Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zatamować krew po wyrwaniu zęba

Polecane posty

Gość gość

o 18 wyrwałam zęba mądrości... i krew dalej leci... jeszcze sobie pogorszyłam sprawę bo jakieś 2 godz po wyrwaniu przepłukałam usta w zimnej wodzie... ;/ (a znalazłam na necie że nie wolno;/) macie jakieś sposoby na zatamowanie krwotoku??

Gość gość
krew moze sie saczyc do okolo 12 godz wyrywalas prywatnie czy na nfz ? ile kosztowalo ?

Gość gość
zimne okłady sporo pomagają najlepiej coś mrożonego zawinąć w szmatke czy coś i trzymać.

Gość gość
to nie założyli ci szwów na dziąsło???!!!

Gość gość
IDZ NA POGOTOWIE!!!!

Gość gość
policzek okladaj zimny lodem zwin w recznik bo ozesz dostac krwotoku

Gość gość
w sumie to mogłaś wypłukać skrzepa jak będzie dłużej bolało to lepiej idź z tym do stomatologa lub na pogotowie

Gość xantrypa
zimne oklady pomoga napewno spowolnia, rano idz na zaszycie tej dziory, - jakis partacz ci robil ! - ja tez niedawno rwalam i od razu mialam szycie i po bolu ...

Gość gość
jak trzymam lód na policzku to jest ok... ale jak przestałam to znowu się zaczęło;/ boje się iść spać ;/

Gość Nasturcja 123
z tym szyciem to bzdury, porzadni dentysci tego nie robia

Gość gość
przez kilka godzin krew może lecieć jakoś dasz rade ,ręcznik na poduszke w końcu zaśniesz ;)

Gość gość
Nasturcja 123 z tym szyciem to bzdury, porzadni dentysci tego nie robia xxxxxxxxxxx w łeb się puknij idiotko! zawsze zakłada się szew jak korzenie są większe!

Gość gość
W Polsce jestescie za Murzynami jeszcze? Nie zaklada sie u Was specjalnego opatrunku?!

Gość gość
mi wyrywał chirurg i szwów nie załozył

Gość gość
Hm, ja miałam dziś usuwany ząb drugi raz w życiu, ani poprzednim razem a była to 8 ani teraz nie miałam szwów.

Gość gość
szwy zakłada się jedynie w razie potrzeby, np przy wielu ekstrakcjach, po OPERACYJNYM usunięciu ósemki nie ma wskazań aby szew był zakładany po każdym zabiegu poza tym są też przeciwwskazania do zakładania szwów co do krwawienia, jeśli jest bardzo intensywne należy zgłosić się do gabinetu, w którym ząb był usuwany jeśli jest nieznaczne to należy postępować zgodnie z poniższymi zaleceniami -nie pochylać głowy -nie palić -trzymać zimny okład -unikać wysiłku fizycznego -nie pić przez słomkę - starać się nie jeść gorących potraw - nie wolno chodzić na basen czy saunę - nie dłubać w tym miejscu i dbać o skrzep aby nie wypadł

Gość gość
Witam .Dzisiaj usunąłem dwa korzenie i po usunięciu dentysta założył szwy .Było to o 15 .wszystko ok około 20 pojawił się posmak krwi w ustach ale położyłem się na 1 godz i o 22 jest ok .

Gość TosiaToJa
Nie zawsze zakłada się szwy - miałam rwanych 6 zębów (w tym 4 ósemki) i tylko dwa razy mnie szyli, bo przy dwóch ósemkach były problemy z wydobyciem ułamanych podczas rwania korzeni. Wtedy też dostałam antybiotyki.

Gość ZgnilyUsmiech
Dnia 24.11.2016 o 19:47, Gość TosiaToJa napisał:

Nie zawsze zakłada się szwy - miałam rwanych 6 zębów (w tym 4 ósemki) i tylko dwa razy mnie szyli, bo przy dwóch ósemkach były problemy z wydobyciem ułamanych podczas rwania korzeni. Wtedy też dostałam antybiotyki.

Ja mam to samo. 

Gość anka
Dnia 31.08.2013 o 01:41, Gość gość napisał:

W Polsce jestescie za Murzynami jeszcze? Nie zaklada sie u Was specjalnego opatrunku?!

Gość anka

Usuwałam już kilka zębów w prywatnej klinice w Hollandi,o ile zęby nie są usuwane np 3 pod rząd,i nie otworzy się zatoka ,nie stosuje się szycia.W Pl nic mnie nie zdziwi,tak leczono mi zęby (w prywatnej i renomowanej klinice) ze holenderski dentysta omal nie upadł z wrażenia,ze takimi średniowiecznymi metodami leczy się zęby,a kanałowego,rzekomo pod mikroskopem ,nawet nie skomentował.