

Jakby nie ten idiota to już bylibyśmy po ślubie.

Gość gość
A co on ma do tego? Skoro o dacie ślubu nikt nie wiedział to sami jesteście sobie winni i tyle.

Ale my bylismy juz narzyczeństwem. Mógł chociaż spytać czy nie planujemy.

Gość justyś123456
Jakby nie ten idiota to już bylibyśmy po ślubie. Jakby nie Wasza głupota i nieodpowiedzialność to nie musielibyście się spieszyc ze ślubem! Znacie takie pojęcie jak ANTYKONCEPCJA???????? Cóż z tego że planowaliście? Planować można i 10 lat:D i szwagier miał czekać na Was? Widać konkretny facet. Ale nie ma co sie rozpisywac....DOrośli jesteście? To najwyższy czas nauczyć się ponosić konsekwencje swoich czynów czy błędów. Skoro chciało się ślubu to trzeba było na nie zarobić swoimi rączkami. A skoro wcześniej się wpadło to albo nie bierzecie teraz tylko czekacie na poród i potem składac sobie kase albo cichy ślub z rodzicami i koniec! OGARNIJ SIĘ! Jezu ale mnie irytują takie parki co chcą się hajtać a kasy nie mają i oczekują od rodziców że im wesele zrobią! Kuźwa dwoje dorosłych osób jak chce się pobrać to za swoje pieniądze!

Cholera jasna on ma mieszkanie ona ma mieszkanie kupili wspólne, auta z 2012 roku podróż poslubna i rodzice musieli im zrobić ślub i wesele. Nie mogli sami zapłacić skoro tacy bogaci?

Gość gość
No "narzyczonych" :D to trzeba pytać czy tak czasem nie myślą o ślubie. Dobre!! :D

Gość gość
Chcieli to dali im kasę ich sprawa. Nikt nie wiedział że "narzyczeństwo" zaliczy wpadkę i będzie chciało ekspresowego hucznego weseliska.

Wiadomo że jeśli zareczylismy się to chcemy ślubu. A on bez żadnego pytania w tydzień zrujnowal nam plany. Nawet noego powiedział że chciał się oświadczyć. Tylko pojechał z dziewczyną a wrócił z narzeczoną. I od razu z datą ślubu, miejscem, godziną.

Gość gość
Narzeczeństwa czasem ciągną się wiele lat. Pretensje miej do siebie i faceta -skoro był jakiś wstępny termin trzeba było się łaskawie odezwać a nie jęczeć teraz bo dziecko w drodze a tu nie chcą kasą rzucić.

Gość justyś123456
"Bogaci" a może kredyt? A po za tym co Cie to obchodzi? Ich kasa, dali komu chcieli! Co im liczysz? Miał się spowiadać dookoła ze chce się zaręczyć??HAHAHAHAHHAHAHHAA!!!!!!!!!!! A może to spontaniczne oświadczyny były:) Fajny facet z tego Twojego przyszłego szwagra:D A Wy drodzy "narzeczeni" ogarnijcie się w końcu i zacznijcie myśleć głową a nie....hmmm;)

Gość gość
dalej maglujecie ten temat???? Swieta racja,sami zwlekaliscie a teraz macie pretensje do siebie. Zamiast siedziec i pisac na forum to idzcie porozmawiac z rodzicami raz jeszcze albo i 5razy jak trzeba.

Gość gość
I co z tego, że fura z 2012 roku może bita, może okazja ktoś nie miał kasy i się pozbywał, może nawet z salonu a na kredyt. Już tak im w portfelu siedzisz, że wiesz jak to tam jest? No jaka to marka napisz chociaż bo płaczesz jakby pół bańki kosztowała. Dlaczego niby miał się Was pytać o plany. Wasze życie, wasza sprawa on postanowił inaczej i do rodziców się pochwalił jak syn po prostu. Ona nawet nie wpadła piszesz...aha to musiała wpaść, żeby ślub brać tak? Wszyscy muszą robić tak jak Wy czyli od d**y strony. Ma mieszkanie to ma może w spadku dostała, od rodziców bądź sama zapracowała co Ci do tego. Jak ie wiesz to ją zapytaj skąd ma to Ci powie. I dobra rada na przyszłość nie rozliczaj nikogo z jego pieniędzy tylko licz swoje. Nie wymagaj żeby ktoś za Ciebie płacił oni mają dwóch synów i na dwojgu pomagają mają prawo. On był w potrzebie, dostał więcej może w przyszłości Wy dostaniecie tyle samo jeszcze nie raz będziecie potrzebować.

Gość gość
Zrujnował Wam plany...a widzisz nauczka na przyszłość nie planuj za cudze bo zostaniesz z niczym :)

Jej rodzice kupili mieszkanie a jemu dziadkowie to wiem. On nie uznaje kredytów uważa że kredyt to popadnie w długi i uważa że na wszystko trzeba samemu zapracować ale rodzice fundneli wesele i jakoś mu to nie przeszkadzało. Oświadczy spontaniczne napewno nie były bo wróciła z pierscionkiem i to drogim.

Nie spowiadac ale powiedzieć przynajmniej bratu że chce się oświadczyć a nie impreza rodzinna cała rodzina a on przychodzi z nią ,, Zareczylismy się, ślub odbędzie się ....lipca 2013 roku w kościele....a wesle ....." nawet nie powiedział rodziną. Dowiedzieli się tak jak wszyscy a ta impreza była dzień po ich przyjeździe

Gość gość
Skoro miał wybrany kościół, księdza, miejsce w którym miało być wesele i ustaloną liczbę gości to musiał coś wpłacić. Może poinformował późno ale chyba wiesz, że za darmo nie ma rezerwacji sali (i nie z dnia na dzień bo kolejki są po rok) i ksiądz za darmo się nie modli. Ona musiała mieć suknię ślubną, papiery z urzędu skoro cywilnego nie było. Planowali to już wcześniej skoro było to aż tak zaawansowane. A rodzice się poczuli i im dali bo pewnie dumni, że się sami tak ogarnęli widzisz różnicę między Wami a Nimi teraz i nie wciskaj, że w tydzień ogarnęli kościół, wesele, podróż poślubną bo też ślub brałam i się ośmieszysz tylko.

Nie mieli nic zarezwrwaowanego. To było rok temu. W rok wszystko ogarniali sami ale to nic nie zmienia. Oni mieli wybraną sale, kościół, ale nic nie było zarezerwowane. Była tylko jego rozmowa telefoniczna z kobietą z sali. A księdzem jest ich wujek i udzielał im ślubu.