Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek65

zbilansowanie diety prośba

Polecane posty

Gość tomek65

Witajcie Jestem 65 letnim mężczyzną mój wzrost to 175cm waga 89kg. Od kilku ostatnich lat borykam się z problemem podwyższonego cholesterolu. Czasami jest on większy, czasami mniejszy, chciałbym z tym powalczyć i w końcu go ustabilizować na właściwym dla mnie poziomie. Proszę o polecenie lub ułożenie odpowiedniej diety i/lub jej suplementów które mogły by mnie w tym pomóc. Za wszelkie wiadomości i wskazówki serdecznie dziękuję. Pozdrawiam Tomek

Też miałam wysoki cholesterol, coś koło 300, przy wadze 70 i wzroście 165. Po tym schudłam 10 kilo i obniżyło mi się do 100. a schudłam na diecie 1000-1200 kcal. Stosując dietę ubogokaloryczną siłą rzeczy trzeba zrezygnować z tłuszczów zwierzęczych, zresztą tych roślinnych również. Po pierwsze wyłączyć wieprzowinę, z mięsa tylko kurczak i chuda wołowina, ryby. Po drugie smarowac chleb (razowy!) serkami light, nie jeść masła, margaryny. Smażyć na patelni beztłuszczowej, tego co się smaży w głębokim tłuszczu nie jeść. Ogólnie to proponuję liczyć kalorie na stronie ilewazy.pl , ustalic limit do 1600, połowa jedzenia to mają być warzywa (ale nie ziemniaki i fasole!) a np w niedzielę pofolgować sobie bardziej np do 2500

Gość gość
nie jedz mięsa żadnego w orzechach i migdałach jest tłuszcz. A mięso zastap fasolka szparagową na przykład. Nie używaj margaryny , masła, smalcu, majonezu, śmietany

Gość Helenaaa
Ja biorę taki suplement http://dermalab.pl/87,xanthadrene.html i sporo ćwiczę. Powoli wiedzę efekty, a odchudzam się od 8 tygodni. Udało mi się zrzucić prawie 7 kilo. Jestem zadowolona, ale jeszcze muszę schudnąć. Pozdrawiam.

Gość Olcia Dubicka
Z diety Ci nie pomogę bo ona musi być specjalistyczna dobrana indywidualnie do Ciebie a to nie takie proste na odległość ;/ A co do schudnięcia. Mnie tego nauczyła panienka dla której zajmuję się dziećmi zachwalała tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze pojemnik w podarunku a też można je kupić na allegro. Jako że najskuteczniej jest łykać je 3 miesiące zaopatrzyłam się w 3 sztuki w promocyjnej cenie. Oprócz tego zaraziła mnie zdrowym odżywianiem. I takim sposobem w miesiąc zrzuciłam 9 początkowych kilogramów ;) A z ruchu to tyle co spacery z maluchami którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam tylko na zdrowej diecie ale nigdy nie było takich rezultatów ;) Zdecydowałam się po tym jak wyczytałam że tabletki były przetestowane przez najwyższego inspektora sanitarnego i przyjęte do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co umieszcza ich w niepewności pod kontem bezpieczeństwa. Nie ma w nich też żadnej zabójczej chemii tylko naturalne składniki co jeszcze zwiększa mój spokój

Gość Paulaaula
Zgadzam się, do tego ćwiczenia i w moim przypadku zdecydowałam się na suplement diety ForeverSlim....

Gość Gośćrt4
Oponka? ;) moze p[omoge, kiedys testowałem to co bylo na tej stronce, tam sie uzupelnia swoje dane i wychodzi dieta specjalnie dla ciebie. u mnie niby zadzialalo ale teraz pojadłem sobie. sprobuj warto. www.10-sposobow-by-schudnac.osobie.net