Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Zxyyddd

do Mam przedszkolaków

Polecane posty

Gość Zxyyddd

Drogie Mamy, czy w przedszkolach do których chodzą Wasze pociechy też jesteście zmuszani do składek na przybory szkolne oraz książki? Napiszę jak to wygląda u mnie. Dzisiaj poszłam z dzieciaczkami na rozpoczęcie roku do przedszkola (dzieci 5 i 6 lat) ... po krótkim "dzień-dobry" Pani wychowawczyni czyta: na książki 130zł, na wyprawkę po 100zł, na komitet po 50zł i takie tam ble ble ble... więc pytam czy mogę książki kupić sama bo będzie taniej - ona na to że nie BO ONA KSIĄŻKI JUŻ KUPIŁA więc mówię że wyprawkę kupię sama - a ona na to: ŻE TEŻ JUŻ KUPIŁA. Nie pytając nikogo o zgodę ona kupiła. Ja rozumiem że niektórym mamom jest to na rękę - zapłacić i mieć z głowy, ale nie wszystkim. W zeszłym roku było to samo - na książki 100zł (na internecie książki kosztowały 90zł + nauczyciel kupując wicej jak 10 pakietów miał rabat do 15% - pakietów Pani zamówiła 32) co za tym idzie na wyprawkę zebrała 3200. Za te 3200 dzieci miały kupione: 1 ołówek, 1 gumke, 1 opakowanie kredek świecowych i ołówkowych teczke i papier kolorowy (nie miały ani farb ani plasteliny, kleju itd ..). Na koniec roku moje dziecko przyniosło tylko paczkę kredek - a nie to co zostało ... Czy u Was też tak jest?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować