Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Benia_Sz

Bielsko Biała i okolice Przyszłe mamusie 2014

Polecane posty

Gość Larisssa
Z tego co czytałam na wątku o Esculapie to same pozytywy.

przepraszam że wtrące - ale pisać może każdy - pacjent i nie pacjent , ja opinie słyszałam bezpośrednio z ust pacjentek które tam rodziły , myślę że nie kłamały bo niektóre z nich swoje kolejne dzieci rodziły gdzie indziej .

Gość Larisssa
Co więc było nie tak, ze postanowiły rodzić w innym szpitalu?

Gość mamarzec
Halo. Nikt tu nie zaglada? Szkoda poczytalabym gdzie wybieracie sie rodzic. Ja mam termin na 13 marzec. Jestem zbielska. W planach wyspianski.

Gość gość
Ja rodziłam w Esku i w sumie nie jedna znajoma też i żadna nie narzekała

Gość gość
Hej, Ja mam termin na 10 luty. Planuje rodzić na Wyspiańskiego.

Gość mamarzec
wiec czekam o opinie o wyspianskim...termin tuz tuz.. zycze malutkiej główki;)..lekarz prowadzacy z wyspianskiego?

Gość gość
Tak, dr Krysta. Nie ukrywam, że robię się nerwowa;) no ale tyle kobiet urodziło, to ja też dam radę;))

Gość gość
podsyłam jeszcze link do tematu o porodach na Wyspiańskiego f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4694448&start=1050

Gość mamarzec
dzieki ..poczytam

Gość gość
ja też mam termin na kwiecień, też chce rodzić na Wyspiańskiego ale ciężko mi o jakiś namiar na połozną

Gość gość
Najlepiej zapytaj swojego lekarza prowadzącego, czy może Ci kogoś polecić.

Gość gość
Witajcie dołączę się do wątku ale troszkę zmienię temat. Jestem w 8 m-cu ciąży i po tych wszystkich miesiącach spędzonych w domu na L-4 jestem niezwykle spragniona ludzi i kontaktów, zwłaszcza z innymi mamusiami:). Czy nie brakuje Wam w Bielsku a konkretniej Karpackie i okolice właśnie takiego miejsca gdzie można przyjść z dzieciaczkiem, porozmawiać, podzielić się doświadczeniami, wsparciem i nie przejmować się, że mi dzidziuś płacze i komuś przeszkadza. Z moich obserwacji wynika, że jedyną "rozrywką" dla mamuś, jest wyjście z bobasem na spacer i tyle. Co sądzicie o takim miejscu przyjaznym dla towarzyskich mam z dzieckiem? Zapraszam do rozmowy. Do kontaktu ze mną również zapraszam :) niebieski.latawiec@gmail.com

Gość gość
Mam termin za 3 tyg i nadal nie wiem gdzie udać sie do szpitala. Mój lekarz nie przyjmuje w zadnym z naszych bielskich... i niech mi któraś mama powie czy jest możliwość zażądania cc i z jakich powodów. jest to dla mnie zwane gdyż bardzo boje się bólu i po 1 porodzie (eskulap) boje się udać do państwowego szpitala.

Gość gość
Ja rodziłam w Esku i też bym się obawiała udać do państwowego- ostatnio koleżanka rodziła na wojewódzkim- prowadziła ciąże u lekarki która tam pracuje i jest bardzo zadowolona, 2 inne znajome rodziły na Wyspiańskiego, i narzekały na opieke po porodzie. Po cesarce jest się bardziej obolałym niż sn i trudniej jest samemu zając się dzieckiem, a na wyspianskiego matka zajmuje się dzieckiem w dzień i w nocy co sprawia że na na salach jest dużo odwiedzajacych "do pomocy" co moim zdaniem jest porażka bo po porodzie kobieta potrzebuje spokoju intymności a nie wystawiać pierś przy gościach sąsiadki :o Ja gdybym nie miała w szpitalu lekarza prowadzącego to bym (szczególnie ze to 8mies) poszła do ich poradni przyszpitalnej na KTG zapoznała się co i jak.

Gość gość
własnie to mnie zastanawia jak to bedzie wygladac. bo gdyby w eskulapie byly normalne ceny to bym sie nie zastanawiala ale niestety 2 tyś za poród to porażka. i moze ktos wie kto moze byc przy porodzie i czy moze byc osoba niepelnoletnia.. niestety tatus dziecka pracuje za granica i moze nie wrocic do tego czasu i zostaje mi jedynie 16 letnia siostra... zastanawiam sie czy udac sie do poradni w ktoryms ze szpitali zeby sie z nimi oswoic.

Gość gość
Poród to chyba zbyt mocne wydarzenie dla 16l dziewczyny by w nim uczestniczyć, później jak najbardziej może Ci towarzyszyć. Może lepiej pomyśl o przyjaciółce mamie kimś bliskim ale jednak starszym od 16 latki. Możesz idąc do poradni przyszpitalnej zorientować się o prywatna położna.

Gość gość
tak myslalam ze moze to byc cos co kiedys moze miec na nia wplyw tylko ze ona naprawde chce... no na prywatna polozna w obecnej sytuacji mnie nie stac. takze jestem skazana na łaske ludzi... szkoda że opinie na temat porodowek sa tak podzielone bo naprawde czlowiek niewie co wybrac...

Gość gość
hej kobietki ;) jestem polożna urodzilam Malucha w styczniu :) pracuje w jednym ze szpitali w Bielsku otwieram swoja dzialalnosc niedlugo oto moj fanpage narazie na fb, tam znadziecie moj numer telefonu Pogotowie Połoznicze tylko wpiszcie bez spacji jakby ktoras miala problem z karmieniem, bobasem itd.itp. to zapraszam pomoge rowniez zawiazac w chuste Malucha, bo wybieram sie na kurs, pozdrawiam!! jestem z Wami!! mozecie dzwonic 24h/dobe bo praca to moja pasja i powołanie ;)