Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankapl

jak powinno być z nadgodzinami

Polecane posty

Gość ankapl

Pracuje w markecie. Nie miałam jeszcze wypłaty za cały miesiąc bo to dopiero początki ale z tego co słyszałam od dziewczyn to szefowa nie chce wypłacać nadgodzin. W tym miesiącu mamy 21 dni roboczych, z moich obliczeń wynika że będę miała 25 dni przerobionych w tym 2 niedzielę po 12 godzin. Te 4 godziny są płacone 100% czyli przy dwóch niedzielach wychodzi mi tak jakby 16 godzin więcej. W sumie będzie tych godzin 216 czyli sporo, z tego wynika że mam 48 godzin nadliczbowych. Nie wiem czy dobrze myślę? jeśli nie zapłaci mi za nadgodziny to mam do wybrania 6 dni czy 4? bo miałam 6 dni wolnych w miesiącu ale nie wiem jak te niedzielę ale chyba 6 dni co nie? i chciałabym wiedzieć ile mam czasu na wybranie tych dni bo słyszałam że nawet rok ale to głupota bo to się trochę uzbiera potem. Jak już tyle przepracowałam to wolałabym mieć za to zapłacone bo się czuje jakbym pracowała za darmo. Pisales co wiecie na ten temat;-)

Gość ankapl
Ponawiam pytanie

Gość ankapl
nikt nic nie wie?

Gość gośćnaiwny
elastyczny czas pracy to się nazywa i dziś w Gazecie PRawnej był dodatek. Może w internecie jeszcze znajdziesz co i jak. Nowa ustawa weszła w życie 23sierpnia

Gość gość
nasz kochany rzad sobie tak to wymyslil ze my szaraki bedziemy z********ac caly rok nadgodziny a szef po roku zamknie firme poczym na drugi dzien otworzy na zone a nasze nadgodziny pujda sie walic i wten sposub my jestesmy stratni no i panstwo tez a szefuncio jedzie na wczasy za nasza kase ps. policz te godziny przez 100 osob

Gość ankapl
No właśnie coś mi się obiło o uszy o tej ustawie ale to jest chore bo jak mam teraz zapierdzielać tyle godzin w miesiącu jeszcze w większości popołudniówki a tyle wolnego nie będą mieli mi nawet kiedy dać:-/