Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jonnka

Jak wybrac przedszkole

Polecane posty

Gość jonnka

Właśnie zabieram się do szukania przedszkola dla mojej córki, to moje pierwsze dziecko i nie do końca wiem jak się za to zabrać :-) pomożecie? Na co mam zwracać uwagę?

Gość gość
Jak? Każdy kiedyś oddawał dziecko do przedszkola, nikt nie rodzi się już z taką wiedzą, ale akurat ty musisz głupio pytać. Przedszkole tworzą ludzie. Mamy zgadywać jakie dzieciaki trafią się w danym przedszkolu określonego rocznika i jacy dorośli opiekunowie? Standardy są takie same.

nie rozumiem dlaczego teraz szukasz przedszkola skoro dzieci idą do przedszkola od poniedziałku...w tym moje pierwszy raz... Liczy się chyba dobra opinia rodziców i zadowolenie maluchów. O prywat. placówkach jest dużo opinii w internecie a o publicznych trzeba po prostu zrobić rozeznanie na własną rękę.,..

Gość gość
Za 4 dni rok szkolny wiec troche sie spoznilas

Gość gość
Na pewno na wszystkie kwestie bezpieczeństwa i certyfikaty, ale też nie zapomnij o lokalizacji. Z mężem znaleźliśmy fajne przedszkole i doszliśmy do wniosku że będziemy dziecko wozić, później okazało się to codzienną udręką. Sprawdź w panoramie firm jakie masz blisko siebie i poczytaj opinie o nich a potem pozostaje już tylko do każdego się przejść. No i faktycznie trochę późno na poszukiwania.

Gość gość
Ja mogę polecić przedszkole Wesołe Siódemki na ul. Granicznej. Mają bardzo miłe i cierpliwe przedszkolanki i sporo zajęć dodatkowych. Moi znajomi też tam posłali dzieci i są zadowoleni

Gość gość
Bardzo fajne dwujęzyczne przedszkole http://przedszkolepiwna.pl moje dziecko tam chodzi i bardzo się z tego wyboru cieszę :)

Gość gość
Tak po czasie wiem, że największe znaczenie ma program, kadra, stan przedszkola, kuchnia i podwórko. Odradzam przedszkola, które nie mają własnej kuchni. Kolejna kwestia - dziecko, które jest w prywatnym językowym, tak jak moja córka w Sowie w Częstochowie, bez porównania szybciej rozwija się językowo. To jest wręcz szokujące...

Gość gość

U nas w Tequeście dwa języki są na porządku dziennym. Dziecko uczy się angielskiego (lektor jest 8h w przedszkolu) i hiszpańskiego. Nauczyciele to świetni ludzie (widziałam ich w akcji ;:)). Bardzo się starają, jak z resztą wszyscy w tej placówce na Mokotowie.