Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropka__

Jak przyspieszyć poród

Polecane posty

Gość Kropka__

Jestem już po terminie. Od kilku dobrych dni źle się czuję. Mam skurcze (nieregularne niestety) bolą mnie krzyże. Mam bardzo nisko brzuch. Poradźcie mi prosze jak mogłabym pomóc maluszkowi już wyjść?

Gość gość
Polecam sex , ale nie zawsze działa

Gość gość
ja słyszałam o chodzeniu po schodach, podobno nawet na porodówkach to praktykują

Gość gość
Rób rzeczy które nabuzują cię oksytocyną, czyli przyjemne ;) i nie denerwuj się, bo ją wtedy zbijasz :( A co do terminu, to jest mocno subiektywny, wbrew pozorom dzisiejsza metoda obliczeniowa, może się machnąć aż o dwa tygodnie w obie strony.

Gość Kropka__
myślałam już o chodzeniu po schodach. . ale nie fajnie by było gdyby skończyło się to tylko zmęczeniem i złym samopoczuciem :/ -Seks nie działa.. -A skakać raczej nie będę..

Gość Kropka__
Ostatnio mam troche nerwów .. może dlatego Maluszek nie chce jeszcze wyjść :)

Gość gość
Kiedy bylam juz w szpitalu po terminie to jedna z pielegniarek radzila mi czesto wchodzic pod prysznic i kierowac strumien cieplej wody na brzuch i krzyze.Mnie pomoglo,urodzilam tego samego wieczora,ale moze to zbieg okolicznosci.Jak sobie przypomne jak wszyscy pytali...kiedy ty wreszcie urodzisz?szlag mnie trafial.Mylam okna(w grudniu),podlogi na kolanach...wszystko to zeby urodzic hahah :)a byl to drugi porod:),ktory mial byc niby latwiejszy ;)

Gość Kropka__
Czytałam o olejku rycynowym.. Ale boję się troche.. Ma ktoś jakieś doświadczenia związane z tym olejkiem?

Gość gość
nie wiem czy u Ciebie zadziała, wieczorem robiłam przysiady - około 10, trzymałam się parapetu;) a rano jechałam na porodówkę;) doczekasz się Kochana!powodzenia!

Gość gość
ciepły prysznic,mi też pomógł i efekty są szybko

Gość gość
stymulowanie sutkow.

Gość gość
Olej rycynowy spowoduje tylko przeczyszczenie, ale jak będzie silniejsze, to może i rozrusza skurcze. Możesz spróbować ale na czczo, co by Cię nie zmdliło ;) Ja Ci polecam spokojne spacery, kąpiele, ogólnie relax, nie szarp się tylko czekaj aż samo się rozkręci :D

taak ja mam, tez dałam się namówić. I nie polecam. Skurcze jak do porodu , nawet pojawiła się krew ( rzeczytałam że to dlatego że zwiększa ukrwienie) - myslałam że coś rusza... Przemęczyłam sie całą noc a potem przeszło ....... Poszłam na badanie a tam żadnych zmian. Dwa razy rodziłąm 10 dni po terminie i nie pomogły mi żadne sposoby tylko kroplówka.... I gdybym miała kolejny raz tak rodzic to juz bym nic nie kombinowała.

Gość gość
oksytocyna.. czyli orgazm... jak masz go podczas seksu,to zagoń faceta do działania... jak podczas masturbacji, to wiesz, co robić.... orgazm, czyli skurcze, uwalniana oksytocyna to jedna rzeczy przyspieszających poród