Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zacząć używać preparatów przeciwko rozstępom

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Mam pytanie, kiedy powinno się zacząć stosować kremy, czy oliwki przeciwko rozstępom ?? Dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam :)

Gość gość
Jeśli w ciąży to od samego początku a najlepiej jeszcze wcześniej. Od odpowiednie nawilzenie skóry warto dbać całe życie.

Gość gość
Tak, chodzi o ciąże :) będzie 3 miesiąc szedł niedługo, więc postanowiłam, że zacznę stosować :) tylko zastanawiam się czy nie za wcześnie lub nie za późno

Gość gość
Lepiej późno niz wcale. Kg przybywają a skóra jak nie jest odpowiednio nawilzona to większe ryzyko rozstępów.

Gość gość
Zaóważyłam już, że brzuszek mi się robi bardziej okrągły, piersi..więcp postanowiłam od dzisiaj smarować

Gość AgULa111
ja zaczelam stosowac od samego pocztku jak sie tylko dowiedzilam ze jestem w ciazy... poczatkowo uzywalam ziajki, a pozniej zwyklej oliwki bambino dla dzieci. obecnei jetem w 9 miesiacu i ani jednego rozstepu nie mam :D

Gość gość
ja od razu zaczęłam używać kremów na rozstępy dla ciężarnych Gerbera i mam dwa malutkie rostępy po ciązy. Gerber jest fajny, można stosować na piersi - bo nie każdy się nadaje, no i jest stosunkowo tani.

Gość gość
Ja w ciąży używalam tylko oliwki i też nie mam rozstepow Tzn mam kilka małych i prawie niewidocznych na tylku ale te zrobiły mi sie jeszcze w okresie dojrzewania jak zaczęłam nabierać kobiecych kształtów. No i geny też w jakiś sposob maja na to wpływ.

Gość gość
Ja kupiłam oliwke w żelu Jonsons baby :)

Gość gość
Ja w okresie dojżewania też się nabyłam roztępu, ale chyba tylko jednego :) gdzieś na boku mam

Gość gość
A ta w 9 mies co sie tak cieszy- uważaj bo jeszcze wszystko sie może zdarzyć. Są kobiety którym rozstepy pojawiają sie po porodzie

Gość gość
Ja mam kilka malutkich. Ale trzeba sie naprawę dobrze przyjrzec żeby je zobaczyć

Gość gość
Mam nadzieje, że się nie pojawią :) i że oliwka wystarczy

Gość gość
Wiele zależy od genów i innych uwarunkowań... W pierwszej ciąży niczym się nie smarowałam i malutkie zmiany się pojawiły,praktycznie po porodzie, w drugiej ciąży myślałam że jestem mądrzejsza, masowałam, wcierałam i pod koniec 7ego miesiąca w lustrze spostrzegłam czerwono-sine paskudy, na na samym dole brzucha, do dziś mam obrzydliwy po drugiej córce, ale nie ubolewam.....

Gość kofinka
wiele zależy od organizmu -nie ma reguły czy ty będziesz miała rozstępy czy nie, ale lepiej stosować profilaktycznie, im wcześniej tym lepiej, dobrze jest stosować preparaty mocno nawilżające wtedy skóra robi się bardziej elastyczna i przy tyciu i chudnięciu nie ma takiej 'ostrej' reakcji tak jak z gumką np w spódnicy rozciąga się i kurczy jeśli mamy ciało elastyczne,nawilżone wtedy rozstępów nie powinno być albo powinny być mniejsze, jeśli możesz sobie na to pozwolić możesz stosować preparaty na rozstępy ale już profesjonalne żeby coś dały

Gość gość
A ja od zawsze dbalam o cialo-cwiczenia, balsamy, oliwki. Mimo to w ciazy wyszly mi paskudne wielkie roozstepy na brzuchu-mialam wielki brzuch jak na bliznieta, dzieecko z uwagi na za waska miednice, umiejscowione bylo z przodu i skora nie nadazala mi sie rozciagac mimo specyfikow i dbania. I to juz nawet nie kwestia genow, moja mama urodziila 2 dzieci, z moim bratem w ciazy przytyla 28 kg a brzuch ma ladny, plaski jak na swoj wiek i tylko 2 rozstepy juz biale z reszta.