Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do jakiego wieku pielucha na noc

Polecane posty

Gość gość
tez mnie to ciekawi, poki co syn dopiero od 2mscy nie nosi pieluchy w dzien

Gość gość
a w jakim wieku synek?

Gość gość
Jak jak oduczylam pieluchy w dzien to na noc tez nie zakladalam. Poczatkowo budzilam na sikanie ale pozniej nie bylo potrzeby bo corka budzila sie i sama wolala siku. Corka miala w tedy 1,5 roki

Gość gość
Moja ma 2,5 roku Od pół roku w dzień chodzi bez pieluchy a na noc ma pieluche bo duzooo sika .

Gość gość
O właśnie, też mnie to ciekawi. Synek ma 3 lata, w dzień od ponad pół roku woła bez żadnych problemów, nie ma wpadek. Ale w nocy nic a nic. No sika jak niemowlę.

Gość gość
Ale ile to znaczy długo? Rok, dwa lata? W wieku 5 lat to już chyba nazywa się moczeniem nocnym.

Gość gość
Pediatra mi mowila ze do 5 lat .

Gość gość autorka
moja ma 2 latka i spi bez pieluchy, wy jaja robice z tym 5 lat???? nie sika wogole w nocy, bo na wieczor nic nie pije

Gość gość
hmm... ja sie jakos nie zastanawialam, chyba jak dwa tygodnie nie było wpadek w dzień, to przestałam na noc zakładac pieluchę.. mała miała 27 mcy Z tego co wywnioskowalam z naszego odpieluchowania to gorsze są lęki matki niz problemy dziecka.. tez długo sie nie mogłam zebrac a wystarczyła sie odważyc i po 1 miesiacu juz skończylismy z przewijaniem definitywnie. Dziecko dwa razy zsikało sie w nocy i trzeci raz zawołało.

Gość gość
gościu autorko, no i co z tego, ze twoje dziecko tak ma? Chcesz się pochwalić:)?

Gość gość
Tak do 5 lat ,

Gość gość
Ale u nas tak nie jest i włąśnie w tym rzecz. Syn pefekcyjnie kontroluje się w dzień, ale w nocy nawet, jeśli zrobi pisiu - nie obudzi się. Dlatego mnie to ciekawi

Gość gość autorka
nie chodzi o chwalenie,alw iem,ze duzo mam daje dzieciom pic przed samym snem albo i w nocy i potem sikaja:D

Gość mamadwóchdziewczynek
To od dziecka zależy - czy sika w nocy czy nie. Moja starsza córka zawsze mało sikała, przynajmniej rzadko i tak jej zostało ;-) po nocy pampers był suchy, więc nawet jak jeszcze w dzień korzystała z pieluch to na noc nie zakładałam. Cała nauka nocnika szła u niej błyskawicznie, bo rzadko potrzebowała i spokojnie po skorzystaniu z nocnika mogłam z nią wyjechać czy wyjść na dłużej nawet. Mała z kolei dużo pije i dużo sika i często. I niestety - w dzień jest super, w ciągu drzemek budzi się i wstaje na nocnik a w nocy sika w pieluchę. Już planowałam przetestować, nie zakładać jej pieluchy, ale wątpię czy się wybudzi bo śpi jak kamień a jeżeli nawet to wątpię żeby wstała i sobie poradziła taka rozespana a sama też nie mogę koczować przy jej łóżku. Po nocy pampers jest mokry, ale zauważyłam że moczy w środku nocy /około północy/, później już robi rano na nocnik/sedes. Ma 2lata i 8m-cy.

Gość gość od trzylatka
Nigdy nie dawałam synowi pić przed snem. Co nie zmienia sytuacji.

Gość gość
to co mam nie dac pic jak np jest ciepło ? pogięło cie

Gość gość od trzylatka
No na to wygląda:). Chcesz pić? Zapomnij, idziesz spać :P. Mój syn oduczył się pampersów w 3 dni. Pije, kiedy chce, nigdy przed snem. Nie pije w nocy od dwóch lat, bo od dwóch lat przesypia całe noce. Ale sika w pampersa w nocy,

Gość gość autorka
ale przed snem pisze, a nie ze dziecko ma nie pic, zreszta moje z natury malo dosc pije moze dlatego nie mamy problemu z siusianiem:)

Gość gość
syn ma 2lata i msc, bo ktos pytal... U nas jeszcze wpadki sa, czasem zawola sam, ale czasem nie ma na to czasu ;) noce tez w kratke, czasem pampers suchy, czasem przesikany. Ja sie chyba z pol roku wstrzymam z nocnym odpieluchowaniem, chyba ze suche noce beda duzo czesciej niz te zasikane

Gość gość od trzylatka
Więc po co to wzburzenie na inne dzieci?

Gość gość
Hmmm.... a budziłaś synka i sadzałaś na nocnik? Może ta metoda się przyda? U nas było tak że córa przestała sikać w dzień a w jakieś dwa tygodnie później nie sikała już i w nocy. Nie zdarzyła się wpadka. (Mała miała wtedy jakieś 2,5 roku). Zasadniczo wyszło to samo z siebie ale fakt że jednej nocy budziłam ją parę razy i sadzałam na nocnik (nie wysikała ani kropli). Może to pomogło jej w samokontroli?

Autorko - z tym piciem to nie do końca prawda... moja starsza córka sporo pije, ale nie potrzebuje często korzystać z toalety. Mała pije rzeczywiście sporo, ale na noc nie i w nocy nigdy nie piła od czasów piersi. A mimo to sika często również w nocy. Jechaliśmy na wakacje - starsza potrzebowała na 10 godzin jazdy raz skorzystać a mała 5 razy... starsza w szkole czasami nie korzysta, mała w tym czasie kilka razy korzysta. Kwestie indywidualne.

Gość gość od trzylatka
Próbowałam, ale on jest wtedy nieprzytomny i cóż, wścieka się :). "Nie chcę pisiu, chcę spać, nie wolno dotykać!" :)

Gość gość od trzylatka
Hm, u nas w ciągu dwugodzinnej jazdy mały synek sika ok 4 razy.

Jejku, to często bardzo... ja co weekend prawie wyjeżdżam na wycieczki takie po 100km i czasami tylko raz się zatrzymujemy jak mała prosi. Starsza tylko po obiedzie idzie do toalety, od rana tylko raz na wyjeździe i dopiero wieczorem w domu. Rzadko kiedy jeszcze w międzyczasie ;-) Nawet w niedzielę ostatnio byliśmy i mieliśmy po 1 postoju w drodze tam i powrotnej ze względu na małą. W nocy nie wybudzam, bo jest nie do wybudzenia ;-) A na spacer jak wychodzę 1,5 godziny to spokojnie wróci, mniej więcej co 2-3 godzinki potrzebuje, czasami może częściej.

Gość gość
Moja tez jakos rzadko sika a pije wiecej niz ja. Jechalismy na wakacji i po drodze ja 2 razy sikalam, maz raz a corka wcale

myślę, że zanim moczy pampers to lepiej założyć pieluche na noc

Gość gość
Zrezygnowalam z pieluch calkowice. Nie zakladam na noc ani w dzien, od pól roku byla jedna wpadka corka popuscila, obudzila sie i pobiegla na nocnik. Pod przescieradlem mam piankowy podklad taki jak starszym ludziom sie podklada pod pupę i w razie czego tylko przescieradlo do wymiany.

Gość gość
Ja do 3 - roku zakładałam pieluche , potem tesciowa mi powiedziała zeby zawsze o ustalonej godzinie wybudzac dziecko i na nocnik zeby sadzac i mówić zrób siusiu .I żeby do 20 tylko dac pic potem juz nie i działało tak 2 córki wychowałam .ja o dwunastej w nocy wysadzałam wtedy jak juz kładłam sie spac , ale przescieradło z folia było na wszelki wypadek